SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'F.Bahçe'nin 3 penaltısı verilmedi'

Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçında konuk ekibin ceza alanında 4 kritik pozisyon yaşandı. 

Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçında konuk ekibin ceza alanında 4 kritik pozisyon yaşandı. MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, "Hakem İlker Meral'in verdiği penaltı yanlıştı. Ama buna karşın Fenerbahçe lehine vermediği 3 penaltı vardı" dedi.

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121648/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-crizespor-macindan-kareler-153900-myspor)
Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında konuk ekibin ceza alanında dört tane tartışmalı pozisyon yaşandı.

- Henüz 3. dakikada Eren Albayrak, topa kolla karışık temasta bulundu. Hakem İlker Meral bu pozisyonu devam ettirdi.

- İlk yarıda yine Eren Albayrak, 7-8 metre mesafeden gelen bir şut sonrasında ellerini göğsüne birleştirip müdahale eti. Hakem bu pozisyonu da devam ettirdi.

- 25. dakikada Eren Albayrak rövaşata ile topu uzaklaştırmak isterken ayaklarıyla Mehmet Topal'a çarptı. Hakem İlker Meral penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kuyt'un şutunu kaleci Serkan kurtardı.

- 58. dakikada Emenike ceza alanında Koray Altınay ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Fenerbahçeliler, başta İsmail Kartal olmak üzere 'penaltı' diye ayaklandı. Ancak hakem İlker Meral devam dedi.

FENERBAHÇE 2-1 Ç.RİZESPOR CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

MUSTAFA ÇULCU: "VERMEDİĞİ ÜÇ PENALTI VAR"

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, penaltı tartışmalarına yol açan pozisyonları şöyle yorumladı:

- 3. dakikada Eren Albayrak'ın topa kolla dokunması net penaltı. Hakem maçın henüz başı olduğu için herhalde konsantre olamadı.

- Eren Albayrak, 7-8 metre mesafeden atılan şut sırasında ellerini göğsüne alıp topa müdahale etti. Bu da penaltı. 2 metre mesafeden atılan şut sırasında refleks icabı, kendini korumak için ellerinle o hareketi yapabilirsin, ama 7-8 metre öteden gelen topa öyle yapamazsın.

- 25. dakikada Fenerbahçe lehine verilen penaltı yanlış. Eren Albayrak, yanında kimse yokken rövaşata ile topu uzaklaştırmak istedi. O sırada Mehmet Topal oraya sokuldu ve Eren'in ayağı ona çarptı. Futbolun doğasında rövaşata vardır. Penaltı kararı doğru değil.

- 58. dakikada Emenike'ye yapılan net penaltı. Penaltının babası!

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler