SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe öldü öldü dirildi

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftaya lider giren Fenerbahçe, evinde Ç. Rizespor'la karşılaştı.. 

Beşiktaş'ı geçen hafta 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe için Ç.Rizespor maçı kağıt üzerinde çok basit görünüyordu. Bir de üstüne Kadıköy'deki galibiyet serisi akla gelince Sarı-Lacivertliler için 3 puan çantada keklikti adeta 90 dakika öncesi... Ancak bu beklendiği gibi kolay bir karşılaşma olmadı Fenerbahçe için..

[Maçından kareler-![Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121648/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-crizespor-macindan-kareler-153900-myspor)

Konuk Karadeniz temsilcisi 6. dakikada Michal Kadlec'in kendi kalesine attığı golle Kadıköy'de 1-0 öne geçti. Ç.Rizeli futbolcuların da beklemediği bu skor avantajından sonra Fenerbahçe adeta Ç.Rize kalesini abluka altına aldı..25. dakikada penaltı kazanan Fenerbahçe'de Kuyt topun başına geçti. Süper Ligde bugüne kadar 4 penaltı atışı kullanan Hollandalı isim bildiği işi yaptı ve 3. kez kaçırdı... 41. dakikada ise Kadlec maçtaki 2. takımının ilk golünü atarak devrenin 1-1 sona ermesini sağladı..

İkinci yarının hemen başında Ç.Rizespor kaptanı Kıvanç ikinci sarı sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.. Bu dakikadan sonra maç Fenerbahçe-Ç.Rize kalecisi Serkan Kırıntılı arasında geçti.. Sayısız gol pozisyonu kurtaran Serkan Kırıntılı 80. dakikada Webo'nun kafa golüne engel olamadı.. Kalan dakikalar başka gol olmayınca Fenerbahçe liderğini sürdürdü...

FENERBAHÇE 2-1 Ç.RİZESPOR

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: İlker Meral

FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali , Kadlec (Dk. 46 Sow), Bekir, Gökhan (Dk. 81 Selçuk), Mehmet Topal, Meireles (Dk. 64 Webo), Diego, Alper, Kuyt, Emenike

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

Ç.RİZESPOR: Serkan, Orhan, Koray, Viera, Eren, Oboabona, Kıvanç (Dk. 53 kırmız kart), Engin (Dk. 82 Sylvestre), Deniz, Holosko (Dk. 72 Oğuzhan), Kweuke (Dk. 40 Murat Duruer)

TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

GOLLER: Dk. 6 K.K. Kadlec (Ç.Rizespor) Dk. 41 Kadlec, Dk. 80 Webo (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Kıvanç, Serkan, Orhan, Koray (Ç.Rizespor), Kadlec, Hasan Ali, Sow, Mehmet Topal (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Dk. 53 Kıvanç (Ç.Rizespor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

6. dakikada sağ kanattan Engin Bekdemir'in ortaladığı topa Kadlec'in kale önünde yaptığı ters vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1

11. dakikada defanstan gelen topa Alper Potuk'un ceza sahası dışından vurduğu sert şutta meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

13. dakikada ceza sahası dışından Emenike'nin vuruşunda top Eren Albayrak'a çarptı. Kaleye yönelen topu kaleci Serkan parmak ucuyla önledi.

14. dakikada ceza sahası dışından Kuyt'ın vurduğu sert şutta kaleci Serkan topu son anda parmak ucuyla kornere çeldi.

22. dakikada çalımlarla ceza sahası sağ çaprazına giren Mehmet Topal'ın sert şutunda top üstten auta gitti.

25. dakikada hava topu mücadelesinde Eren Albayrak'ın, Mehmet Topal'a yaptığı müdahale de hakem penaltı noktasını gösterdi.

36. dakikada Kuyt'ın kullandığı penaltı atışını kaleci Serkan iyi uzanarak kornere çeldi.

41. dakikada sol kanattan Meireles'in kullandığı köşe atışına Kadlec'in arka direkte yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlak filelere gitti. 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. dakikada Fenerbahçe'de ikinci yarıda Michal Kadlec'in yerine Moussa Sow oyunda.

53. dakikada kullanılan serbest vuruşta Engin'in ceza alanına sert ortasında savunma topu karşıladı ve Fenerbahçe ani bir atağa çıktı. Fenerbahçe'nin hızlı gelişen atağında Hasan Ali'ye faul yapan Kıvanç, önce ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

58. dakikada pozisyona itiraz eden Hasan Ali Kaldırım sarı kart gördü.

80. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Sow'un kaleye şutunda önce savunma ve ardından kaleci Serkan'dan seken topu Webo, boş kaleye gönderdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler