SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'yi yıkan 3 büyük proje!

Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi kulübe yeni mali kaynaklar kazandırılması için hayata geçirilmesi planlanan 3 projede hüsran yaşanıyor. Sarı-Lacivertli kulübün, uzun süredir gerçekleştirmeye çalıştığı tesis, eğitim hamleleri 2014-2015 sezonuna yetiştirilemedi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın da hayata geçirilmesi için büyük çaba sarf ettiği projelerden ilki ve en önemlisi Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanındaki Kenan Evren Lisesi arazisinin alınmasıydı. Kulüp yönetimi projeyi hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın istediği tüm şartları yerine getirmişti. Yaklaşık 50 milyon lira maliyetle 3 okul yaptırmış, sonrasında talep edilen spor salonu inşaatını da tamamlayarak bakanlığa teslim etmişti.

AVM ve rezidans yapılacaktı

Haziran ayında kulübe devredilmesi beklenen okul arazisi o dönemdeki sınavlar nedeniyle temmuz ayına kalmıştı. Ancak aradan iki ay geçmesine rağmen teslim gerçekleşmedi. Bunun da ötesinde Kenan Evren Lisesi'nde 2014-15 eğitim sezonu için hazırlıklar başladı. Okula öğrenci kayıtları alındı. Bir başka deyişle Fenerbahçe'nin araziye sahip olma hayalleri en az 1 yıl daha ertelenmiş oldu. Sarı-Lacivertli kulüp 26 bin metrekare inşaat yapılacak olan araziye otel, AVM ve rezidans içeren bir kompleks yapmayı ve bu tesislerden yılda 10 milyon dolar civarında gelir elde etmeyi hedefliyordu.

Üniversitede KKTC planı

Yönetimin ikinci büyük hedefi Fenerbahçe Üniversitesi hayalini bu yıl gerçeğe dönüştürmekti. Üniversitenin kurulacağı Fenerbahçe Koleji’nin de bulunduğu Kayışdağı arazisi için de aylar öncesinden Maliye Bakanlığı ile anlaşma sağlamıştı.

Yaklaşık 50 milyon lira bütçe ayrılan bu proje Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) engeline takıldı. Sarı-Lacivertli yönetim geçtiğimiz günlerde üniversite projesi için YÖK’e bir sunum yaptı. Sunumu yeterli bulmayan YÖK projeye onay vermedi. Bu gelişme ile kulüp büyük moral bozukluğu yaşasa da üniversite hayalinden vazgeçmedi. Üniversitenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulması ve Türkiye'de Kıbrıs merkezli şubelerin açılması planı gündeme geldi.

Firmalar geri çekildi

Kanarya’nın hayal kırıklığı yaşadığı bir diğer proje ise Şükrü Saracoğlu Stadı’nın isim hakkının sponsor bir firmaya devredilmesiydi.

Sarı-Lacivertliler bu girişimi geçtiğimiz ocak ayında duyurmuştu. Hatta o dönemde birçok yerli ve yabancı firma teklif vermişti. Ancak bu teklifleri tatmin edici bulmayan yönetim firma arayışlarını sürdürme kararı almıştı. Sonrasında gelen 2 büyük teklif kulüp kanadında olumlu karşılansa da söz konusu firmalar görüşmeleri herhangi bir açıklama yapmadan askıya aldı.

Bu durum Sarı-Lacivertli cephede şaşkınlıkla karşılandı. Yönetim yeniden teklif alma sürecini başlatmak durumunda kaldı. (Bugün)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler