SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 2-1 Olympiakos

Frikik şöleninde kazanan Fenerbahçe

Fenerbahçe yeni teknik direktörü İsmail Kartal yönetiminde çıktığı ilk maçıında Olymipakos'u 2-1 mağlup etti.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda İsmail Kartal'ın Fenerbahçesine galibiyeti getiren gollerin ikisi de frikikten geldi. İlk olarak 35. dakikada sahneye Caner Erkin çıkarken, 84. dakikada da Emre Belözoğlu fileleri havalandırdı. 

Olympiakos'un tek golü de yine frikikten gelirken, golün sahibi 90+4'de Holebas oldu.

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Onur Karabaş, Süleyman Özay, Erdem Bayık, Murat Özcan, Emre Malok

GOLLER: Caner Dk.35, Emre Dk. 81 (Fenerbahçe), Cholevas Dk. 90 (Olimpiakos)

SARI KARTLAR: Botia Dk.80 (Olimpiakos)

FENERBAHÇE: Volkan (**), M.Topuz(**), (Serdar Dk.61) (*), Bekir (**), Alves (**), Caner (**), M.Topal (***), (Muhammed Dk. 90) (?), Emre (***), (Selçuk Dk.83) (), Meireles (***), Kuyt (**), (Alper Dk.61) (*), Sow (**), (Webo Dk.78) (**), Emenike (***), (H.Ali Dk. 83) (?)

OLYMPİAKOS: Gago (*), Omar (*), (Salino Dk.61) (*),Botia(**), Abidal (**), (Avraam Dk.45) (*), Masuaku(**), Ndinga (*), (Saviola Dk.45) (**), Kasami (**), (Fortonuis Dk.72) (*), Bouchalakis (**), (Samaris Dk.61) (*), Ghazaryan (*), (Cholevas Dk.61) (**), Diamantakos (*), (Afellay Dk.61) (?), Fuster (**), (Mathieu Dk.45) (**)

Fenerbahçe buhranlı 1 haftayı geride bıraktıktan sonra yeni teknik direktörü İsmail Kartal ve yepyeni oyun dizilişiyle sahadaydı. İlk 30 dakika “acaba” sorularının sorulmasına neden olacak kadar durgun oynayan sarı lacivertliler sonraki dakikalarda oyun üstünlüğünü ellerine alıp keyifli bir futbol izlettiler. Beklentilerin aksine “kaos” sahaya yansımadı. Ersun Yanal krizi sahada yoktu. Yanal’ın kaos futbolu da sahada yoktu. Aksine yeni bir kimliğe bürünmüş bir Fenerbahçe sahadaydı. Sarı lacivertliler için çok önemli bir geceydi. Bir hazırlık maçı olsa da alınacak kötü bir skor kaosun devam etmesine neden olabilirdi. Ancak futbolcular belli ki bu durumun farkındaydı ve Caner ve Emre’nin iki mükemmel serbest vuruş golüne Chvovelas’ın mükemmel frikik golü ile karşılık gelince 2-1 kazanmasını bildiler.

1-      Fenerbahçe uzun top kullanıp sonra presle top almaya dayalı sistemden paslı ve kontrollü sisteme geri döndü. İyi de pres yapıyorlar.

2- Emenike ve Sow’a dripling alanı yarattıklarında çok etkili olabiliyorlar. İki oyuncu da böyle oynamayı seviyorlar. İkisi de oyundan keyif aldı.

3- Emenike yeni sezona hem çok formda hem de çok güçlü giriyor. Bu sezon belli ki çok daha iyi oynayacak.

4- Emre, neredeyse her hazırlık maçından sonra yazdığımız gibi takımın en hazır ve en etkili oyuncusu. Sahaya hükmediyor.

5- İsmail Kartal daha ilk maçta nasıl bir felsefe ile oynayacağını gösterdi. Takımı en iyi tanıyan isim ve istediklerini oyuncuları sahaya yansıttılar.

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada Emre Belözoğlu'nun uzun pasında ceza sahası dışında Mehmet Topuz, topu Kuyt'ın önüne indirdi. Kuyt'ın ceza sahasına girerek sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

19. dakikada Mehmet Topuz'un ceza sahası dışından çektiği sert şutu, kaleci Jimenez kurtardı.

28. dakikada Kasami'nin ara pasında Mehmet Topuz'a çarpan top, sarı-lacivertli savunmayı yanılttı ve meşin yuvarlak ceza sahası içinde tekrar Kasami'nin önünde kaldı. Kasami'nin kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta, top az farkla yandan auta çıktı.

33. dakikada Kuyt'ın sağ kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içinde Sow'un düzgün kafa vuruşunu, kaleci Jimenez son anda kornere çeldi.

35. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Caner Erkin'in sağ çaprazdan kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden kullandığı serbest vuruşta, top ağlara gitti: 1-0

42. dakikada sol kanattan rakiplerini şık hareketlerle geçerek ceza sahasına giren Emenike, topu müsait durumdaki Sow'a gönderdi. Kale sahasının içinde topa son anda dokunan Sow'un vuruşunda, meşin yuvarlak Kuyt'a da çarparak, az farkla yandan dışarı çıktı.

45+2. dakikada Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içinde Sow, topa iyi yükselerek kafayla vurdu. Sow'un kafa vuruşunda, kaleci Jimenez topu son anda çelerken, savunma meşin yuvarlağı tehlikeli bölgenin dışına gönderdi.

İlk yarı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

47. dakikada ceza sahasında topla buluşan Sow, savunmada üç kişinin arasında kalmasına rağmen meşin yuvarlağı Kuyt ile buluşturdu. Kuyt'ın ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşta, top az farkla yandan auta gitti.

81. dakikada Fenerbahçe 2. golünü de frikikten buldu. Emre Belözoğlu'nun ceza yayı çizgisinin yanından kullandığı şık serbest vuruşta, top filelerle buluştu: 2-0

90+2. dakikada Webo'nun soldan ortasında, ceza sahası içinde Meireles'in yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Jimenez'in kucağında kaldı.

90+4. dakikada Cholevas, yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta topu ağlara gönderdi: 2-1

İsmail Kartal’a yoğun sevgi gösterileri

F.Bahçe taraftarları, teknik direktörlüğe getirilen İsmail Kartal’a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarlar, ‘Arap İsmail’ şeklinde tezahüratlarda bulundu. Sarı lacivertli taraftarlar ayrıca “şampiyon yap bizi İsmail Kartal diye bağırdılar” İsmail Kartal tezahüratları tribünleri selamlayarak yanıtladı.

Dirk Kuyt ilk 11’de

Dünya Kupası'ndan dönen Dirk Kuyt, 1 haftadır takımla birlikte çalışmasına rağmen ilk 11’de yer aldı. Teknik direktör İsmail Kartal, Hollandalı yıldızı tatilden hazır dönmesi ve antrenmanlarda performansının üst düzeyde çıkması nedeniyle ilk 11’de görevlendirdi.

Cristian Baroni kadroda yer almadı

F.Bahçe teknik heyetinin yeni sezonda kadroda düşünmediği Cristian Baroni, Olympiakos maçı kadrosuna da alınmadı. Brezilyalı futbolcu, Chelsea ve Beşiktaş maçlarında da kadroda yer almıştı. Brezilyalı futbolcuyla yolların ayrılması bekleniyor.

Saracoğlu’nda tribünler boş kaldı

F.Bahçe’nin Yunanistan şampiyonu Olympiakos ile oynadığı hazırlık maçına taraftarları ilgi göstermedi. Kadıköy’de tribünler boş kalırken, az sayıda sarı-lacivertli taraftar maçı izledi. Karşılaşmaya basın mensupları da ilgi göstermezken, basın tribünün büyük bölümü de boş kaldı. 

Olympiakos kafilesi, patrikhaneyi ziyaret etti

Olympiakos'un yönetici, teknik heyet ve bazı futbolcuları, Balat'ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Olympiakos kulübü temsilcilerine teşekkür ederek, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Olympiakos Kulübü Başkanı Evangelos Marinakis, Bartholomeos'a Yunan temsilcisinin formalarını hediye etti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler