SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Derbide ilginç pozisyon! Caner damgası

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin 88. dakikasında çok ilginç bir an yaşandı.

Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelen Beşiktaş ile Fenerbahçe maçının bitimine iki dakika kala sahalarda görmeye alışık olmadığımız bir olay yaşandı.

[Haberin Fotoğrafları-![Beşiktaş-Fenerbahçe](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121143/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-fenerbahce-153502-myspor)

Jones'un sakatlığı sonrası oyunu durdurmak zorunda kalan hakem, maçı kaldığı yerden devam ettirmek için hakem atışı kuralını uyguladı.

Kullanılan hakem atışında Beşiktaş defansından Dany topu ayağıyla havaya attıktan sonra kafa vuruşu yaparak kaleci Tolga Zengin'e gönderdi. Bu pozisyon sonrası hakem Halis Özkahya düdüğünü çaldı ve Dany'ye sarı kartını gösterdi. Herkesin şaşırdığı bu serbest vuruş sonrası Beşiktaş barajını kurdu, bütün futbolcular ceza sahası içinde yerini aldı. Ama Fenerbahçeli Caner pozisyonun haksız bir karar olduğunu düşünerek topu yerden auta gönderdi.

Beşiktaş taraftarı da Fenerbahçeli futbolcuların bu hareketini alkışladı.

KURAL NE DİYOR?
Bir futbolcunun topu bilerek havalandırıp kalecisine kafayla pas vermesi yasak mı? İşte yanıtı:

KURAL 12 - FAULLER VE FENA HAREKETLER
“Sportmenlik Dışı Davranıştan Dolayı İhtarlar” yani sarı kartla cezalandırılması gereken pozisyonlar arasında Dany’nin yaptığı hareket de geçiyor:
“Kaleci topa elleriyle dokunsun ya da dokunmasın, topa halen oyundayken topu kendi kalecisine geçirmek için kafası, göğsü, dizi vb. ile kuralın uygulanmasını önlemek amacıyla bilerek hile yaparsa. Oyuncu tarafından Kural 12'nin hem metin hem de ruhunun uygulanmasını önlemek amacıyla ihlal yapılmıştır ve oyun endirekt serbest vuruşla yerinden başlatılır.”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler