SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyt, Aziz Yıldırım'ın o sözlerini açıkladı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Fenerbahçe'ye ilk geldiği dönemi anlattı.

Sarı-Lacivertli formayla ikinci sezonunu geçiren Hollandalı yıldız, özel bir röportaj verdi.

Dedikodulara nokta koydu
Fenerium açılışı için gittiğim Hollanda dönüşü dedikodular üretilmeye başlandı. Yeni sezonda Fenerbahçe’yi bırakıp Feyenoord’a gidecekmişim! Bunlar kasıtlı yapılmış haberler. Beni ve Fenerbahçe’yi yıpratmaya çalışıyorlar. Benim 1 yıllık daha sözleşmem var. Ayrıca bu yıl şampiyonluğu kazanıp, yeni sezonda da 4. yıldızı takmak istiyoruz. Şunu herkes iyi bilsin ki; Fenerbahçe formasının üzerine 4. yıldızı takmadan, Kuyt bir yere gitmeyecektir.

‘Tekmeye kafa uzatacaksın’
Son sözüm, kadromuzdaki gençlere... Bu kadar tecrübeli ismin varolduğu bir kadroda yer almanın avantajlarını kullansınlar. Bakın son Antalya maçına... Önce Sow’un sonra benim kafam yarıldı, tedavi gördük, devam ettik. Şundan eminim ki; Bruno da, Webo da, Meireles de benzer şeyleri yaşasalar, yine devam ederlerdi, takımlarına katkı yapmak isterlerdi. Onlara en büyük tavsiyem şu: Bu formanın kıymetini bilsinler... Sokakta, bu formayı bir kez bile sırtına geçirmek için büyük bedeller ödemeye hazır, binlerce insan var. Sen, bu şansı elde etmişsen, hakkını vereceksin. Gerekirse tekmeye kafanı uzatacaksın. Son düdük çalıncaya kadar mücadele edeceksin. Sen böyle yaparsan; kaybetsen bile kazanırsın! Çünkü taraftar, kendisi için, kulübü için, takımı için savaşan hiç bir futbolcuyu ıslıklamaz, onu yalnız bırakmaz...

‘En iyi seçimim Fenerbahçe’
Geriye dönüp baktığımda kariyerimin en iyi seçimini yaptığımın farkına vardım. Şöyle bir düşünün; Fenerbahçe formasıyla ilk sezonumda Avrupa Ligi’nde yarı final oynadık. Türkiye’de ise Türkiye Kupası’nı kazandık. Şimdi büyük bir olasılıkla şampiyonluk geliyor. Bu arkadaşlık, bu yardımlaşma devam ederse seneye de 4. yıldızı takacağız. Ben daha ne isterim! Dünyanın en mutlu insanıyım.

‘Burası bir başka’
Fenerbahçe’yi diğer takımlardan ayıran çok neden var. 3 Temmuz sürecinden sonra camianın nasıl birbirine sahip çıktığı ortada. Başkanımız Aziz Yıldırım’ın kulüp için ne fedakârlıklar yaptığı ortada. Fenerbahçe forması giydiğim için gerçekten çok şanslıyım. Bu beraberlik, bu yardımlaşma devam ettiği sürece Fenerbahçe’nin geleceği parlak ve daha nice şampiyonluklar kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın...

‘Hiç zor durumda kalmadık’
Başkanımız hakkında bir parantez açmak isterim... Fenerbahçe ile yaptığım ilk görüşmede ikna oldum. Çünkü Başkan Aziz Yıldırım, bana şu mesajı göndermişti: “Tarihi yeni baştan yazmak istiyoruz. Bu tarihi süreçte Dirk Kuyt’ın da bizimle olmasını çok isteriz.” O an benim için her şey bitmişti. Maddi detayları konuşmadım bile... Hemen sözleşmeyi imzaladım, daha sonra parasal konulara girdik. Fakat şunu da tüm samimiyetimle söylemeliyim; bu kadar zorlu günler geçirdik, fakat hiç zor durumda bırakılmadık. Bana o mesajı gönderdiği, hayatımda yer aldığı için Aziz Yıldırım’a bir kez daha teşekkür ederim.

‘Yanal değişik bir hoca’
Ersun Yanal’dan bahsetmezsem, haksızlık olur. Herkes şunu bilsin ki, Fenerbahçe’nin bu sezonki başarısında büyük pay sahibi... Herkes için vakit ayırıyor, yerli-yabancı ya da ihtiyar-genç ayrımı yapmadan... Çok değişik bir teknik adam o... Kadroya şöyle bir bakın; bu kadar tecrübeli, yani yaşı ilerlemiş futbolcunun bulunduğu bir kadronun bu kadar çok koşması, bu kadar iyi hücum pres yapması nasıl mümkün olabilir? Ya da böyle bir kadronun defalarca maçı uzatmalarda çevirmesi, maçların son çeyreklerinde sergilediğimiz performans ne kadar dikkat çekici, öyle değil mi? Bunlar, durup dururken olmuyor elbette... Ersun Yanal’ı çok beğeniyor olmamın sebepleri de bunlar işte.

Derbi yorumu
Bir an evvel şampiyon olarak rahatlamak istiyoruz. İş uzarsa psikolojik olarak dezavantajlı duruma düşeriz. Rakibimiz Beşiktaş’ın da bu maçta 2.’lik hedefi var. O yüzden en önemlisi iyi bir maç olmasını diliyorum. Stat dolar ve atmosfer de derbiye yakışır. (fanatik)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler