SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'de devrim!

Fenerbahçe'de yeni tüzük çalışmalarında artık sona gelindi. Bu ay sonu ya da mayıs ayı içinde yapılması planlanan ‘Tüzük Tadil Kongresi'yle Sarı-Lacivertli kulüp büyük ve sürekli gelir sağlanan yeni bir yapıya kavuşacak. Fenerbahçe yönetimi ve hukukçularının yaklaşık 6 aydır üstünde çalıştığı yeni tüzükte en dikkat çekici değişiklik kulüp üye sistemi ile ilgili.

Daha önce Başkan Aziz Yıldırım'ın sıkça telaffuz ettiği "1 milyon üye" projesinin ilk adımı bu tüzükte atılacak. Türkiye'deki 81 ilde kulübe dernekler aracılığıyla üye kayıt şubeleri açılacak. İlk etapta 500 bin üyenin kulübe kazandırılması hedefleniyor. Bu üyelerden ilk girişte 1000'er lira kayıt ücreti alınacak. Her yıl üyeliğin yenilenmesi için de 100'er lira talep edilecek.

Asil üyeler 9 bin TL ödeyecek
Ancak daha önemlisi yeni üyelere önemli bir imtiyaz da tanınacak olması. Ülkeyi bölgelere ayıracak olan kulüp, bu bölgelerdeki üyeler arasından seçilecek delegelere genel kurulda yüzde 25 temsil hakkı tanıyacak. Bu noktada Türkiye’nin dört bir yanına yayılan derneklerden faydalanılacak. Diğer yüzde 75'lik temsil hakkı ise 9 bin lira üyelik ücreti ödeyen asil kongre üyelerine ait olacak. Böylece yeni getirilen sistemle hem önemli bir gelir kalemi elde edilmiş olacak hem de taraftarların kulüp idaresine kısmi de olsa katılım sağlanacak.

Plan tutarsa rekor gelebilir
Fenerbahçe yönetimi yeni üyelik sistemiyle bu alanda bir rekora da imza atmak istiyor. Avrupa'da Portekiz'in Benfica kulübü 170 bini aşkın üyesiyle şu anda rekoru elinde tutuyor. Katalan devi Barcelona'nın ise 165 bin civarında üyesi bulunuyor. Fenerbahçe'nin şansı ise Türkiye'de bölgesel rekabetin gelişmemiş olması ve taraftarlarının ülke geneline yayılmış olması.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler