SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fener zirveye tutundu!

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe evinde, Gençlerbirliği'ni ağırladı.

Karşılaşmanın başından beri üstün oynayan Fenerbahçe Emre Belözoğlu'nun iki penaltı golüyle maçı 2-0 kazandı.

FENERBAHÇE 2-0 GENÇLERBİRLİĞİ

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Cüneyt Çakır

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Egemen, Caner, Emre (Dk. 75 Meireles), Mehmet Topal, Alper, Kuyt, Emenike (Dk.87 Mehmet), Sow (Dk. 68 Salih)

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan (Dk. 24 Ferhat), Hakan, Kulusic, Gosso (Dk. 82 Özgür), Uğur, Petrovic (Dk. 65 Mervan), Doğa, Radzku, Zec, Jimmy, Stancu

TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

Goller: Dk. 57, Dk. 71 Emre pen(2). (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Kulusic (Gençlerbirliği)

Notlar.. Notlar..

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yaptığı mücadelede, uzun bir aradan sonra ideale yakın bir kadroyla sahaya çıktı.

İkinci yarıda geride kalan haftalarda sakatlık ve cezalar nedeniyle önemli futbolcularından yoksun kalan sarı-lacivertli takımda sakatlığı geçen Sow'un yanı sıra kart cezalarını tamamlayan Egemen Korkmaz ve Emre Belözoğlu 11 kişilik kadroya girdi.

Sow, ligin 20. haftasında deplasmandaki Sivasspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından Kasımpaşa ve Elazığspor karşılaşmalarında forma giyemedi. Egemen, Sivasspor maçında gördüğü kırmızı karttan sonra Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarında görev yapamadı. Emre ise sarı kart cezası nedeniyle geçen hafta kadroda yer almadı.

Elazığspor maçında gördüğü kırmızı kartla 2 maç ceza alan Cristian ile sakatlıkları nedeniyle çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Webo, Alves ve Serdar Kesimal, Gençlerbirliği maçı kadrosunda bulunmadı.

Teknik direktör Yanal, kontenjan sorunu olmamasına rağmen Holmen'i maç kadrosuna dahil etmedi.

11'de 3 yabancı
Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda 5 yabancı bulunurken, bunlardan 3'ü ilk 11'de yer aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, Sow, Kuyt ve Emenike'ye ilk 11'de görev verirken, Meireles ve Kadlec yedekler arasında bulundu.

Golcüler 4 hafta sonra buluştu
Fenerbahçe'nin hücum yollarında etkili olduğu Sow, Kuyt ve Emenike, ligde 4 hafta sonra aynı anda ilk 11'de yer aldı.

İkinci yarının ilk maçında Torku Konyaspor'a karşı ilk 11'de sahada bulunan 3 futbolcu, ardından sakatlık sorunları nedeniyle 4 lig maçında aynı anda kadroda bulunamadı.

Tribünler kadınlar ve çocukların
Fenerbahçe'nin seyircisiz oynama cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünlerde sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar izleyebildi.

PFDK'nın Elazığspor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı bir maç seyircisiz oynama cezası verdiği Fenerbahçe, lig tarihinde 22. kez seyircisiz maça çıktı.

Bu sezon ikinci kez Kadıköy'de kadın ve çocuklar önünde maça çıkan sarı-lacivertli futbol takımı, kadın ve çocuklar önünde oynadığı 15. haftadaki Akhisar Belediyespor mücadelesini 4-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda seyirci alınmayan Türk Telekom kale arkası tribünün alt ve üst bölümlerine sarı-lacivertli dev bayraklar serildi. Kadın ve çocuk taraftarlar diğer tribünlerin büyük bölümünü doldurdu.

Tribünlerdeki kadın ve çocuk seyirciler, karşılaşmanın başlamasına 10 dakika kala "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde uzun süre bağırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Emre'nin sol kanattan uzun ortasında ceza sahası içinde Gökhan Gönül'ün kafayla indirdiği topla buluşan Sow'un ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ramazan'da kaldı.

5. dakikada kaleyi karşıdan gören bir noktada Kuyt'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta topun başına geçen Emenike'nin sert şutunda meşin yuvarlak sağ köşeye giderken kaleci Ramazan topu kornere tokatladı.

6. dakikada sağ kanatta paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Topal'ın ortasında Kuyt'ın indirdiği topa uygun durumda Sow vurdu ancak meşin yuvarlak boş kale yerine üstten dışarı çıktı.

22. dakikada Caner'in soldan ortasında Sow ile kaleci arasında kalan top kale çizgisini geçti ama hakem Cüneyt Çakır pozisyonun faul olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Bu pozisyon sonrası Ramazan oyuna devam edemedi ve yerini Ferhat'a bıraktı.

38. dakikada Emre'nin düşürülmesiyle sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Caner'in sert şutunda kaleci Ferhat sağ köşeye giden meşin yuvarlağı güçlükle çıkardı.

42. dakikada ceza sahası içinde Kuyt'ın indirdiği topla buluşan Sow'un sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Ferhat'ın bakışları arasında üstten dışarı gitti.

47. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde önce Sow, sonra müsait durumdaki Emenike topa dokunamayınca, Fenerbahçe önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

55. dakikada Caner Erkin'in soldan kullandığı korner atışında Bekir İrtegün'ün kafa vuruşunda, arka direkte topla buluşan Kuyt'ın yakın mesafeden şutunda top yan direkten döndü. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.

56. dakikada soldan ceza sahasına giren Caner Erkin'in vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan'dan dönen topu Doğa Kaya kornere gönderdi.
Aynı dakikada ceza alanı dışından Gökhan Gönül'ün sert şutunda hakem Cüneyt Çakır, topa, ceza alanı içindeki Kulusic'in koluyla müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

57. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

70. dakikada Salih Uçan'ın pasıyla soldan ceza alanına giren Alper Potuk, Kulusic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

71. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, bu kez topu kalecinin solundan ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

87. dakikada ceza yayı önünden Alper Potuk'un sert şutunda, top kaleci Ferhat Kaplan'da kaldı.

89. dakikada Meireles'in pasıyla topla buluşan Salih Uçan'ın ceza yayı içinden vuruşunda, top yandan auta çıktı.

90. dakikada ceza yayı içinden Kuyt'ın yerden şutunda, kaleci Ferhat Kaplan iki hamlede topu kontrol etti.

Lider Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler