SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Fenerbahçe'nin ikinci başkan adayı!

Fenerbahçe'nin 26 Ekim, çoğunluk sağlanamazsa 2 Kasım'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda Yamen Uzun'dan sonra ikinci resmi başvuruyu sarı lacivertli kulübün eski yöneticilerinden Hulusi Belgü yaptı.

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Hulusi Belgü, sarı-lacivertli kulübün 26 Ekim, çoğunluk sağlanamazsa 2 Kasım'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa ekip olarak aday olduklarını duyurdu. Yazılı açıklama yapan Belgü, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın olağanüstü genel kurula gitme kararını doğru bulduğunu, kendilerinin de ekip olarak seçime gireceklerini kaydetti.

Mevcut başkan ve yönetim kurulu üyelerinin mutlaka güven tazelemek zorunda olduğunu, adil ve şaibelerden uzak bir seçim yapılması gerektiğini belirten Belgü, şu ifadeleri kullandı: 

"Benim ve aylardır birlikte hareket ettiğim, bizzat görüşüp fikir alışverişlerinde bulunduğum binlerce Fenerbahçe taraftarına göre, camiamızın artık tartışılır yanı kalmamış, ihtiyaçlarına çözüm üretebilecek bir başkan adayının, Sayın Aziz Yıldırım'a karşı yarışması ve bu seçim kararının göstermelik bir oldu bitti şeklinde değil, adil ve demokratik bir platformda gerçekleşmesi, kulübümüzün geleceği adına hayati önem taşır."

Aziz Yıldırım'ın başarılarıyla ve başarısızlıklarıyla 15 yıldır başkanlık görevini üstlendiğini dile getiren Hulusi Belgü, şunları kaydetti: 

"Hepimizin kabul ettiği ve bir noktada saygı gösterdiği üzere, kendisinin çok yorgun düştüğü bugünlerde böylesine bir seçim, büyük Fenerbahçe camiasının teveccühünü şeffaf bir şekilde yansıtacaktır. Camiamızın bir kısmı, Aziz Yıldırım'ın son dönemde yaşadıklarına hürmeten, bu kongrede kendisinin iltimas hakkı olduğunu düşünebilir. Lakin, kulübümüzün itibarına bir adım uzaktan bakabilenler, özellikle finansal durumumuzu bilenler, Fenerbahçe'nin böyle bir jeste uygun bir konumda olmadığını hemen görebilir. Tam anlamıyla profesyonel bir yönetim ihtiyacımız o kadar acildir ki, bir tek gün bile beklemek, bizi dönüşü olmayan bir yola sevk edebilir. Fenerbahçe camiası, liderlik liginde uzak ara şampiyondur. Kulübümüzü bu kaotik ortamdan çıkarıp, ona maddi bağımsızlığını ve manevi erdemlerini geri verecek, dürüstlüğüne, imkanlarına ve yönetim becerilerine saygı duyduğumuz çok sayıda başkan adayımız var."

"Yıldırım'ın güç birliği çağrısı yapmasını beklerdik"

"Aziz Yıldırım'ın, başkanlık potansiyeline sahip liderlerin her birini tek tek arayıp, bir güç birliği çağrısı yapmasını beklerdik" ifadelerini kullanan Belgü, açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi:

"Bu insanların bilgi, beceri ve imkanlarını Fenerbahçe için seferber edip, yeni bir Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasını beklerdik. Duygularının esiri olmamasını, öfkeli konuşmalar yapmak, gazetecileri azarlamak yerine, bir zamanlar bizi inandırdığı gibi, vizyon sahibi ve nereye gittiğini bilen, gerçek bir lider olmasını beklerdik. İşte o zaman, hiçbirimiz bir an bile tereddüt etmez, her şeyimizle yanında olurduk. 2 Kasım, camiamız için bir seçim günü değil, bir şölen günü olurdu. Maalesef bunu yapamadı. Öyleyse bunu 'biz' yapmalıyız. 2 Kasım'daki seçimlerde 'biz' aday olmalıyız. İsmimizin ne olduğu önemli değil. O koltuğa hangimizin oturacağı önemli değil. Seçim günü kaç oy alacağımız bile önemli değil. Birlik, beraberlik, doğruluk ve dürüstlük üzere olmalıyız. Fenerbahçe'nin neyi simgelediği unutuldu. 'Biz' hatırlatmalıyız."

"Fenerbahçe başkanlığına adayız"

Fenerbahçe'nin tarihindeki en temiz seçim kampanyasını kısacık bir sürede hayata geçirmeleri, 'ben' demekten vazgeçip, koltuk sevdalısı olmadan, sadece Fenerbahçe için genel kurulda yer almaları gerektiğini aktaran Belgü, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"2 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde Fenerbahçe başkanlığına adayız. Bayramdan hemen sonra bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Bu toplantıya mutlaka katılmalısınız. Size içi boş bir konuşma değil, geleceğin nasıl inşa edileceğini anlatan, birlikte çalışılmış, büyük bir fikir sunacağız."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler