SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya bunu konuşuyor!

Avrupa ve ABD basını, iki Türk takımının UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine geniş yer verdi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), Spor Toto Süper Lig takımlarından Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı futbolda şike iddialarıyla ilgili olarak disiplin kuruluna sevk etmesi, Avrupa ve ABD basınında geniş yer buldu.

UEFA'nın Fenerbahçe Kulübü ve 5 yöneticisi ile Beşiktaş Kulübü ve 2 yöneticisinin disiplin kuruluna sevk edilmesi olayında, Avrupa basınının özellikle Fenerbahçe'nin durumuna daha geniş yer ayırması dikkati çekti.

İngiliz basınından "Daily Mail", Fenerbahçe'nin 2011-2012 sezonunun ardından 2. kez Şampiyonlar Ligi'ne katılamama ihtimaline vurgu yaparken, ülkenin diğer önemli yayın organı "Telegraph" ise Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike nedeniyle geçen temmuzda aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını hatırlattı.

İspanya basınından "Marca" ile "Goal" internet sitesi, Beşiktaş'ın 2011 Türkiye Kupası finali maçında şike nedeniyle zan altında bulunduğunu, Romanya takımı Steaua Bükreş'in UEFA'nın istediği kriterleri yerine getirememe ihtimali nedeniyle gelecek sezon Avrupa'ya gidemeyebileceğini manşetine taşıdı.

ABD basınından "The New York Times", Fenerbahçe ve 5 yöneticisine yönelik şike iddialarını UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde 22 Temmuz'da görüşeceğini ve kararını sonraki hafta açıklayacağını ön plana çıkardı.

"Bloomberg", Fenerbahçe'nin şike iddiasına yanıt olarak "kanıtların yetersiz olması ve kaynakların çeşitlilik göstermesi" gibi nedenler gösterdiğini belirtirken, Beşiktaş ile 2 yöneticisinin de 2011 Türkiye Kupası final maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta şike yaptığına ilişkin iddiaların da Nyon'daki toplantıda görüşüleceğinin altını çizdi.

Daily Mail gazetesi, UEFA'nın Fenerbahçe Kulübü ve 5 yöneticisini "şike iddiaları" nedeniyle disiplin kuruluna sevk ettiğini, iddialar nedeniyle 2011-12 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyen sarı-lacivertli ekibin yeniden "Şampiyonlar Ligi'nden men" cezasıyla karşı karşıya olduğunu yazdı.

"Fenerbahçe, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde olmayabilir" değerlendirmesiyle haberi duyuran Sky Sports, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın "şike iddiaları" nedeniyle temmuz ayında 6 yıl hapis cezası aldığını hatırlattı.

İngiliz yayın kurumu BBC de UEFA'nın açıklamasının da yer aldığı internet sitesindeki haberinde, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın disiplin kuruluna sevk edildiğini, kararın haziran ayının son haftasında verileceğini kaydetti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler