SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Şen, Yıldırım'ı fena bombaladı

Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen, Aziz Yıldırım'ın bugünkü basın toplantısını yorumladı.

Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen, "Aziz Yıldırım istifa etmeliydi" dedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bugün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısını Bodrum'da 33 metrelik Maga isimli lüks yatındaki televizyondan izleyen Ali Şen, toplantının hemen ardından DHA'nın sorularını yanıtladı.

[

AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN](http://spor.mynet.com/haber/aziz-yildirimdan-sok-acikl/23122)

Toplantı sırasında sık sık not alan Ali Şen, "Bu Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı değil, bir bildirgesi, Türk sporunun manifestosuydu. Basın toplantısında fikrini anlatırsın, soruları yanıtlarsın. Bu bildirgeydi, eskiden Sovyet Birliği döneminde Pravda gazetesi vardı. Biri çıkar okurdu. Yıldırım'ın yaptığı bugün Türk sporunun manifestosuydu. Belediyeden belediye başkanından, spor kulübü ile olan ilişkilerinden bahsetti. Ama Fenerbahçe'nin sorunlarını anlatmadı.

Biz neden şampiyon olamıyoruz, neden hep kaybeden biz oluyoruz, milyonlarca taraftara bunun nedenini anlatmadı. İstifa etmeliydi. Neden 12 yıldır Türkiye kupasını alamıyoruz. Fenerbahçeliler bunu soruyor, taraftar bunu öğrenmek istiyor. Ama o başka şey anlatıyor. Bu ligin sonunda öfkeli olmayan yok, ağlamayan yok. Bugün milyonlarca Fenerbahçeli taraftar neden şampiyon olamadığını Yıldırım'dan öğrenmek istedi. Yıldırım '10 yıl önceki Fenerbahçe değiliz' diyor. Keşke 10 yıl önceki Fenerbahçe olsaydınız. 12 yıl önce Mehmet Ali Aydınlar kulübü borçsuz teslim etmişti" şeklinde konuştu. Şen şöyle devam etti:

"BU YAMA DİKİŞ TUTMAZ"

"En son kongrede Yıldırım bana, 'Sen ombudsmansın' demişti. Ben ombudsmanım ama benim gösterdiğim yoldan giden yok. Ayrıca Fenerbahçe taraftarının bugüne kadar gösterdiği sabrı dünyanın hiçbir taraftarı göstermemiştir. Artık bu yama dikiş tutmaz. Geçen sene Sayın Başkan ile kulüpte yemek yerken yüzüne anlattım; hemen bırak istifa et, Ali Koç devam edebilir, çıkar ileride yine kulübün başına geçebilirsin, daha fazla yıpranma dedim, ama dinlemedi. Aziz Yıldırım'a verilen kredi ve destek hiçbir başkana verilmedi, bana bile verilmedi. İstifa etseydi Yıldırım'ı yine tribünler çağırırdı. Ancak istifaya çağrılan ve istifa etmeyen bir Fenerbahçe başkanını tribünlerin bir daha göreve çağırdığını görmedim."

"MEHMET ALİ AYDINLAR HAZIR"

Aziz Yıldırım'ın, "Biz bugün istifa edersek Fenerbahçe kaybeder" sözlerini eleştiren Ali Şen şöyle devam etti:

"Fenerbahçe dünyanın en büyük kulübüdür, asla geri gitmez. Kulüp başkanlığı için Mehmet Ali Aydınlar hazır. Kendisi de hazır olduğunu söylüyor. Yıldırım'ın 'Ben gidersem Fenerbahçe kaybeder' mantığı doğru değil. Ben Yıldırım'ı Denizli maçından sonra gidip yanağını okşadım tebrik ettim. Ama şimdi yapmam. Çünkü önümüzdeki sezon Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Galatasaray olacak. Zıtlaşmaya gerek yok, tribünlerle arayı açmaya gerek yok. 4 dönemdir başkansın, olmadı mı olmuyor.

Bu kadar çok parayla çok az iş yapıldı. Fenerbahçe taraftarı varken bu güç varken, birlik olmak çok önemli. Bursaspor'u tebrik ediyorum. İbrahim Yazıcı ile görüştüm, ona kaç lira harcadıklarını sordum, '2,5 milyon Euro' dedi. Biz ise 100 milyon euro harcadık. Bu nasıl bir mantıktır. Hangi antrenör hangi teknik kadro bizim kadromuz eksik diyebilir? Hem de Bursa, takımların istemediği futbolcularla şampiyon oldu. Yıldırım uzun yıllar kimsenin görmediği desteği gördü. Fenerbahçe taraftarının üzüntüsü öfkeye dönüştü. bu taraftarın öfkesini alevlendirmeye daha fazla gerek yoktu."

"DAUM HEMEN GİTMELİ"

Sezon başında bu işin Daum'la yürümeyeceğini söylediğini hatırlatan Ali Şen sözlerini şeyle tamamladı:

"Daum hemen gitmeli. Rüştü çok büyük bir Fenerbahçelidir. Ona genç yaşında Fenerbahçe'nin kaptanlık bandını verdim. 45 yıldır tanıdım sporcular arasında ilk ona girer. Eski kaptana, o suçlamaları yapması yakışmadı. Beşiktaş'a gitmek istemedi. Beni 5 kez aradı. Milyonlarca Fenerbahçeli gibi Yıldırım'ın devam etmesi beni mutlu etmedi, çünkü umutlu değilim. Hayırlısı olsun demekten başka yapacak bir şey yok ama son söyleyeceğim; bu dikiş yama tutmaz."

Ali Şen, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe ile ilgili açıklamalarının ardından yatı ile üç gün sürecek olan Gökova seyahatine çıktı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler