SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Adeta futbol mucizesi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Nürnberg galibiyetini değerlendirdi.

Fenerbahçe, Almanya'daki ilk hazırlık maçında Easy Credit Stadyumu'nda FC Nurnberg ile karşılaştı. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe'nin gollerini 15. ve 34 dakikada Mamadou Niang kaydetti.

[

MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Nürnberg'i 2-1 yendikleri maçla ilgili "Skor adeta futbol mucizesi" diyerek, "Bu maça deneme olarak bakmamız lazım. Hazırlık maçları adı üstünde. Temel amacımız tüm antrenörlerin olduğu gibi oyuncuların antrenmanlarla hantallaşan ayaklarını çalıştırmak, bir arada uyumu sağlamak. Uzun bir süre sonra futbol karşılaşmasına çıktık. Rakip, sezona başlamış hazır bir takımdı. Maçın doğru skoru bu değil. Rakibimiz ikinci yarı daha etkili bir futbol oynadı. İkinci yarı bir arada oynamayan bir takım çıktı sahaya. Topu bir türlü uzun süre tutacak durumları yakalayamadık. 2-1 skorla ayrılmak futbol mucizesi gibiydi. Bugünkü maç oyuncularımın genel durumlarıyla ilgili bir görüntü verdi. Daha iki maç oynayacağız. Eksiklerimizin farkındayız. Transferle ilgili çalışmalar başlayacak" açıklamasında bulundu.

KAPTAN ALEX VE NIANG'IN AÇIKLAMALARI

Takım kaptanımız Alex de Souza, hazırlık maçlarının önemine değinerek elde ettiklerin galibiyeti güzel ve olumlu bir sonuç olarak değerlendirdi. Alex, "Hazırlık kampında bu tip maçları oynamak çok önemlidir. Arkadaşlarım daha önceki hazırlık kampında maçlar yapmışlardı ama benim Sivasspor maçından sonra oynadığım ilk maçtı. Bu tür maçlarda iyi performans beklememek gerekir. Yaptığımız ağır antrenmanlar nedeniyle oyuncuların ayakları ağır durumda fakat bu tip maçları oynayıp kazanmak olumlu bir nokta. Güzel ve olumlu bir maç geçirdik" dedi.

Gündemdeki konulara ilişkin sorulara da yanıt veren Alex, "Saha dışında yaşanan olayları 2 noktada değerlendirmem gerekiyor. Birincisi benim açım. Kendimi savunmam gerekiyordu ve net bir şekilde kendimi savundum. Saha dışı olaylar da benim ismimi yazanlar eğer bunu kanıtlarlarsa söylediğim gibi futbolu bırakırım" şeklinde konuştu.

TFF'nin kararı ile ilgili olarak Alex, "TFF'nin dün yaptığı açıklama sonrasında benim ve bizim adımıza bir şey değişmedi. Ben duygularımı Sivasspor maçından sonra açıkladım. Duygularımı Sivasspor maçından sonra yaşamıştım. Olması gereken bir açıklamaydı" ifadesini kullandı.

Senegalli oyuncu Mamadou Niang ise Fenerbahçe'de çok mutlu olduğunu ifade ederek, her zaman Fenerbahçe'nin hizmetinde olduğunu söyledi. Niang, "Yeni sezon hazırlıkları bizim için bazı sıkıntılarla başladı. Çok çalışıyoruz ağır antrenman programı var. Böyle maçlarda gerçek performansı sergileyemeyiz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler