SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte derbinin muhtemel 11'leri!

Spor Toto Süper Lig'de 2012'nin ilk derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş yarın Kadıköy'de karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçı, kariyerinde ilk derbisine çıkacak hakem Özgür Yankaya yönetecek. Süper Lig'de son maçlarını kaybeden iki ekipten Fenerbahçe 48 puanla ikinci, Beşiktaş ise 45 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig'de yarın Kadıköy'de Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek, bu sezon ilk derbi galibiyetini almayı istiyor.

Sezonun ilk yarısında derbi maçlarda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan, Galatasaray'a ise 3-1 yenilen sarı-lacivertli ekip, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda seyircisi önünde çıkacağı mücadelede 3 puan arayacak.

Deplasmanda yitirdiği puanları, iç sahadaki başarılı performansıyla telafi ederek zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe, Samsunspor karşısında deplasmanda aldığı yenilginin ardından çıkacağı Beşiktaş derbisinde de galibiyeti hedefliyor.

Moussa Sow heyecanı Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş derbisi öncesi ara transfer döneminde sarı-lacivertli ekibin kadrosuna katılan Senegalli forvet Moussa Sow heyecanı yaşıyor.

Yeni takımıyla dün ilk antrenmanına çıkan Sow için kararı teknik direktör Aykut Kocaman bu akşam basına kapalı yapılacak antrenmandan sonra verecek.

Senegalli futbolcunun ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

Sakatların tedavileri sürüyor Sarı-lacivertli ekipte Beşiktaş derbisi öncesi sakatlıkları bulunan futbolcuların tedavilerine ise yoğun bir şekilde devam ediliyor.

Sol kasık bölgesindeki zorlama nedeniyle dün tedbir amaçlı olarak antrenmana çıkmayan Mehmet Topuz'un yanı sıra sakatlıkları nedeniyle çalışmalarını düne kadar takımdan ayrı sürdüren Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül'ün durumları bu akşamki antrenman veya yarın maç öncesi belli olacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, yarın Beşiktaş karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 şöyle: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu, Stoch, Alex, Sow.

Fenerbahçe'de "sarı" alarm Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi maç öncesi, sarı-lacivertli ekibin ilk 11 kişilik kadrosu için önemli çok sayıda isim ceza sınırında bulunuyor.

Ligde geçen hafta Samsunspor maçından önce 4 futbolcusu sarı kart ceza sınırında bulunan Fenerbahçe'de, kaptan Alex ve Cristian da ceza sınırına gelirken, derbi öncesi 6 futbolcu kart alarmı veriyor.

Ligde 3'er sarı kartları bulunan Alex, Cristian, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Caner Erkin ve Orhan Şam, Beşiktaş karşısında forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda, Fenerbahçe'nin ligin 26. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile yapacağı maçta cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş'ta derbi öncesi kadro sıkıntısı Fenerbahçe ile Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta yarın karşı karşıya gelecek Beşiktaş'ta, cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu büyük sıkıntı yaratıyor.

Mersin İdmanyurdu ile oynanan karşılaşmada sakatlanan sağ beki Hilbert ve sol beki İsmail Köybaşı'nı kaybeden siyah-beyazlı ekipte, Aurelio da uzun süredir sakatlıkla boğuşuyor. Kayserispor maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Fernandes'in 2 maç ceza alması, Mersin İdmanyurdu maçında da Quaresma'nın kırmızı kartla oyun dışı kalması, teknik heyetin derbi öncesi bütün planlarını bozdu.

Hilbert'in yokluğunda teknik direktör Carlos Carvalhal'ın İbrahim Toraman'a sağ bekte, İsmail'in yerine de sol bekte Tanju Kayhan veya Ekrem Dağ'a şans tanıması bekleniyor.

Orta sahada yaratıcı oyuncusu kalmayan ve sadece mücadele gücü futbolcular Veli, Ersnt ve Necip ile derbi maçta tutunmaya çalışacak olan Beşiktaş'ta, sol kanatta oynayan Simao da formsuzluğuyla dikkati çekiyor.

Sağ kanatta forma giyen Edu'dan da fazla randıman alamayan Carvalhal'ın, bu bölgede Mustafa Pektemek'i tercih etmesi bekleniyor.

Beşiktaş'ta arka adalesindeki sertlik nedeniyle Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında kadroya alınmayan Rüştü'nün durumunun iyiye gittiği öğrenilirken, henüz antrenmanlara başlayamayan tecrübeli kalecinin kadroya alınıp alınmayacağının yarın belli olacağı kaydedildi. Ancak derbide Beşiktaş'ın kalesinde Cenk Gönen'in yer alma olasılığı oldukça yüksek.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısına çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle: Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen Korkmaz, Tanju Kayhan (Ekrem Dağ), Mustafa Pektemek, Necip Uysal, Veli Kavlak, Ersnt, Simao, Almeida.

Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan biletler 1 saatte tükendi Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi maçta konuk siyah-beyazlı taraftarlara ayrılan biletler, satışa çıktıktan 1 saat sonra tükendi.

Beşiktaşlı taraftarlar için ayrılan 2 bin 395 adet bilet, saat 11.00'den itibaren sadece "biletix.com" web sitesinden satışa sunuldu. Kale arkası tribünlerde yer alacak Beşiktaşlı taraftarlar, 66 liradan satılan biletlerin tamamını 1 saat içinde tüketti.

Öte yandan, derbi maçta ev sahibi Fenerbahçeli taraftarlar için dün genel satışa çıkan biletlerin çok büyük bir bölümü de biterken, sadece Fenerium alt bölümündeki 4 blokta bilet satışı devam ediyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler