SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

F.Bahçe'de devrim gibi uygulama!

Fenerbahçe takımında devrim niteliğinde bir yasak konuldu. Yabancı futbolcuların Türkçe öğrenmelerini isteyen Teknik Direktör Aykut Kocaman, tercüman kullanımına son verdi.

Fenerbahçe'de futbolcu tercümanları Umut Köse ve Mahmut Sökün'ün görevden ayrılmalarının ardından yeni tercümanlar alınacağı ileri sürülmüştü. Ancak kulübün yeni tercüman almayacağı ve yola sadece Samet Güzel ile devam edeceği öğrenildi. Bu kararın altında da Aykut Kocaman imzası var.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli yönetim ile yaptığı görüşmelerde artık gelen yabancı futbolcuların kulüp ve Türkiye şartlarına uymaları gerektiğinin altını çizerek yeni tercüman alınmasını istemedi.

Aykut Kocaman, "Türkiye'ye gelen yabancılara tek tek tercüman tahsis etmemiz onların rahatlığa kapılmasına neden oluyor. Ülkeye ve kulübün şartlarına adapte olmak için çaba sarf etmeliler. Buradaki hiçkimse kulübün üzerinde değil. Ben kulübün teknik direktörüyüm. Kulüp maaşımı ödeyecek, ben görevimi yapacağım. Bunun dışında kulübün bana ekstra bir şey yapmasına gerek yok. Aynı şey oyuncular için de geçerli" dedi.

Aykut Kocaman sadece röportajlar için Samet Güzel ile devam edilmesini isterken, tüm yabancı futbolcuların hayatlarını sürdürecek ve takımda futbol konuşacak kadar Türkçe öğrenmelerini istedi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler