SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"En önemli özellikleri güçlü takım savunması"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Limassol ile deplasmanda oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenledi. Kocaman, rakiplerinin en önemli özelliğinin güçlü takım savunması olduğunu belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda AEL Limassol takımıyla deplasmanda yapacağı maç öncesi karşılaşmanın oynanacağı GSP Stadı'nda basın toplantısı düzenldi.

Kocaman yaptığı açıklamada, rakipleriyle arka arkaya iki maç yapacaklarını hatırlatarak, ''İki maç sonunda çok daha büyük bir avantaj yakalamak istiyoruz. Limassol ise tekrar iddiasını ortaya koyabilmek için karşımızda olacak. Maçta güçlü bir şekilde gruptaki varlığımızı hissettirmek istiyoruz. Ayrıca sporun ve futbolun ayrıştırıcı tarafının değil, birleştirici tarafının sahanın içinde ve dışında olması en büyük temennim'' diye konuştu.

Futbolun sürprizlere açık bir oyun olduğunu kaydeden Aykut Kocaman, ''Futbolun en cazip tarafı her türlü sürprize açık olması. Geçen sezon Apoel takımı çeyrek finalde Real Madrid'in karşısındaydı. Saha içinde yüksek konsantrasyon, takımdaşlık duygusu avantaj sağlıyor, para değil. O paralar uzun vadede avantaj sağlar. Ama tek maçlık durumlarda takımdaşlık duygusu ve irade ön plana çıkıyor'' ifadesini kullandı.

AEL Limassol'daki teknik direktör değişikliğinin bu maça nasıl yansıyacağını merak ettiğini dile getiren Kocaman, ''Ancak bizim seyrettiğimiz takımın en önemli özelliği takım savunmasının güçlü olması. Marsilya maçında 3-1 gerideyken dahi hemen hemen aynı oynamaya gayret ettiler'' değerlendirmesini yaptı.
''BU TAKIM LİGİN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN ÇOK BAŞARILI OLACAKTIR''
Aykut Kocaman, bir soru üzerine takımın kendi standartlarının altında seyrettiğini, bunun en önemli nedeninin ise düşündükleri ve planladıklarından farklı bir şekilde fazla sayıda oyuncu değişiminin yaşanması olduğunu aktardı.

''Bu oyuncuları bir araya getirmek, aynı hedefe gitmelerini sağlamak kolay değil'' diyen Kocaman, ''Bunun üzerine futbol dışı etkenler de eklendi. Esas itibariyle hem ligin ilk yarısında hem de Avrupa'da kopmadan yukarda olduğumuz sürece bu takım ikinci yarıdan itibaren çok başarılı olacaktır. Sakatlıklar, gelen giden oyuncular ve futbol dışı etkenlerin yoğun olduğu bir sezon yaşadık. Bunu olumlu tarafa çevirmek zaman aldı'' şeklinde konuştu.

Kocaman, AEL Limassol maçı kadrosunda olan Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın oynayacak durumda olduğunu vurgulayarak, ''Buraya gelirken 'acaba' diye düşündüğümüz hiç oyuncu yok. Yarın en güçlü kadromuzla sahada yer almaya çalışacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

EGEMEN: ''GALİP GELMEK İSTİYORUZ''
Fenerbahçeli futbolculardan Egemen Korkmaz, AEL Limassol ile yapacakları iki maçın gruptaki durumları açısından belirleyici olduğunu söyledi.

Egemen, güzel bir futbol oynamak istediklerini kaydederek, ''Oynamaya çalışan bir oyun felsefemiz var. Bunu sahaya yansıttığımızda iyi neticeler alıyoruz. Bu maçta da iyi bir futbolla galip gelen taraf olarak ayrılmak istiyoruz'' diye konuştu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler