SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Volkan Demirel ceza alacak mı?

Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir'i yendiği maçın ardından Volkan Demirel'in karşılaşmanın yan hakemine küfür ettiği görüntülerin yayıncı kuruluşun kameralarına takılmasıyla birlikte 'ceza' tartışmaları gündeme geldi. Peki Volkan Demirel, PFDK'dan ceza alacak mı?

Beşiktaşlı Caner Erkin'in Mete Kalkavan'a yönelik küfürlü tepkilerinin ardından siyah-beyazlı ismin 6 maç ceza alması örnek gösterilerek, Volkan Demirel'e ceza verilip verilmeyeceği tartışıldı.

TFF daha önce Disiplin Talimatı'nda 'Deliller' maddesine ek yaparak dudak okuma ve görüntülerle ceza verileceği kararı aldı. "Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir" maddesine rağmen daha sonra TFF bu kararında açılım yaparak, yaşanan bir olayın hakaret sayılabilmesi için bir muhatabın olması gerektiği kriterini ictihat olarak aldılar.

VOLKAN DEMİREL'E DE SEVK OLMAZ
Caner Erkin'in cezası ve sonrasında TFF'nin açılımının ardından, maçlardaki yayıncı kuruluş görüntüleriyle Cenk Tosun, Mathiue Valbuena, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun küfürden ceza alma ihtimalleri kamuoyunda tartışma konusu olurken, Türkiye Futbol Federasyonu bu isimler hakkında son kuralları nedeniyle herhangi bir yaptırım uygulamadı. Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçıyla ilgili TFF'nin Volkan Demirel olayında da herhangi sevk kararı alması beklenmiyor. (Sporx)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler