SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'de transfer için tüm planlar değişti

Takımda artık düşünülmeyen Ozan Tufan, transferdeki çalışmaları da etkiledi, farklı bir yol belirlendi.

Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın kadro dışı kalmasıyla tüm transfer planı değişti. Uzun bir süredir sol bek arayışları içinde bulunan sarı-lacivertliler, birkaç isimle prensip anlaşmasına varmıştı.

Ancak Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım ve İsmail Köybaşı'dan daha üst düzey bir bek arayışı söz konusu. Burada da maliyetler doğal olarak artıyor.Ozan'ın kadro dışı kalmasıyla birlikte orta sahada zaten sıkıntı yaşayan Aykut Kocaman'ın takımında, kadro derinliğinde de soru işaretleri oluştu.

Mehmet Ekici'ye de sakatlığından dolayı pek umut bağlanmıyor. Sezonun ilk yarısında üç kez adele sakatlığı yaşayan Mehmet Ekici'nin, iyileşse bile ikinci yarıda tam performans göstermesi zor duruyor. Souza ve Mehmet Topal ikilisinden birinin sakatlanması durumunda ise kadroda sadece genç Oğuz Kağan Güçtekin bulunuyor. Eljif Elmas da ikinci yarıda kadroya katılacak ancak genç yıldızın nasıl bir katkı sağlayacağı belirsiz. Bu nedenle tüm planlar iyi ve tecrübeli bir orta saha oyuncusu almak üzerine değişti.

SOL BEK TRANSFERİ İKİNCİ PLANA

Bütün bu gelişmelere karşın sol bek transferinden de vazgeçilmedi. Yine de mevcut kadroda Hasan Ali Kaldırım ve İsmail Köybaşı gibi iki sol bek olması sebebiyle şu anda sol bek transferi ikinci plana alındı. Eğer şartlar uygun olursa bu bölgeye de takviye yapılabilecek.

Bu bölgeye transfer olması halinde de sol kanatta üç isim yer almış olacak. İsmail Köybaşı'nın özellikle deplasman ve savunma gerektiren maçlarda sol önde oynatılması ihtimaller dahilinde.

ISLA FAKTÖRÜ

Sol bek transferini ikinci plana alan Fenerbahçe'de Mauricio Isla'nın olması da teknik heyetin elini güçlendiriyor. Şilili futbolcunun, geçmiş dönemlerde Juventus ve Udinese'de sol bekte oynayabilmesi Aykut Kocaman ve yardımcılarını ciddi anlamda rahatlatıyor.

Isla'yı zaman zaman sol bekte de kullanabileceğini bilen Kocaman, bu nedenle transferde önceliğini orta sahaya ayırmış durumda. (MİLLİYET)

SPORDA SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI?


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler