SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'deki sır çözüldü

Ziraat Bankası’ndan 60 milyon dolarlık kredi alan Fenerbahçe, bu parayla daha önce alınmış kısa vadeli ve daha yüksek faizli borçları kapatacak. Böylelikle mevcut borç, daha düşük faiz ve uzun vade ile yapılandırılmış olacak.

Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası’ndan 60 milyon dolarlık kredi çekmişti. Bu girişim sarı-lacivertli kulübün mali açıdan zor durumda olduğu yorumlarına yol açmıştı. Ayrıca Başkan Aziz Yıldırım yakın tarihte mali açıdan iyi durumda olduklarını ve kasada 100 milyon lira bulunduğunu belirtmiş, buna rağmen bu kredinin çekilmesi kafalarda iyice soru işareti yaratmıştı. Yönetimin bu krediyi çekmesinin temel sebebi ise ortaya çıktı.

Sarı-lacivertliler, nihai vadesi 2023 yılı olup altı ayda bir ödenecek krediyi, 6,75 faiz oranı ile aldı. Bu kredinin gelmesiyle birlikte daha önce alınmış kısa vadeli ve daha yüksek faizli borçlar kapatılacak. Böylelikle mevcut borç, daha düşük faiz ve uzun vade ile yapılandırılmış olacak. Başkan Yıldırım, Mayıs ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da aday olacak. Yıldırım bunun için çalışmalara başladı. Bu konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama olmasa da birçok konu ile ilgili olarak Başkan’ın seçim planlaması yaptığı belirtildi.

Şu an için adaylığını resmen açıklayan tek isim Ali Koç. Koç’un adaylık çalışmalarına başladığı da biliniyor. Yıldırım’ın sezon devam ettiği için resmi bir açıklama yapması yakın zamanda beklenmiyor. Ancak mayıstaki kongrede Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın aday olarak başkanlık mücadelesi vereceği kesin gibi görünüyor.

Ali Koç’tan üyelere çağrı
Fenerbahçe Kulübü’nde 2018 Mayıs’ta yapılacak seçimli olağan genel kurulda başkan adayı olacağını açıklayan eski yöneticilerden Ali Koç, seçim hazırlıklarında kullanmak üzere kulüpten talep ettiği üyelerin iletişim bilgilerinin, kendisiyle paylaşılmadığını ifade etti.

Konunun basın yoluyla kamuoyu gündemine taşınmasının ardından kendisine üye bilgilerini ulaştırmak adına harekete geçen kongre üyelerine ve taraftarlara teşekkür eden Ali Koç, şunları kaydetti: “Adaylık çalışmalarıma dair hazırlanmakta olan internet sitesi ve sosyal medya hesaplarımız hayata geçirilinceye kadar değerli görüş, öneri ve üye bilgilerinizi bizlere ‘iletisim@fenerbahceliyiz.net’ adresi üzerinden iletebilirsiniz. Fenerbahçe’mize zarar vermemek adına, zorunlu olmadıkça açıklama yapmama yönündeki kararlılığımı bu vesileyle bir kez daha hatırlatır, anlayışınız için teşekkür ederim.”

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu ise Koç’un açıklamasına yanıt verdi. Uslu, “Aramızdaki konuşma kesinlikle resmi bir görüşme olmayıp, dostluk çerçevesinde yapılmış bir görüşmedir. Bu görüşmede açıkladığım şahsi düşüncem, kulübün resmi görüşü değildir” dedi.

(MİLLİYET)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler