SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 1 - 1 Sturm Graz

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe, 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Sturm Graz ile 1-1 berabere kaldı ve bir üst tura adını yazdırdı. Sarı-Lacivertli ekibin golünü 32. dakikada Nabil Dirar atarken, Avusturya ekibinin golü ise 66. dakikada Huspek'ten geldi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya'nın Sturm Graz ekibi ile karşılaştı.

İlk maçta rakibini Avusturya'da 2-1 mağlup eden temsilcimiz, bu sefer Kadıköy'de konuk ettiği Sturm Graz ile 1-1 berabere kaldı ve bir üst tura yükseldi.

Aykut Kocaman'ın öğrencileri 32. dakikada Dirar ile 1-0 öne geçti. Avusturya ekibi ise 66. dakikada beklenmedik bir anda Huspek ile skoru 1-1 yaptı.

Fenerbahçe mücadeleye büyük bir taraftar desteği ile başladı ve oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu.

Sarı-Lacivertliler ilk etkili atağını 24. dakikada Skrtel ile geliştirdi. Sol kanatta Valbuena'nın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına Fransız yıldız geçti ve ceza sahasına ortaladı. Rakiplerinin arasından iyi yükselen Martin Skrtel'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

[Aykut Kocaman'dan maç sonu transfer açıklaması!](https://www.mynet.com/aykut-kocamandan-mac-sonu-transfer-aciklamasi-113388-myspor)

Fenerbahçe aradığı golü 32. dakikada buldu... Sol kanattan ceza sahasına mükemmel çalımlarla giren Valbuena, arka direğe ortasını gönderdi ve bomboş durumda bulunan Dirar, düzgün bir kafa vuruşu ile Sarı-Lacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi. Ve mücadelenin ilk devresi Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. Valbuena ve Dirar'ın ortaya koyduğu mücadele ile kanatlardan etkili ataklar geliştiren Sarı-Lacivertliler, rakip kalede net pozisyonlar yakaladı.

Mücadelenin 66. dakikasında ender gelişen Strum Graz ataklarında, Avusturyalılar golü buldu. Savunma arkasına atılan topta Hasan Ali topa dokunamadı ve kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Huspek skoru 1-1'e getirdi.

Golün ardından Sturm Graz yine etkili geldi. Sağ kanattan yapılan ortaya Schubert kafayı vurdu ve top direğin üstünden çok az farkla auta gitti.

84. dakikada Valbuena'nın pası ile ceza alanına giren Mehmet Topal, yerden düzgün vurdu ancak direğe çarpan top auta gitti.

Kalan dakikalarda galibiyet golü için rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe, geliştirdiği ataklardan eli boş döndü ve mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

[Kadıköy'de protesto! Hedefte 2 isim...](https://www.mynet.com/kadikoyde-protesto-hedefte-2-isim-113387-myspor)

FENERBAHÇE 1 - 1 STURM GRAZ
STAT: Ülker
HAKEMLER: Robert Madley, Constantine Hatzidakis, Marc Perry (İngiltere)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, Ozan Tufan (Dk. 82 Mehmet Topal), De Souza, Valbuena (Dk. 90 Mauricio Isla), Alper Potuk, Ahmethan Köse (Dk. 62 Robin van Persie)
STURM GRAZ: Siebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Zulj, Jeggo (Dk. 82 Romano Schmid), Huspek, Hierlander, Röcher (Dk. 46 Philipp Zulechner), Alar (Dk. 63 Fabian Schubert)
GOLLER: Dk. 32 Dirar (Fenerbahçe) Philipp Huspek (Sturm Graz)
SARI KARTLAR: Jeggo, Dario Maresic (Sturm Graz) Neustadter, Alper Potuk (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada Huspek'in uzak mesafeden yerden vuruşunda, kaleci Volkan topu kontrol etti.
24. dakikada soldan Valbuena ile kullanılan serbest vuruşta, Ozan Tufan'ın altıpas üzerinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak arka direğin dibinden auta gitti.
32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Valbuena, rakibinden sıyrıldıktan sonra etkili bir orta yaptı. Arka direkte iyi yükselen Dirar'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde girdi.

66. dakikada konuk ekip beraberlik golünü buldu. Soldan hızlı gelişen atakta Zulj'un pasıyla topla hareketlenen Huspek, Hasan Ali Kaldırım'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1
69. dakikada sağ taraftan topla hareketlenen Hierlander'in ortasına kale sahası ön çizgisinde iyi yükselen Schubert'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
71. dakikada sağ kanattan Valbuena'nın kullandığı kornerde penaltı noktasında iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
84. dakikada sağ kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra Dirar ile verkaç yapan Valbuena, topu sol tarafta ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Mehmet Topal'a aktardı. Mehmet Topal'ın kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten dışarı çıktı.
89. dakikada savunmada kazandığı topla hareketlenen ve rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Skrtel'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

[Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahcenin-avrupa-ligindeki-muhtemel-rakipleri74-113385-myspor)

MAÇTAN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla oynadığı rövanş maçını izledi.

Ülker Stadı'na maçın başlamasına kısa bir süre kala gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la protokol tribününden takip etti.

KOCAMAN DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sturm Graz'la oynanan ve 2-1 kazandıkları ilk maçın kadrosunda değişiklik yapmadı.

Kocaman, kalede Volkan Demirel'e şans verirken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Savunmanın önünde Josef de Souza, ve Ozan Tufan'ı oynatan Kocaman, kanatlarda yeni transferler Nabil Dirar ile Mathieu Valbuena'ya şans tanıdı. Tecrübeli teknik adam forvet arkasında Alper Potuk'u, ileri uçta ise yine genç isim Ahmethan Köse'yi sahaya sürdü.

Fenerbahçe'de yeni transferler Dirar ve Valbuena, sarı-lacivertli formayla Kadıköy'de ilk kez maça çıkarken, Carlos Kameni ile Mauricio Isla yedek kulübesinde bekledi. Sakatlığı bulunun Mehmet Ekici ise kadroda yer almadı.

VAN PERSİE KADRODA

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Robin van Persie, 18 kişilik kadroya girdi.

Son iki antrenmanda yapılan testlere olumlu sonuç veren Hollandalı futbolcu, tam hazır olmadığı gerekçesiyle maça yedek kulübesinde başladı.

Van Persie, sakatlığı nedeniyle Avusturya'daki ilk maçta forma giyememişti.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Mehmet Ekici, kadroda yer almadı. Teknik direktör Aykut Kocaman, Salih Uçan'ı ise 18 kişilik maç kadrosunda tercih etmedi.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde, Van Persie'nin dışında yeni transferler Carlos Kameni, Mauricio Isla, Aatif Chahechouhe, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı ve Miroslav Stoch oturdu.

Sakatlığı devam eden Jose Fernandao'nun yanı sıra, kadro dışı kararı kaldırılarak takımla çalışmalara dün başlayan Gregory van der Wiel, Avrupa listesinde olmadıkları için Sturm Graz maçında kadroya giremedi.

AYKUT KOCAMAN, 1544 GÜN SONRA KADIKÖY'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında Kadıköy'de bin 544 gün sonra sahaya çıktı.

Fenerbahçe'nin başında Ülker Stadı'nda son maçına 12 Mayıs 2013'te çıkan Kocaman, bin 544 gün sonra Kadıköy'ün çimlerine sarı-lacivertli takımın teknik direktörü olarak ayak bastı.

TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜK

Fenerbahçe taraftarı, Kadıköy'deki sezonun ilk maçında Ülker Stadı'nın tribünlerinin büyük bir bölümünü doldurdu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, geçen sezon derbiler ve Avrupa'daki bazı maçlar hariç tribünleri dolduramamıştı.

Her iki kale arkası tribününün tamamen dolu olduğu statta yaklaşık 35 bin sarı-lacivertli taraftar, takımlarına destek oldu.

Öte yandan, 100 kadar Sturm Graz taraftarı da deplasman tribününden takımlarını destekledi.

HİBRİT ÇİMDE İLK MAÇ

Ülker Stadı'nın yenilenen zemininde ilk maça çıkıldı.

Geçen sezonun son maçından sonra Ülker Stadı'nın zemini tamamen kaldırıldı ve hibrit çime geçildi. Ülker Stadı'ndaki yeni zemin olan hibrit çim beğeni topladı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler