SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe - Sporting Lizbon maç özeti izle: 2. hazırlık maçında Fenerbahçe 2. yenilgisini aldı!

Fenerbahçe, Sporting Lizbon ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybetti. Yeni sezona hazırlık için İsviçre'ye giden Fenerbahçe, özel turnuva kapsamında oynadığı Sporting Lizbon'a 2-1 yenilerek ikinci hazırlık maçından da yenilgi ile ayrıldı. Volkan Demirel yine hatalı bir gol yerken yeni transfer Dirar, FB forması ile ilk golünü attı. İşte Fenerbahçe - Sporting Lizbon maç özeti...

Fenerbahçe, Sporting Libzon ile İsviçre'nin Lozan kentinde oynadığı özel turnuva maçında 2-1 yenildi. Fenerbahçe futbol takımı, Türkiye'de Düzce'de başladığı yeni sezon hazırlıklarının ikinci etapı için İsviçre'ye gitti. Fenerbahçe, burada Alpler Futbol Festivali Turnuvası kapsamında oynacağı 4 maçtan ilkinde Sporting Lizbon ile karşılaştı. İsviçve'nin Lozan kentinde oynanan maçta Fenerbahçe, Sporting Lizbon'a 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Yeni transfer Nabil Dirar, ilk golünü atarken Volkan Demirel, ilk maçta olduğu gibi bu maçta da hatalı bir gol yedi. Fenerbahçe - Sporting Lizbon maç özetini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Fenerbahçe - Sporting Lizbon maç özeti izlemek için tıklayınız

FENERBAHÇE - SPORTİNG LİZBON MAÇ ÖZETİ

Fenerbahçe Futbol Takımı, İsviçre'nin Lozan şehrinde Alpler Futbol Festivali Turnuvası kapsamında Portekiz’in Sporting Lizbon takımıyla ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybetti.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında, ikinci kamp dönemi için İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan Fenerbahçe, Portekiz’in Sporting Lisbon takımıyla Censuy Stadı’nda oynayacağı maça şu 11’le başladı;

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Roman Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Nabil Dirar, Alper Potuk, Mathieu Valbuena, Robin van Persie.

MAÇTAN DAKİKALAR

32. dakikada, ceza sahasına yapılan ortada boşa çıkan kaleci Volkan'ın hatasını değerlendiren Bas Dost, topu ağlara gönderdi: 1-0

39. dakikada, Şener'in ortasında Nabil Dirar topu filelerle buluşturdu: 1-1

69. dakikada, Roman Neustaedter başına aldığı darbe sonucu oyundan alındı.

79. dakikada, Seydou Doumbia'nın kafa vuruşunda top ağlara gitti: 2-1

Sarı-lacivertli takım, müsabakadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya iki takımın da taraftarları yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı ve Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle de karşılaşmayı izledi.

Hasan Ali Kaldırım maça yüzü koruyan bir maskeyle çıktı. Yeni transferlerden Mehmet Ekici ise sakatlığı nedeniyle oynamadı.

AYKUT KOCAMANDA'DAN MAÇ DEĞERLENDİRMESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün ilk hazırlık maçına oranla özellikle 65-75 dakikalık bölüm son derece iyiydi." ddedi.

Kocaman, bir soru üzerine hazırlık maçlarında amaçlarının hem oyunu oturtmak hem de oyuncuların fiziksel gelişimlerini tamamlamaya çalışmak olduğunu ifade etti.

Hazırlık maçlarının takımdaki eksiklikleri göstereceğini anlatan Kocaman, "Bir taraftan var olan oyuncu grubuyla tamamlayacağımız şeyler var, bir taraftan da transferle tamamlayacağımız şeyler var. Her zaman olduğu gibi bu maçlar da o verileri bize verecek. " değerlendirmesinde bulundu.

Takımda geçmiş yıllardan süregelen öz güven eksikliğini nasıl kapatacakları şeklindeki bir soruyu ise Kocaman, şöyle yanıtladı:

"Bunlar biraz uzun soluklu konuşulacak şeyler. Ama 70 dakikalık takım son derece kuvvetli bir takım gibi gözüküyor. Bu takım en az üstüne yüzde 30, yüzde 35, yüzde 40 daha koyacak. Esas olan yoldan dönmemek. Tabii buradaki öz güven de en önemli parametrelerden birisi olacak bizi yukarı çıkaran."

VALBUENA'DAN MAÇ YORUMU

Yeni transfer Mathieu Valbuena, Sporting Lisbon mücadelesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takımımızın bir önceki maça oranla gelişim gösterdiğini ifade eden yıldız futbolcu, “Maçın adamı seçilmemden daha önemli bir nokta var aslında. Buradaki en önemli nokta takımın gelişimidir. İlk oynadığımız hazırlık maçıyla kıyaslarsak bu maçtaki gelişimimizi görebiliyoruz. İkinci maçımızı geride bıraktık. Daha iyiye gidiyoruz. Bu akşam da mağlubiyet aldık ama temel nokta bizim göstermiş olduğumuz gelişimdir. Özellikle ilk yarıda çok iyi bir görüntü ortaya koyduk ve takım halinde oynadık. Bu gelişime devam etmemiz gerekiyor ve hocamız da bu gelişim için her şeyi yapıyor.” dedi.

Öte yandan, maçın adamı seçilen Fenerbahçeli Mathieu Valbuena'ya İsviçre saati hediye edildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler