SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Can Bartu yoğun bakıma alındı

Fenerbahçe'nin ve Türk sporunun efsane ismi Can Bartu, geçirdiği rahatsızlık sonrası hastaneye kaldırıldı. Hem basketbol hem futbol milli takım forması giyen tek sporcu olan Bartu yoğun bakıma alındı.

Fenerbahçe ve Türk sporunun efsane isimlerinden Can Bartu, kronik bronşit (solunum yetmezliği) şikayetiyle kaldırıldığı hastanede kontrol amaçlı yoğun bakıma alındı.

Kızıltoprak'taki Kadıköy Florence Nightingale hastanesine sabah saat 8.00 sularında gelen 81 yaşındaki Can Bartu'nun, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Akciğerinde su toplanması olan ve gözlem altında tutulan Can Bartu'ya, nefes alışını kolaylaştırma amacıyla tedavi uygulandığı bildirildi.

Bartu, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilecek.

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da Can Bartu'yu hastanede ziyaret ederek, Bartu'nun durumu hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü, rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma alınan sarı-lacivertli kulübün ve Türk sporunun efsane isimlerinden Can Bartu için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, Can Bartu'nun durumu hakkında, "Fenerbahçemizin ve Türk sporunun efsane isimlerinden, aynı dönemlerde hem futbol hem de basketbol milli takımlarımızda görev alarak dünyada eşine rastlanmayacak bir kariyere sahip olan Can Bartu, geçirdiği zatürre rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı." ifadeleri kullanıldı.

Geçmiş olsun dileklerinin paylaşıldığı mesajda, "Kızıltoprak'taki Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde tedavisine devam edilen efsane sporcumuz sevgili Can Bartu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşarak aramıza dönmesini temenni ediyoruz." denildi.

Galatasaray Kulübü de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Ülkemizin efsane spor adamı, 'Sinyor' lakaplı Can Bartu'ya acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verdi.

Can Bartu kimdir?

31 Ocak 1936 doğumlu olan Can Bartu, kariyerine Fenerbahçe'de basketbol oynayarak başladı. 6 kez basketbolda milli takım forması giyen Bartu, daha sonra sarı-lacivertli takımdaki kariyerine futbolcu olarak devam etti. A Milli Takım formasını 28 defa giyen Can Bartu, hem futbol hem de basketbol milli takım formasını giyen tek sporcu unvanına sahip.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler