SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Koç, başkan adaylığını resmen açıkladı

Fenerbahçe Kongre üyesi Ali Koç mali genel kurulda flaş açıklamalar yaptı. Ali Koç konuşmasında Mayıs 2018'deki Olagan Seçimli Genel Kurul'da başkan adayı olmak istediği yinelediğini duyurdu. İşte Ali Koç'un konuşmasından satır başları...

Buraya kazandığımız kupanın aydınlığı ile çıkmanın gururunu yaşıyorum. Bize bu tarifsiz mutluluğu yaşatan herkes ile ne kadar övünsek azdır. Buna ne kadar ihtiyacımız varmış. Fenerbahçe basketbolunu Avrupa'nın en üst seviyesine çıkarmamızda yardımcı olan sayın Murat Ülker ve Ülker Grubuna bir Fenerbahçe taraftarı olarak özellikle teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki sezon Doğuş sponsorluğu da hayırlı uğurlu olsun.

Şampiyonluğun gerçek mimarı Aziz Yıldırım

3 yıllık Final-Four başarısının kalıcı ve devamlı olacağına inancım tamdır. Koçumuz Obradovic'e, basketbol takımımıza ve tüm emekçilerine teekkür ederim. Fenerbahçemizi gerçek bir spor kulübü yapan, diğer branşların tanınmasını sağlayan ve Obradovic gibi eşi benzeri olmayan bir antrenörü getiren, bu başarının gerçek mimarı olan başkanmmıza en içten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.

4. yıldızı takacamıza inanıyorum

Yaşatılan tüm zorluklara, sıkıntılara ve çilelere rağmen mücadeleyi hiç bırakmadığınız için en özel teşekkürü siz hak ediyorsunuz. Atamız'ın huzuruna gidip, Anıtkabir defterine yazdığınız duygu ve düşünceleriniz okuduktan sonra bu camianın mensubu olmmaktan iftihar duydum. Bu şampiyonluğumuz kadar, başkan ve yönetim kurulunun emeklerinin karşılanmasından dolayı da ayrıca mutluyum. Başkanımız liderliğinde tekrar şampiyon olacağımıza ve futbnlda 4. yıldızı da formamıza takacağıma inanıyorum. Bu hedefler doğrultusunda bizlere de görevler düşüyor. Camianın kenetlenmesine ihtiyacımız var. Hepimiz aynı gemideyiz.

Tribünlerin boş kalması

Şerefli tarihimizde, bize ulusal ve uluslararası tüm branşlarımızda başarılar kazandıran tüm şube kaptanları, emekçileri ve sporcularımızı tebrik ederim. Taraftarlarımız Euroleague şampiyonluğunda sezonun ilk maçından itibaren inanılmaz sadakat ve inançla oyuncularımıza güç verdiler. Taraftarımız büyüklüğünü gerek şampiyonluk kadar salonlara taşıyarak gösterdiler. Bu büyük taraftarın katkısından, ne yazık ki futbol takımımız bu avantadajan yoksun kaldı. Basketboldaki uyum ne kadar mutlu ettiyse de, futbolda gelinen nokta bir o kadar üzmüştür. Tribünler hiç bu kadar boş olmamıştı 6 ve 7.'liğe oynarken bile. Bu sezon evimizde 1992-93 sezonundan bu yana en çok puan kaybettiğimiz sezonu yaşamışız. İç sahada 6.'yız. Adanaspor'u yendiğimiz zaman deplasman performansı ile 1. olacağız Beşiktaş ile birlkte. Tribünlerin boş olmasının bu iç saha performasında etkisi var. Yıkılmaz kale imajının sarsıldığı gözleniyor. Yeni sezona şimdiden hazırlanmak gerektiğini düşünüyorum. Bu üzücü durumu sadece ülkemizin ekonomik durumuna bağlamak sağlıklı olmaz. Yönetim-taraftar arasındaki iletişim aksaklığının bunun nedeni olduğunu düşünüyorum. Taraftarlar, tribünlerde özgürce var olacaklarını bilmelidir.

Başkan adaylığı

Ali Koç, Mayıs 2018'de yapılacak seçimlerde Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu yineledi.

2018 Mayıs seçimli genel kurul için birkaç şey söylemek istiyorum. 30 Mayıs 2015'te yapılan seçimli genel kurulda başkanımız önümüzdeki yılar için kendi başkanlığı hakkında konuşmuştur. Ben de aynı gün sizlere, elimi taşın altına koymaya hazır olduğumu ifade etmiştim. Bugün de bunu tekrarlıyorum. Ben 2018 Mayıs ayındaki kongrede aday olmak istediğimi yinelemek isterim. Sizlerden bir ricam var; bizzaat tarafımdan yapılmayan açıklamalara itibar etmeyiniz. Hepimizin ortak sevdası Fenerbahçedir. Taraftarlarla vardır Fenerbahçe. Kombinelerimizi alalım, takımımızı yalnız bırakmayalım. Tribünde olmak zorundayız. Camia olarak kenetlenmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Hepimiz aynı gemideyiz. Hepimizin hedefi aynı. Bindiğimiz dalı kesmemek lazım. Birlik ve beraberliğimizin tıpkı en zor günlerde olduğu gibi yıkılmaz olmasını sağlamalıyız. Baketboldaki başarıların benzerlerinin diğer branşlarda sağlanması lazım. Yolumuz açık olsun.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler