SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Todor Veselinovic, hayatını kaybetti

Fenerbahçe'nin ligi 103 golle şampiyon tamamlayan efsane kadrosunun teknik direktörü Todor Veselinovic, hayatını kaybetti.

Fenerbahçe'nin 1988-1989 sezonunda ligi 103 golle şampiyon tamamlayan efsane kadrosunun teknik direktörü Todor Veselinovic, hayatını kaybetti.

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle bir süredir Atina'da tedavi altında bulunan Todor Veselinoviç, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye profesyonel liglerinde 103 gol atan ilk takım olarak rekoru eline geçiren Todor Veselinoviç önderliğindeki Fenerbahçe, üst üste 34 maçta da gol sevinci yaşamayı başarmıştı. Rıdvan, Aykut, Oğuz'lu kadrosuyla rakip savunmaları çaresiz bırakan Sarı-Lacivertli ekip, 22 Ekim 1988'de oynanan Eskişehirspor (3-1) maçı ile seriye başlamış, 28 Ekim 1989'da oynanan ve 3-1 kazanılan Malatyaspor maçı ile seriyi noktalamıştı.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

"Profesyonel Futbol Takımımızın, 1988-89 sezonundaki 103 gollü şampiyonluğumuzun mimarlarından olan 87 yaşındaki eski teknik direktörümüz Todor Veselinovic’in, Atina'daki özel bir hastanede vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Acılarını en içten duygularımızla paylaştığımız hayatını kaybeden Todor Veselinovic’in ailesi ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, başta camiamız olmak üzere Veselinovic’in tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler