SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahmut Uslu: 'Advocaat için bizden izin alınmalı'

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nun ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Dick Advocaat’ın Hollanda Milli Takımı’nın başına geçebilmesi için Hollanda Futbol Federasyonu’nun kendilerinden izin alması gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleşen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nın ardından Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, basın mensuplarıyla sohbet etti. Gündeme dair konuşan Uslu, Dick Advocaat'ın Hollanda Milli Takımı'nın başına geçmesiyle ilgili olarak, “Hocadan şu ana kadar gelen bir talep olmadı. Ancak gidecekse, Hollanda Futbol Federasyonu'nun bizden izin alması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Uslu, transfer için de, “Kiminle görüşmeye kalksak 30-40 milyon Euro'lardan bahsediyorlar. Kiralık olarak transfer yapar mıyız, bu konuya da bakacağız” dedi.

“Finallerimiz bitince konuşuruz”

Gündemle ilgili olarak gereken açıklamaların mayıs ayında yapılacağını da söyleyen Uslu, “Birçok branşta finaldeyiz. Öncelikle bu finallerin bitmesi gerekiyor. Futbol takımı Türkiye Kupası'nda finale koşuyor, basketbol takımı dörtlü finale yükseldi, voleybol, kadın basketbol finalleri olacak. Bunlar bittikten sonra gündemdeki her konuyla ilgili olarak gereken açıklamalar yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Şekip Mosturoğlu: 'Şampiyonlar Ligi'ne katılmamız gerekliliktir'

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nı almaları ve ligi ikinci bitirerek, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaları gerektiğini söyledi.

Futbolda şampiyonluk yarışından kopmanın kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirten Mosturoğlu, şunları kaydetti:

"Sportif faaliyetlerimiz bakımından tüm şubelerimiz, her sezon olduğu gibi yarıştıkları kulvarlarda şampiyonluk mücadelesi içinde yer almıştır. Futbol takımımız ise şampiyonluk yarışının dışında kalmıştır. Taraftarımızı üzen bu durum bizi de derinden üzmüştür. Şampiyonluk yarışında olamamak, yeterince mücadele etmemek, kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bunun sebepleri bellidir. Bu sebeplerin gelecek sezonda da olmaması için çalışmalara başlanmıştır. Futbol takımımızın Türkiye Kupası'nı kazanması ve Şampiyonlar Ligi'ne katılması artık bir gerekliliktir. Futbolcular ve teknik heyet, bu hedefleri gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışmak ve mücadele etmek zorundadır. Taraftarımızdan beklentimiz, basketbol takımlarımızı Dörtlü Final'e taşıdıkları gibi futbol takımımızı da bu hedeflere taşımak için tribünlere gelerek destek olmasıdır."

Küçük: "Futbol şubesi hariç, memnun olacağımız sonuçlar aldık"

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, sarı-lacivertlilerin futbol takımı haricinde diğer branşlarda iyi sonuçlar aldığını söyledi.

Basketbol ve voleybol takımlarının aldığı başarılı sonuçlara değinen Küçük, şunları aktardı:

"Sportif sonuçlarda futbol şubesi hariç, diğer branşlarda memnun olacağımız, onur duyacağımız sonuçlara ulaştık. Erkek ve kadın basketbol takımlarımız, Avrupa'da son derece başarılı neticeler aldı. Kadın ve erkek voleybol takımlarımız başarılı sonuçlarla bize gurur veriyor. Atletizm, kürek, yelken, masa tenisi ve boksta başarılı sonuçlar aldık. 3 Mayıs Çarşamba günü kulübümüzün 110. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Büyük Atatürk'ün kulübümüzü ziyaretinin yıl dönümünü kutlayacağız."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler