SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 3 - 1 Akhisar Belediyespor

Spor Toto Süper Lig 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Ülker Stadyumu'ndaki karşılaşmada Sarı-Lacivertliler az sayıdaki seyircisi önünde sahadan 3-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller 44. dakikada Miguel Lopes (k.k), 60. dakikada Josef de Souza ve 90+3'te Lens'ten geldi. Ege temsilcisinin golünü ise 50. dakikada Vaz Te penaltıdan kaydetti. Fenerbahçe bu skorla puanını 50 yaptı ve bir maç eksiği olan Galatasaray'ın üzerinde kendine yer buldu.

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Akhisar Belediyespor'u konuk etti.

Sarı-Lacivertliler boş tribünler önünde zorlandığı maçta rakibini 3-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Miguel Lopez, 60. dakikada Josef de Souza ve 90+3'te Lens attı. Konuk ekibin tek golü 50. dakikada Vaz Te'nin penaltı vuruşundan geldi. Bu galibiyetle Fenerbahçe 50 puana yükseldi ve maç fazlasıyla ligde 3. sıraya yerleşti. Akhisar Beldiyespor ise 30 puanla 14. sırada kaldı.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan maçta, Akhisar Belediyespor ilk 5 dakika rakip yarı alanda daha fazla göründü ve Fenerbahçe'nin beklemediği şekilde atak başladı. Özellikle 5. dakikadan sonra ev sahibi ekip rakip yarı alanda daha fazla görünmeye başladı ve oyunu yönlendiren taraf oldu.

25. dakikadan sonra oyunu tamamen rakip yarı alana yıkarak, rakip kalede gol arayan Fenerbahçe yakaladığı pozisyonlarda son vuruşlarda başarılı olamadı.

[Fenerbahçe'den seyirci rekoru](https://www.mynet.com/fenerbahceden-seyirci-rekoru-108743-myspor)

Sarı-Lacivertlilerin beklediği gol 45. dakikada geldi. Jeremain Lens'in kullandığı köşe vuruşunda Miguel Lopes ters bir vuruş yaparak topu kendi kalesine gönderdi. 1-0.

Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi ve Dick Advocaat'ın öğrencileri soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısına Akhisar Belediyespor golle başladı. Kjaer'in kaptırdığı topta Volkan Demirel, Cikalleshi'yi ceza alanında düşürdü ve konuk ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen Vaz Te, 50. dakikada skoru 1-1'e getirdi.

['Önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de oynamak istiyorum'](https://www.mynet.com/onumuzdeki-sezon-fenerbahcede-oynamak-istiyorum-108750-myspor)

Fenerbahçe bu gole yanıt vermekte gecikmedi. 60. dakikada Robin Van Persie'nin ceza sahasının hemen dışından çektiği şut altıpasın dışında bulunan Josef De Souza'da kaldı. Brezilyalı oyuncu, kaleci Lukac ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vurdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Golün ardından Fenerbahçe Mehmet Topal ile net fırsattan yararlanamazken, Akhisar Belediyespor çok sayıda net fırsatı cömertçe harcadı.

90+3'te Sağ kanatta Ömer Bayram'dan kaptığı topla birlikte ceza sahası içerisine giren Jeremain Lens, altıpasın hemen dışından şutunu çekti ve topu kaleci Milan Lukac'ın sağından ağlarla buluşturdu. 3-1.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve Fenerbahçe mücadeleden 3-1'lik zaferle ayrılmayı başardı.

[Dick Advocaat'tan şaşırtan karar!](https://www.mynet.com/dick-advocaattan-sasirtan-karar-108748-myspor)

FENERBAHÇE 3 - 1 AKHİSAR BELEDİYESPOR
STAT: Ülker
HAKEMLER: Halil Umut Meler, Ekrem Kan, Serkan Olguncan
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Lens, Alper Potuk, Chahechouhe, Van Persie
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Kadir Keleş (Dk. 46 Sokol Cikalleshi), Custodio (Dk. 87 Daniel Larsson), Ömer Bayram, Özer Hurmacı (Dk. 68 Muğdat Çelik), Soner Aydoğdu, Olcan Adın, Vaz Te
GOLLER: Dk. 44 Miguel Lopes (Kendi kalesine) Dk. 60 Josef de Souza, 90+3 Lens (Fenerbahçe) Dk. 50 Vaz Te (Penaltı) (Akhisar Belediyespor)
SARI KARTLAR: Van Persie, Lens (Fenerbahçe) Miguel Lopes (Akhisar Belediyespor)

[Erman Toroğlu: 'Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman'ı istemiyor'](https://www.mynet.com/erman-toroglu-fenerbahce-taraftari-aykut-kocamani-istemiyor-108746-myspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Akhisar Belediyespor ilk pozisyonunu buldu. Olcan Adın'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, Fenerbahçe ceza sahası içinde penaltı noktasına yakın bölgede Custodio müsait pozisyonda kafayı vurdu. Kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti.
9. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Alper Potuk'un pasıyla ceza sahasına giren De Souza, Mustafa Yumlu'yu geçip sol çaprazdan şutunu attı, son anda savunmaya çarpan top kornere çıktı.
30. dakikada Fenerbahçe serbest vuruş kazandı. Akhisar Belediyespor yarı sahasının sağ tarafından Lens'in kullandığı serbest vuruşta, Van Persie ceza sahası içinde kafayı vurdu, top farklı şekilde üstten auta gitti.
39. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topu kapan Miguel Lopes, ceza sahasına girdi ve sağ çaprazda önünde seken topa sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kontrol etti.
44. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Lens'in sol kanattan kullandığı kornerde ön direkte Akhisar Belediyesporlu Miguel Lopes'in ters kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

49. dakikada Kjaer'in hatalı pasında araya giren Cikalleshi, ceza sahası içinde kaleci Volkan Demirel'i geçmek isterken yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. 50. dakikada penaltıyı kullanan Vaz Te, topu ve kaleci Volkan'ı ayrı köşelere göndererek takımının beraberlik golünü attı: 1-1.
55. dakikada Lens'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, arka direkte boş pozisyonda Van Persie gelişine vurdu, direk dibinde iyi pozisyon alan kaleci Lukac topu kornere çeldi.
57. dakikada Skrtel'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Chahechouhe, sol çaprazdan sert vurdu. Kaleci Lukac'ın uçarak kurtardığı top boşta kaldı ancak savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
60. dakikada Chahechouhe'nun pasıyla Akhisar Belediyespor ceza yayı üzerinde topla buluşan Van Persie'nin şutunda top ceza sahasındaki De Souza'ya çarptı. Brezilyalı oyuncu önünde bulduğu topu plase bir vuruşla köşeden ağlarla buluşturdu: 2-1.
67. dakikada Alper Potuk'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal altıpasa yakın bir noktadan kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.
71. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun topu Cikalleshi kontrol etti ve ceza sahasına girdi. Cikalleshi'nin, ilk rakibini geçtikten sonra ayağından açılan topa Muğdat Çelik vurdu, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.
78. dakikada Van der Wiel'in hatasında ceza sahasında topu kapan Muğdat Çelik, altıpas üzerindeki Soner Aydoğdu'ya pasını attı. Soner'in yakın mesafeden şutunda top az farkla yandan dışarıya çıktı.
90+3. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Rakibinden kaptığı topla Akhisar Belediyespor ceza sahasına giren Lens'in, sağ çaprazda yakın mesafeden vuruşunda top filelere gitti: 3-1.
Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

[Volkan Demirel: '15 seneye yakın buradayım ama…'](https://www.mynet.com/volkan-demirel-15-seneye-yakin-buradayim-ama-108749-myspor)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Akhisar Belediyespor ile oynadıkları maçın ilk 11'inde, geçen haftaya göre tek değişiklik yaptı.

Ülker Stadı'nda Manisa temsilcisini ağırlayan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Advocaat, sakatlığı düzelen kaleci Volkan Demirel'e kupadan sonra ligde de formayı verdi. Hollandalı teknik adam, Volkan dışında geçen hafta Kardemir Karabükspor'u 1-0 yenen takımında değişikliğe gitmedi.

Öte yandan Advocaat, hafta içi oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Kayserispor karşısında dinlendirdiği isimleri de tekrar 11'e aldı. Kupada oynamayan Gregory van der Wiel, Hasan Ali Kaldırım ile Robin van Persie, bir maç sonra forma giydi.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Van der Wiel, Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta sahayı Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk'tan kuran Hollandalı teknik adam, kanatlarda ise Jeremain Lens ile Aatıf Chahechouhe'ye şans tanıdı. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Van Persie forma giydi.

Fenerbahçe'de yedek kulübesinde Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Moussa Sow, Şener Özbayraklı, Volkan Şen, İsmail Köybaşı ve Roman Neustaedter şans bekledi.

VOLKAN DEMİREL FORMAYI LİGDE DE KAPTI

Sakatlığını atlatarak hafta içi kupada Kayserispor karşısında ilk 11'de oynayan Volkan Demirel, ligde de formayı kaptı.

Geçen hafta Kardemir Karabükspor karşısında iyi bir performans ortaya koyan Brezilyalı file bekçisi Fabiano, formayı Volkan'a devretti.

Volkan Demirel, Süper Lig'de 5 maç sonra forma giydi. Son olarak ligin 21. haftasında 19 Şubat'ta Kasımpaşa maçında oynayan Volkan, ligde 48 gün sonra ilk 11'de oynadı.

FENERBAHÇE'DE TEK EKSİK

Fenerbahçe'de tek eksik futbolcu, kolundaki kırık nedeniyle sezonu kapatan Brezilyalı forvet Jose Fernandao oldu.

Brezilyalı futbolcuyu sakatlığından dolayı kullanamayan Advocaat, Emmanuel Emenike, Salih Uçan, Miroslav Stoch ve Oleksandr Karavaiev'i de yine 18 kişilik kadroya dahil etmedi.

OKAN BURUK CEZALI

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Okan Buruk, cezası nedeniyle Kadıköy'de takımının başında yer alamadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir karşısında hakem tarafından tribüne gönderilen Buruk, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maç men cezasına çarptırılmıştı.

Okan Buruk, cezasının ilkini Fenerbahçe karşısında çekti.

Öte yandan Akhisar Belediyespor, geçen hafta ligde Medipol Başakşehir'i 2-1 yendiği maçtaki 11'iyle Fenerbahçe karşısına çıktı.

TRİBÜNLER YİNE BOŞ

Fenerbahçe taraftarları, Ülker Stadı tribünlerinin yine büyük bir kısmını boş bıraktı.

Kadıköy'de 5 bine yakın Fenerbahçeli taraftar karşılaşmayı takip etti. Konuk Akhisar Belediyespor'un 100 kadar taraftarı deplasman tribününden takımlarına destek oldu.

Öte yandan, iki takım futbolcuları, Türk Polis Teşkilatının 172. yılını kutlamak için seremoniye "172 yıldır şevkle, cesaretle! Türk polisi her yerde." yazılı pankartla çıktı. Seremoni sırasına futbolcuların yanında polis üniforması giyen çocuklar da yer aldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler