SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardemir Karabükspor 0 - 1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor deplasmanına konuk oldu. Karşılıklı pozisyonların yaşandığı mücadelede Fenerbahçe adına sahneye çıkan Hollandalı golcü Robin van Persie, 84. dakikada kaydettiği golle sarı-lacivertlilerin 1-0'lık galibiyet ve 3 puanla Karabük'ten dönmesini sağladı.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Kardemir Karabükspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti.

Beşiktaş ve Galatasaray'ı sahasında mağlup eden Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe'ye direnemedi. Sarı-Lacivertliler rakibini 84. dakikada Robin van Persie'nin golü ile 1-0 mağlup etti ve rahat bir nefes aldı.

bu galibiyetle puanını 47'ye yükselten Dick Advocaat'ın öğrencileri, maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi.

Karabük'teki mücadele yüksek tempoda başladı. İlk 4 dakikada iki takım da kullandığı korner atışları sonrası net birer gol pozisyonuna girdi.

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen mücadelede takımlar, orta alanı kalabalık tutarak birbirlerinin hızlı hücuma çıkmasına engel oldu.

Mücadelenin 30. dakikasında Kardemir Karabük kalesi, uzun süre unutulmayacak bir karambole sahne oldu ve bu pozisyonun ardından Sarı-Lacivertliler baskısını daha da artırdı. Van Persie ile başlayan atakta önce Mehmet Topal, sonra Van Persie, son olarak da Alper Potuk'un vurduğu şutlar Karabükspor defansından döndü ve Fenerbahçe çok önemli bir fırsattan yararlanamadı.

[Volkan Şen neye uğradığını şaşırdı!](https://www.mynet.com/volkan-sen-neye-ugradigini-sasirdi-108414-myspor)

Fenerbahçe 45+2'de Jeremain Lens ile gole çok yaklaştı. Orta alanda topu kazanan ve rakip kaleye ilerleyen Lens, kaleci Ahmet Şahin ile karşı karşıya kaldı. Hollandalı yıldızın zayıf vuruşu kaleci Ahmet Şahin'in üstüne gitti ve bu pozisyonun ardından ilk yarı sona erdi. 0-0.

Mücadelenin ikinci yarısında Kardemir Karabükspor çok etkili başladı ve özellikle 55. dakikadaya kadar Fenerbahçe kalesinde üst üste pozisyonlar yakaladı. Bu pozisyonlarda kaleci Fabiano çok önemli kurtarışlara imza attı.

55. dakikanın ardından Fenerbahçe de oyuna ortak oldu ve rakip kalede yüzde yüzlük pozisyonlar yakaladı. 56. dakikada Josef de Souza, altıpas içinde yaptığı vuruşta Ahmet Şahin'i geçemedi.

68. dakikada Aatıf'ın yerine oyuna dahil olan Volkan Şen, 78. dakikada Dick Advocaat tarafından oyundan alındı ve yerine Moussa Sow girdi.

[Advocaat: 'Volkan beni dinlemedi, umrumda değil'](https://www.mynet.com/advocaat-volkan-beni-dinlemedi-umrumda-degil-108416-myspor)

Fenerbahçe, 84. dakikada aradığı golü Robin Van Persie ile buldu. Moussa Sow'un ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği şut, altıpasın hemen dışında bulunan Robin Van Persie'de kaldı. Hollandalı yıldız kaleci Ahmet Şahin ile kaldı ve direk dibinden plase ile topu ağlara yolladı.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonlardan eli boş döndü ve mücadele Fenerbahçe'nin 1-0'lık zaferiyle sona erdi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR 0 - 1 FENERBAHÇE
STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Tarık Ongun, Kemal Yılmaz
KARDEMİR KARABÜKSPOR: Ahmet Şahin, Papp, Dany, Barış Başdaş, Latovlevici (Dk. 38 Poko), Skulason, Ceyhun Gülselam, Bliznichenko, Tanase (Dk. 46 Serdar Deliktaş), Lazarevic, Seleznov
FENERBAHÇE: Fabiano, Van der Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Lens, Alper, Chahechouhe (Dk. 68 Volkan Şen, Dk.78 Sow), Van Persie
SARI KARTLAR: Seleznyov, Papp (Kardemir Karabükspor), Van der Wiel, Kjaer, Skrtel (Fenerbahçe)
GOL: Dk. 81 Robin van Persie

MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada Fenerbahçe'de sağ taraftan Lens'in kullandığı köşe vuruşunda, defanstan seken topa ceza sahasında Skrtel vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.
4. dakikada Kardemir Karabükspor'da sol kanattan Tanase'nin kullandığı kornerde savunmanın uzaklaştıramadığı top, Lazarevic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Fabiano topu kontrol etti.
14. dakikada Fenerbahçe'nin sol kanattan gelişen atağında, De Souza ceza sahası dışından sol çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ahmet Şahin, direk dibinden topu kornere çeldi.
30. dakikada sağ taraftan ceza sahasına giren Mehmet Topal, çizgiye inerek topu kale önüne doğru gönderdi. Bu bölgedeki Van Persie bekletmeden şutunu çekti. Kaleci Ahmet Şahin'den dönen top, Chahechouhe'nun önünde kaldı. Chahechouhe'nun vuruşunda, Ahmet Şahin bir kez daha topa müdahale etti. Ceza alanında boşta kalan topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
45. dakikada konuk ekip, sağ kanattan Lens ile atağa kalktı. Bu oyuncu, hızla ceza alanına girerek kaleci Ahmet Şahin ile karşı karşıya kaldı. Lens'in aşırtma vuruşunu, Ahmet Şahin güçlükle kontrol etti.

[Josef de Souza: 'İhtiyacımız olan bir galibiyet aldık'](https://www.mynet.com/josef-de-souza-ihtiyacimiz-olan-bir-galibiyet-aldik-108415-myspor)

52. dakikada ev sahibi ekip, sol kanattan Poko ile atağa kalktı. Bu oyuncunun pasında topu kontrol eden Serdar Deliktaş, ceza alanının hemen önünden meşin yuvarlağa sert vurdu. Top az farkla üstten auta çıktı.
56. dakikada Kardemir Karabükspor, Bliznichenko ile sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına inen topa Ceyhun Gülselam kafayı vurdu. Kaleci Fabiano meşin yuvarlağa müdahale ederek gole izin vermedi.
57. dakikada ceza alanına giren Chahechouhe'nun yerden pasında topla buluşan De Souza, şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Ahmet Şahin'den oyun alanına döndü.
66. dakikada ev sahibi ekibin sağ kanattan gelişen atağında Poko, topu ceza alanına ortaladı. Serdar Deliktaş topa kafayı vurdu. Kaleci Fabiano meşin yuvarlağı kornere çeldi.
80. dakikada sağ kanatta topu kontrol eden ve hızla ilerleyerek ceza alanına giren Sow, meşin yuvarlağa sert vurdu. Kaleci Ahmet Şahin, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
84. dakikada Fenerbahçe, Van Persie'nin golüyle öne geçti. Ceza alanı dışından sol çaprazdan Sow'un yerden sert vuruşu pasa dönüştü, meşin yuvarlak Van Persie'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden plasesinde, meşin yuvarlak kaleci Ahmet Şahin'in sağından filelere gitti: 0-1
Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

ADVOCAAT'TAN 3 DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, ligde son oynadıkları Atiker Konyaspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Hollandalı teknik adam, Atiker Konyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Roman Neustaedter, Ozan Tufan ve Jose Fernandao'nun yerine, Jeremain Lens, Simon Kjaer ve Robin van Persie'yi oynattı.

Sarı-lacivertli ekip, Fabiano, Van der Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Lens, Alper, Chahechouhe ve Van Persie 11'iyle sahaya çıktı.

Fenerbahçe'de, Ertuğrul Taşkıran, Ozan Tufan, Sow, Şener Özbayraklı, Volkan Şen, İsmail Köybaşı ve Neustaedter ise yedek kulübesinde şans bekledi.

VAN PERSIR 10 MAÇ SONRA
Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, Süper Lig'de 10 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde son olarak 15. haftadaki Gençlerbirliği maçında 11'de sahaya çıkan Van Persie, daha sonra ya kadroya giremedi ya da sonradan oyuna dahil oldu.

LENS VE KJAER DÖNDÜ
Babasının cenazesine katıldığı için Atiker Konyaspor maçında oynayamayan Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens, formasına kavuştu.

Ligde 10 Mart'ta oynanan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasından sonra babasının cenaze töreni için Surinam'a giden Lens, 21 gün sonra Kardemir Karabükspor maçıyla sarı-lacivertli formayla sahaya çıktı.

Atiker Konyaspor'la oynanan maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Danimarkalı stoper Kjaer de tekrar ilk 11'deki yerine döndü.

FENERBAHÇE'DE 2 EKİSİK
Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor karşısına 2 eksikle çıktı.

Sarı-lacivertlilerde, kolu kırıldığı için sezonu kapatan Jose Fernandao'nun yanı sıra kaleci Volkan Demirel, Karabük'e getirilmedi. Volkan sakatlığının ardından antrenmanlara başlasa da bu maçta riske edilmedi.

Teknik direktör Dick Advocaat, bu iki ismin yanı sıra Emmanuel Emenike, Miroslav Stoch, Salih Uçan, Oleksandr Karavaiev'i 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR'DA 3 EKSİK
Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe karşısında sakatlıklar nedeniyle 3 futbolcusundan faydalanamadı.

Sakat olan defans oyuncusu Kerim Zengin, maç kadrosundaki yerini alamadı. Son yapılan antrenmanda sakatlanan Abdou Razack Traore ile Ermin Zec'i riske atmayan teknik direktör Zoran Barisic, bu iki oyuncuyu da kadroya dahil etmedi.

Ev sahibi ekibin çalıştırıcısı, ligin 25. haftasında deplasmanda oynadıkları Medipol Başakşehir maçında sahaya sürdüğü kadroda 3 değişiklik yaptı.

Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de mücadele eden Gaman, Traore ve Poko'nun yerine Latovlevici, Skulason ve Lazarevic şans buldu.

Kardemir Karabükspor maça Ahmet Şahin, Papp, Dany, Barış Başdaş, Latovlevici, Skulason, Ceyhun Gülselam, Bliznichenko, Tanase, Lazarevic ve Seleznov 11'iyle başladı.

Kırmızı-mavililerin yedek kulübesinde ise Ercüment Kafkasyalı, Gaman, İlhan Depe, Yatabare, Poko, Serdar Deliktaş ve Fatih Atik oturdu.

Öte yandan, 14 bin kişi kapasiteli Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nı Kardemir Karabüksporlu taraftarlar doldurdu. Fenerbahçe taraftarı da tribünde kendine ayrılan bölümde yerini aldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler