SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 2 - 3 Atiker Konyaspor

Fenerbahçe kan kaybetmeye devam ediyor... Bu sezon taraftarını hayal kırıklığına uğratan Sarı-Lacivertliler, sahasında Atiker Konyaspor'a 3-2 mağlup oldu ve 44 puanda kalarak Şampiyonlar Ligi iddiasını da zora soktu.

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta açılış maçında Fenerbahçe, sahasında Atiker Konyaspor'u konuk etti.

Nefes kesen mücadelede Aykut Kocaman'ın öğrencileri, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-2 mağlup etti. Sarı-Lacivertli ekip hem 3 puanı kaybetti hem de kolu kırılan Fernandao'yu kaybetti. Bu galibiyetle puanını 35'e yükselten Yeşil-Beyazlılar, maç fazlasıyla 7. sıraya yerleşti. Fenerbahçe ise 44 puanda kaldı ve Avrupa yolunda büyük yara aldı.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan mücadelede goller peşpeşe geldi.

Atiker Konyaspor 17. dakikada Bajic ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'de Martin Skrtel ileri sürpriz bir çıkış yaptı ve ceza sahası dışından çektiği şutla topu ağlara yolladı ve 20. dakikada skora denge getirdi. Bu golün hemen ardından Bajic tekrar sahneye çıktı ve 21. dakikada takımını tekrar öne geçirdi.

[Kadıköy'de talihsiz an! Fernandao...](https://www.mynet.com/kadikoyde-talihsiz-an-fernandao-107895-myspor)

33. dakikada talihsiz bir an yaşandı. Van Der Wiel'in ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen kaleci Serkan Kırıntılı ile Fernandao penaltı noktası üzerinde çarpıştı ve iki oyuncu da acı içinde yerde kaldı. Bu sakatlıktan sonra Fernandao sahayı sedye ile terk etti ve Brezilyalı oyuncu hemen ambulansla hastaneye gönderildi.

Mücadelenin ikinci yarısına Atiker Konyaspor etkili başladı ve ilk 2 dakikada önemli 2 pozisyon yakaladı ancak Fabiano bu pozisyonlarda kalesini gole kapadı.

Sarı-Lacivertli ekibin kalecisi Fabiano, bu kez Ömer Ali Şahiner'e dur diyemedi. 54. dakikada Milosevic açısını kaybedince pasını Ömer Ali Şahiner'in önüne çok güzel bir pas çıkardı. Ömer Ali gelişine sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı ve skoru 3-1'e getirdi.

Golün ardından Fenerbahçe, tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti ve gol aradı ve 72. dakikada Moussa Sow, farkı 1'e indirdi.
Dick Advocaat'in öğrencileri son dakikalarda rakip kaleyi ablukaya aldı. Önce Volkan Şen ardından da Aatif Chahechouhe çok önemli fırsatlardan yararlanamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Atiker Konyaspor'un 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.

FENERBAHÇE 2 - 3 ATİKER KONYASPOR
STAT: Ülker
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Yusuf Bozdoğan
FENERBAHÇE: Fabiano, Van der Wiel, Neustaedter (Dk. 67 Volkan Şen), Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 46 Moussa Sow), Alper Potuk, Chahechouhe, Fernandao (Dk. 36 Van Persie)
ATİKER KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu (Dk. 73 Halil İbrahim Sönmez), Ömer Ali Şahiner, Jonsson, Volkan Fındıklı, Hadziahmetovic, Milosevic (Dk. 86 Alban Meha), Bajic (Dk. 90 Mbamba)
SARI KARTLAR: Van der Wiel, Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)
GOLLER: Dk. 17 ve 22 Bajic, Dk. 54 Ömer Ali Şahiner (Atiker Konyaspor), Dk. 21 Skrtel (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada sol kanattan hareketlenen Mehmet Topal'ın yerden ortasıyla penaltı noktasının solunda topla buluşan Fernandao'nun vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kaleye paralel kornere gitti.
17. dakikada Atiker Konyaspor'un golü geldi. Ani gelişen Atiker Konyaspor atağında Milosevic ile Bajic paslaşarak Fenerbahçe ceza sahasına kadar ilerledi. En son Milosevic'in pasıyla penaltı noktasında topla buluşan Bajic, topu filelere gönderdi: 0-1
21. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Kendi yarı sahasından aldığı topla rakiplerini geçerek rakip ceza sahasına sokulan Skrtel'ın yaklaşık 25 metreden vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1
22. dakikada Atiker Konyaspor yeniden öne geçti. Mehmet Topal'dan topu kapan Bajic'in 18 üzerinden yerden şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2
25. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Van der Wiel'in ceza sahasına ortasına penaltı noktasında iyi yükselen Chahechouhe'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
26. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın geri pasında araya giren Milosevic'in uzaktan sert şutunda, meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.
Karşılaşmanın ilk yarısı Atiker Konyaspor'un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

47. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Milosevic'in yerden vuruşunda kaleci Fabiano, topu direk dibinden çıkardı.
54. dakikada Atiker Konyaspor'un üçüncü golü geldi. Ceza sahasına gönderilen uzun topu sağ çaprazda iyi kontrol eden Milosevic, meşin yuvarlağı yanında müsait durumda bulunan Ömer Ali Şahiner'e kazandırdı. Ömer Ali'nin gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-3
60. dakikada Van der Wiel, ceza sahası önünde yükselen topu kafayla penaltı noktasında bulunan Van Persie'ye indirdi. Hollandalı futbolcunun yatarak yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
72. dakikada Fenerbahçe farkı 1'e indirdi. Chahechouhe'nun sağ kanattan ortasında ceza sahası içerisinde topu iyi kontrol eden Sow'un yerden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 2-3
78. dakikada Van der Wiel'in sağ taraftan ortasına, penaltı noktasında iyi yükselen Van Persie'nin kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
81. dakikada Alper Potuk'un sağ kanattan ortasında ceza sahası içerisinde Van Persie'den seken top, penaltı noktası üzerinde Volkan Şen'in önünde kaldı. Volkan'ın uygun pozisyonda düzelterek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
83. dakikada Chahechouhe'nun yakalaşık 30 metreden yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü.
90+4. dakikada Sow'un indirdiği top, ceza sahası ön çizgisi üzerinde Van Persie'nin önünde kaldı. Hollandalı futbolcunun kontrol ederek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
Karşılaşma, Atiker Konyaspor'un 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Atiker Konyaspor karşısında 4 futbolcusundan yoksun çıktı.

Babasının cenazesine giden Lens'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Simon Kjaer ile Volkan Demirel, kadroda yer almadı.

Slovak futbolcu Miroslav Stoch ise bugün doğan bebeği nedeniyle teknik direktör Dick Advocaat'tan izinli olduğu için kadroya dahil edilmedi.

Bu isimlerin yanı sıra Advocaat, Salih Uçan, Oleksandr Karavaiev ve Emmaneul Emenike'yi ise 18 kişilik maç kadrosunun dışında bıraktı.

CHAHECHOUHE 2 AY SONRA KADIKÖY'DE SAHAYA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin Faslı futbolcusu Aatıf Chahechouhe, 2 ay sonra sarı-lacivertli formayla Kadıköy'de maça çıktı.

Son olarak Ülker Stadı'nda 15 Ocak'ta oynanan Adanaspor maçında forma giyen Chahechouhe, daha sonra sarı-lacivertlilerin iç sahadan yaptığı 5 resmi maçta da şans bulamadı.

Tecrübeli futbolcu başta Adanaspor maçı olmak üzere bazı iç saha maçlarında sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çekmişti.

TRİBÜNLER YİNE BOŞ

Fenerbahçeli taraftarlar, Atiker Konyaspor maçına da ilgi göstermedi.

Bu sezon Kadıköy'de derbiler ve Avrupa maçları dışında tribünleri doldurmayan sarı-lacivertli taraftarlar, Süper Lig'de lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde bulunan takımlarını yine yalnız bıraktı.

Tribünde yaklaşık 5 bin Fenerbahçeli taraftar yer aldı. Atiker Konyasporlu yaklaşık 30 taraftar da deplasman tribününde takımlarını destekledi.

Öte yandan, maç başlamadan önce bütün tribünler sarı-lacivertli takımı çağırarak alkışla moral verdi.

KOCAMAN'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen hafta Medipol Başakşehir'e 3-0 kaybettikleri maçın kadrosundan 3 değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, Alban Meha, Ali Çamdalı ve Dimitar Rangelov'un yerine Volkan Fındıklı, Ömer Ali Şahiner ile Deni Milosevic'i ilk 11'de oynattı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler