SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantepspor 1 - 1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig 22. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaştı. 11. dakikada Sefa Yılmaz ile öne geçen ev sahibi ekibin golüne Sarı-Lacivertliler 23. dakikada Jeremain Lens ile karşılık verdi ve mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. Dick Advocaat'ın öğrencileri son dört haftada 3 beraberlik 1 mağlubiyet alarak adeta kazanmayı unuttu.

Maçtan dakikalar:

7. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Jeremain Lens ortasını penaltı noktasının sağına doğru gönderdi. O noktada savunmadan gelen Roman Neustadter kafa vuruşunu yaptı. Ancak top yandan auta çıktı.

11. dakikada defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Nabil Ghilas, ceza sahası içi sağ çaprazında topu Martin Skrtel'den kurtardıktan sonra şutunu çekti. Kaleci Fabiano Ribeiro'dan seken topu altıpas içi sağ tarafında Sefa Yılmaz tamamlayarak ağlara gönderdi. 1-0

[Gaziantepspor-Fenerbahçe maçı sonrası Caps'ler](https://www.mynet.com/galeri/gaziantepspor-fenerbahce-maci-sonrasi-capsler-107112-myspor)

20. dakikada sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla tekrar buluşan Jeremain Lens, ortasını ön direğe gönderdi ancak top kaleci Paulo Victor'da kaldı.

23. dakikada Volkan Şen'in sağ kanada gönderdiği pasla topla buluşan Alper Potuk, bekletmeden ortasını ceza alanı sol tarafına doğru gönderdi. O noktada Jeremain Lens topun gelişine sağ ayağının içiyle şutunu çekerek meşin yuvarlağa ağlara gönderdi. 1-1

40. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan topla buluşan Jeremain Lens bekletmeden topu altıpasın içine doğru gönderdi. O noktada Moussa Sow savunmaya rağmen şutunu çekmeyi başardı. Ancak kale çizgi üzerinde Barış Yardımcı son anda topu uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca taraflar soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

[Rıdvan Dilmen: Kulübün kıymetini bilmiyorlarsa...](https://www.mynet.com/ridvan-dilmen-kulubun-kiymetini-bilmiyorlarsa-107111-myspor)

57. dakikada sol kanattan hareketlenen Lens rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla sert bir şut çıkardı fakat top Victor'da kaldı.

61. dakikada Sefa Yılmaz'ın yerine oyuna dahil olan Orkan Çınar topla ilk buluşmasında ceza sahası dışından denedi ama Fabiano'yu geçemedi.

68. dakikada Gaziantepspor etkili geldi. Marcinho'nun ceza sahası dışından şutunu Fabiano güçlükle kornere çeldi.

81. dakikada uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta İsmail Köybaşı şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

84. dakikada ceza sahsı içinde Skrtel topla buluştu. yıldız futbolcu yakın mesafeden sert vurdu fakat Victor'u geçemedi.

[Dick Advocaat: 'Maç izlemeyi bıraksınlar'](https://www.mynet.com/dick-advocaat-mac-izlemeyi-biraksinlar-107113-myspor)

90. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Fernandao kaleci Victor'dan sıyrıldıtan sonra meşin yuvarlağı kaleye gönderdi fakat defans topu çizgiden çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 berabere sonuçlandı.

Gaziantepspor 1 - 1 Fenerbahçe
Stat: Gaziantep Arena
Hakemler:Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Kemal Yılmaz
Gaziantepspor: Victor, Pedroso (Dk.46 Musa Nizam), Barış, Wallace, El Yasa, Ben Hatira, Marcinho (Dk.83 Kangwa), Kislyak, Fatau, Sefa Yılmaz (Dk.61 Orkan Çınar), Ghilas
Fenerbahçe: Fabiano, Gregory van der Wiel, Neustadter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Alper Potuk (Dk.76 Josef de Souza), Lens, Volkan (Dk.71 Volkan Şen), Sow (Dk.71 Fernandao)
Goller: Dk.11 Sefa Yılmaz (Gaziantepspor), Dk.23 Lens (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Pedroso, Fatau, Sergey Kislyak, Ghilas, El Yasa (Gaziantepspor), Alper (Fenerbahçe)

GAZİANTEPSPOR - FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

De Souza ilk kez yedek

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu De Souza, Süper Lig'de bu sezon ilk kez yedek kaldı.

Ligin ilk 2 haftasında sakatlığı nedeniyle oynayamayan De Souza, son 19 haftanın hepsinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Bu 19 maçın tamamında 90'ar dakika sahada kalan De Souza, formayı Ozan Tufan'a kaptırdı.

Fabiano bu sezon ilk defa

Fenerbahçe'nin Brezilyalı file bekçisi Fabiano, bu sezon ligde ilk defa forma şansı buldu.

Takımın birinci kalecisi Volkan Demirel'in Krasnodar maçında sakatlanması ve sahalardan 1,5 ay uzak kalacağının açıklanmasından sonra Advocaat, kaleyi Brezilyalı oyuncuya teslim etti.

Fabiano, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda 6, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 1 maçta oynamıştı.

Volkan Demirel ve Kjaer sakat

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel ile stoper Kjaer, Gaziantepspor deplasmanında forma giyemedi.

Krasnodar maçında sakatlanan bu iki ismin yerine kalede Fabiano, stoperde ise Neustaedter oynadı. Bu isimlerin yanı sıra Advocaat, Süper Lig'deki 2 maçlık cezası sona ermesine rağmen Van Persie'yi de Gaziantep'e getirmedi.

Gözündeki rahatsızlık nedeniyle son iki resmi maçta kadroda olmayan Aatıf Chahechouhe ise 18 kişilik kadroda kendine yer buldu.

Tribünlerin büyük bölümü doldu

Karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da ilgi gösterdi.

İki takım taraftarları da kendileri için ayrılan yerlerin büyük bir bölümünü doldurdu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler