SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Josef de Souza'dan Pogba itirafı!

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, Manchester United-F.Bahçe maçında Paul Pogba ile arasında geçen diyalogları anlattı.

Fenerbahçeli Josef de Souza, Manchester United-Fenerbahçe maçında Paul Pogba ile aralarında geçen ilginç diyalogları anlattı. UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında Ekim ayında oynanan maç, Old Trafford Stadı'nda 4-1 İngiliz ekibinin üstünlüğü ile sona ermişti.

ESPN'e konuşan sarı-lacivertli oyuncu "Maçta skor 1-0'ı ve onlar öndeydi. O sırada korner kullanılıyordu ve ben Paul Pogba'yı marke ediyordum. O an kendisine, 'devre arasında formaları değişelim mi' dedim. O da tabii ki diyerek bu teklifi kabul etti" dedi.

'Brezilyalı olduğun belli oluyor zaten'

Josef de Souza şöyle devam etti: "Sonra bana baktı ve 'Sen Brezilyalı mısın?' diye sordu. Ben 'evet' dedim. Bunun üzerine güldü ve Portekizce konuşmaya çalışarak 'Belli oluyor zaten, bu kadar kaliteli olduğuna göre' dedi. Sonra devre arasında forma değiştik. Beni kutladı ve başarı diledi".

'Pogba dünya yıldızı ama...'

Böyle önemli bir yıldızın kendisiyle ilgili yorumlarından gurur duyduğunu belirten Fenerbahçe oyuncusu, "Pogba bir dünya yıldızı olmasına karşılık çok alçakgönüllü birisi. Ben kendisinin futbolunu örnek alan bir oyuncuyum. Benden genç bir isim olmasına karşın onu hep izledim. Beni övmesi ve futbolumu beğendiğini söylemesinden dolayı çok mutlu etti. Portekizce'yi de gayet iyi anlıyor ve Brezilya'yı çok seviyor. Çok fazla Brezilyalı arkadaşı var herhalde o yüzden" diye konuştu.

'Yenildik ama ben iyiydim'

Manchester'daki maçta kendisinin performansından memnun olduğunu kaydeden futbolcu, "Old Trafford'da oynamak benim için bir rüyaydı. Burası bir çok yıldızın parladığı bir stadyum. Belki o gün dört gol yiyerek kaybettik ama ben kişisel olarak iyi bir maç çıkardığımı düşünüyorum. Fenerbahçe forması adına elimden gelini yaptığıma dair bir hisle sahadan ayrıldım" şeklinde konuştu.

'Bu iki maçı hiç unutmam'

Sonrasında Manchester United ile İstanbul'da karşılaştıklarını ve rövanşı aldıklarını belirten Brezilyalı futbolcu şöyle devam etti: "Bir şekilde kazanmamız gerekiyordu. Beraberliği bile düşünecek halimiz yoktu. Maça hızlı başladık ve kısa bir süre içinde Sow'un röveşatası ile öne geçtik. Bu an kırılma noktası oldu. Maçı kontrol eden taraftık, ayrıca risk de alıyorduk. Hem İngiltere'deki hem de İstanbul'daki karşılaşmalar, benim hiç unutamayacağım iki maç oldu".

'Kadıköy'de iyi futbolcu olmak yetmez'

Taraftarın önüne çıktığı her maçta, tribünlerin kendisini yeniden etkilemeyi başardığını dile getiren Josef şöyle devam etti: "Fenerbahçe taraftarı gerçekten sıradışı ve çok fanatik. Hem destekliyor hem de sizi zorluyorlar. Burada futbol oynamak için sadece kaliteli olmak yetmez. Olgun bir karaktere sahip olmanız gerekir. Her seferinde elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Eğer bir an bir şeyleri eksik yaparsanız, sizi daha önce hiç görmediğim kadar itekliyorlar. Taraftar burada ekstra bir güç bizim için. Bu yüzden stada gelip desteklediklerinde yenilmez bir takım oluyoruz".

'Kontratımı uzatmayı düşünüyoruz'

İstanbul'daki yaşantısına da değinen deneyimli futbolcu, "Ailemle birlikte şehirdeki yaşantıya alıştım. Kulüp ile 1.5 yıl daha kontratım var. Fenerbahçe'nin de benim de niyetim kontratı uzatmak ve burada kalmam" ifadelerini kullandı.

'Alex'ten dolayı Brezilyalıları çok seviyorlar'

28 yaşındaki futbolcu, sarı-lacivertlilerin efsanesi olan ve heykeli dikilen vatandaşı için de şunları kaydetti: "Açıkçası iyi bir ücret alıyorum ve taraftarla ilişkim güzel. Alex de Souza'dan dolayı, Brezilyalı futbolcuları daha bir çok seviyorlar. Kulübü seviyor ve yakınlık hissediyorum". Kasım ayındaki Galatasaray maçında en iyi oyuncu seçildiğini de vurgulayan De Souza, bu maçın Türkiye'deki en iyi performanslarından bir tanesi olduğunu ekledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler