SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dick Advocaat'la yollar ayrılabilir

Fenerbahçe’nin Krasnodar karşısındaki oyunu yönetimi adeta şok etti. Maçı izleyen yöneticilerin çoğu özellikle ilk yarıdaki kötü performansa inanamadı.

Son yıllardaki en etkisiz futbolu ortaya koyan sarı-lacivertli ekibin bu görüntüsünün ise Teknik Direktör Dirk Advocaat sorumlu tutuldu. Yönetimin hocaya yönelik başlıca eleştirileri şunlar oldu...

1) EMENİKE VAR, RVP NEDEN YOK?

Yönetim Emenike’nin ilk 11’de başlamasına bir anlam veremedi. Rakip savunmadaki boşlukları değerlendirmek için sahaya sürülse de aylardır futboldan uzak olan Nijeryalı futbolcunun tercih edilmesi şaşkınlık yarattı. Sakatlığı olmayan Van Persie’nin “Hazır değil” gerekçesi ile oynatılmaması ise ciddi şekilde eleştirildi.

2) O ZAMAN WİEL DE OYNASIN!

Emenike ile maça başlanıyorsa benzer şekilde Wiel’in de oynaması gerektiği vurgulandı. Burada bir tutarsızlık olduğu savunuldu. Tüm sezon alternatifsiz olarak oynayan Şener’in üzerine çok yük bindi. Neredeyse her maç rakipleri karşısında sıkıntı yaşıyor.

3) İSMAİL KÖYBAŞI’YI NEDEN KESTİ?

Bursaspor maçında Hasan Ali’nin sakatlığı sebebiyle İsmail’e şans veren Advocaat, Krasnodar maçında tekrar Hasan Ali’yi sahaya sürdü. Şener gibi bu sezonun en çok efor sarfeden isimlerinden olan Hasan Ali artık bu yoğun tempoyu kaldırmakta zorlanıyor. İsmail ile maça çıkılmamasına anlam verilemiyor. Hem Hasan Ali üzerinde baskı artıyor hem de İsmail küsüyor.

4) REKABET YARATAMIYOR

Birkaç oyuncu dışında sürekli aynı isimlerin oynatılması sebebiyle de takım içinde bir rekabet ortamı oluşamıyor. Bu da doğal olarak takımı yoruyor ve performansı aşağıya çekiyor.

5) HAMLELERDE GEÇ KALIYOR

Yönetimin Advocaat’ı en çok eleştirdiği konu ise oyuncu hamleleri oldu. Ligin ikinci yarısıyla birlikte kadro tercihi ve maç içindeki hamleler tepki çekiyor. Hocanın uzun süre aynı takımla oynamasına ve değişiklik için son maçta 70 dakika beklemesine bir anlam verilemiyor.

6) TEK OYUN PLANI LENS

Yöneticiler Fenerbahçe’nin hücumdaki tek oyun planının Lens’e bağlı olmasını da kabul edemiyor. Advocaat’ın ne olursa olsun alternatifler geliştirmesi gerektiği belirtiliyor.

7) BU ŞARTLARDA DEVAM ETMESİ ZOR

Her ne kadar Advocaat’a gelecek sezon için teklif yapılsa da ikinci yarıdaki performans ve özellikle Krasnodar maçındaki oyunun ardından yönetimin bu kararından vazgeçebileceği öğrenildi. Bu şekilde devam edilmesi durumunda yeni sezon için Advocaat’ın kalma şansının olmadığı ifade edildi.

8) AYAKTA KALAN İKİ İSİM VAR

Sarı-lacivertli yönetimin futbolculara da tepkisi var. Krasnodar maçında ayakta kalan sadece iki isim olduğu tespiti yapıldı. Yöneticilere göre Alper ve biraz da Kjaer dışında hiçbir isim varlık gösteremedi. (Milliyet)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler