SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gençlerbirliği 2 - 2 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Fenerbahçe, 10 kişi kaldığı maçta Gençlerbirliği deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve son maçlar öncesi liderlik fırsatını tepti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 8'e yükseltirken, Gençlerbirliği 13 puana çıktı ve grup liderliğini garantiledi. Sarı-lacivertliler gruptaki son maçında 25 Ocak'ta Amedspor ile Kadıköy'de karşılaşacak.

Gençlerbirliği ise gruptaki son maçında aynı gün deplasmanda Menemen Belediyespor ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında her iki takım da oyunu kontrol altında tutmaya çalışırken ciddi bir gol pozisyonu yaşanmadı.

16. dakikada ilk tehlikeli atak Fenerbahçe'den geldi. İsmail serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Onun vuruşunu kaleci Hopf çıkardı ve top dışarıya gitti.

Fenerbahçe 24. dakikada Karavaev'in golüyle 1-0 öne geçti. Stoch'un sol kanattan yaptığı ortaya Kulusic'in üzerinden kafayı vuran Ukraynalı futbolcu sarı-lacivertli formayla resmi maçlardaki ilk golünü attı.

26. dakikada Serdar'ın savunmanın arkasına gönderdiği pasta İsmail Köybaşı, Aydın'ı kaçırdı. Ardından kendisine faul yaptı ve pozisyonun ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. İsmail Köybaşı da kırmızı kartla oyundan atıldı. Penaltıyı Serdar Gürler gole çevirdi ve Gençlerbirliği skora eşitliği getirdi.

37. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Khalili ceza sahası dışından şansını denedi. Onun şutu üstten dışarıya gitti.

43. dakikada Stoch'un kullandığı serbest vuruşta Hopf'un uzaklaştıramadığı top Caner Koca'nın önünde kaldı. Genç oyuncunun vuruşunda top filelerle buluştu ve Fenerbahçe yeniden öne geçti.

Mücadelenin ilk yarısı 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

53. dakikada Stoch'un sol kanattan kullandığı korneri savunma karşıladı. Devam eden pozisyonda Stoch bir kez daha topu alarak ortasını yaptı. Onun ortasında Salih'in vuruşu savunmadan dışarıya gitti.

60. dakikada ara pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Muriqi'nin vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

70. dakikada Serdar'ın sol kanattan kullandığı kornerde Claro'nun vuruşu yandan dışarıya gitti.

76. dakikada Karavaev'in uzaktan şutunda top kaleci Hopf'ta kaldı.

82. dakikada Milinkovic'in pasında ceza sahası yayında topla buluşan Serdar Gürler'in vuruşunda top az farkla dışarı gitti ve Ggençlerbirliği beraberlik fırsatını kaçırdı.

83. dakikada ceza sahasında topu önünde bulan Muriqi düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve karşılaşmaya yeniden eşitlik geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-2 berabere sona erdi.

STAT: Ankara 19 Mayıs

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Osman Gökhan Bilir

FENERBAHÇE: Fabiano, Savaş, Yiğithan, Kadir, İsmail, Ozan, Caner(Dk.45 Alper), Salih, Stoch, Karavaev, Chahechouhe (Dk.84 Samet)

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Halil İbrahim (Dk.45 Muriqi), Ahmet Oğuz, Luccas Claro, Kulusic, Issah, Khalili, Serdar, Scekic (Dk.45 Milinkovic), Ring (Dk.71 Matei), Aydın

SARI KARTLAR: Scekic (Gençlerbirliği), Yiğithan, Salih Uçan (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

GOLLER: Dk.28 Serdar Gürler (pen), Dk. 83 Muriqi (Gençlerbirliği), Dk. 16 Karavaev, Dk. 43 Caner Koca (Fenerbahçe)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler