SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Demirkol'dan Aziz Yıldırım'a sert eleştiri

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin Adanaspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından açıklama yapan Aziz Yıldırım'ı eleştirdi.

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Spor Servisi programında Aziz Yıldırım'ı eleştirdi.

"Bu işin yöntemi çok basit bellidir. Yani ben 15-20 yıldır tekrar ediyorum bir kez daha edeyim. Ligi Kulüpler Birliği'nin yönetmesi gerekir. Bu bir iş... Bu artık o kime oy verdi bu kime oy verdi bunlarla olacak iş değil. Bu bir iş yani..."

"Başakşehir Kulübü nasıl yönetiliyorsa, o kulübün modeli nasılsa bir sahibi var, ortakları var, CEO'su var. Liginde böyle bir sahibinin olması gerekiyor. Ligi böyle profesyonelin yönetmesi gerekiyor."

"Birisini seçeceğiz bir Fenerli bir Galatasaraylı, Beşiktaşlı Trabzonlu olsun onlarında Beşiktaşlı, Trabzonsporlu yardımcısı olsun böyle arpalığa dönüyor iş. Kim ne iş yapıyor belli değil. 3 kişi CEO olur pazarlama müdürü olur onların yardımcısı olur toplam 20 kişilik bir ekip olur ve onlar yönetir ligi..."

"Kendin yönetirsin, kendin yönettiğin zaman da doğru hakemle çalışırsın doğru MHK ile çalışırsın. Şimdi soruyorum bizim hakmelerin mentörü kim Rosetti değil mi? Rosetti'nin sorumluluğu ne? Yok. Yardımcı oluyorsa MHK olsun biz de onlardan hesap soralım. Yani Yusuf Namoğlu MHK başkanı ona soruyoruz yeteneksiz diyor. Öbür taraf MHK atamaları yapmıyor diyor. Öbür taraf başkasını suçluyor. Bizim muhatabımız kim yani."

"Aziz Yıldırım'ın haklı olduğu taraflar ve haksız olduğu taraflar var. Mesela Türk sporunun çok ciddi problemleri var oyuncu yetişmiyor. Yani 20 yıldır başkansın ya yani alt yapıdan bir tane oyuncu çıksın. Onuda federasyon mu yapacak yani. 19 yıl oldu bir tane altyapıdan oyuncu çıkmadı. 1 tane istiyorum ya..."

Fenerbahçe'de efsane olmuş bir isim... Tamam Semih diyebilirler ama o da alt yapı değil aslında... Yani bunu da federasyon mu yapacak? Tabi ki yapsın eğitmen yetişsin ama 20 sene kendi başına yapman için yeterli bir süre. Bir ömür..."

"12 bin seyirci var Advocaat şikayet ediyor bu bir problem. Neden 12 bin seyirci var. Tamam ülkenin içinde bulunduğu durum, insanlar hem ekonomik olarak hem bu olaylar sebebiyle maçlara gidemiyorlar olabilir."

"Gaziantep'in stadı açılıyor 7 bin seyirci var olacak iş değil yani. Ama insanlara neden gitmiyorsun diyemezsin takımın durumu belli ve sürekli bir olay oluyor Antep'te bu da belli. Demek ki bu insanları çekmek için ekstra bir şey yapmak gerekiyor ama biz tam tersine adamları itiyoruz."

"İnsanların maça gelmemek için bir çok sebebi var. Passolig'i var, darbe girişimi var, terör olayları var, ekonomik durumlar var. Var oğlu var yani hakemin kendisi var. Problemler bunlar bizim bunları çözmemiz gerekiyor."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler