SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe için büyük iddia

Spor yazarları Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Feyenoord'u yenerek üst tura çıkmasını değerlendirdi.

TARİHİMİZDE BİR İLK

Tarihimizde ilk kez Avrupa'da 3 takımla Şubat'ı görmenin gururunu yaşıyoruz. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bu turda Tottenham, Shakhtar, Schalke, Roma, Fiorentina gibi favorilerle eşleşmeyecekleri düşünülürse son 16 şansları da yüksek. (Uğur Meleke / Hürriyet)

HAK ETTİĞİNİ GÖSTERDİ

Avrupa Ligi, bizim gibi ikinci halka ülkeler için esas hedef. Rotterdam’da Feyenoord topa sahip gözüken taraftı ama Fenerbahçe aynen ilk maçtaki gibi ikinci maçta da son 32’ye çıkması gereken ekip olduğunu gösterdi. (Uğur Meleke / Hürriyet)

BUGÜN GAYET İYİ DURUMDALAR

Advocaat göreve geldiğinde futbolcular da yaz kampını iyi geçirmediklerini itiraf etmişler hocaya.Bugün Fenerbahçe fiziksel olarak gayet iyi durumda. Özellikle rakipleri ikinci bölgede karşılama konusunda ustalaştı. (Uğur Meleke / Hürriyet)

TAKIM SAVUNMASINI BÜYÜK KATKI

Sonunda Fenerbahçe çok zor bir gruptan lider olarak ikinci tura geçmeyi başardı. Bu maç bir kere daha gösterdi ki deneyimli stoperler ve önlerindeki Mehmet ile Souza gibi devamlılığı olan iyi kesiciler Fenerbahçe'nin takım savunmasına büyük katkı sağlıyorlar. (Ömer Üründül / Sabah)

İYİ TAKIM OLMAK GEREKİYORDU

Bıçak sırtı dediğimiz, ip üstünde yürünen bir gruptan lider çıkmayı başarmak çok önemli. Bunu elde etmek adına iyi çalışıp, her şeyin ötesinde iyi takım olmaları gerekiyordu ve bunu başardılar. (Gürcan Bilgiç / Sabah)

SIFIRDAN BİNA YAPTI

Advocaat sıfırdan bir bina yaptı, yeni bir takım oluşturdu. Gireniyle, çıkanıyla alkışlanan bir takım. Eksiklerine rağmen mücadeleden vazgeçmeyen, kalbiyle aklını aynı anda kullanabilen bir ekip var. (Gürcan Bilgiç / Sabah)

FENERBAHÇE ÇOK İYİ BAŞLADI

Maça iyi başladı F.Bahçe. Top ayakta, orta saha kontrollü pas oyunu ve ani hızlı defans arkasına sızma... Son iki ayda F.Bahçe bunu zaten hep yapıyordu. Sow’un attığı klasik röveşata golünde Alper’in kafa pasındaki güzellik kadar savunmanın büyük hatası da vardı. F.Bahçe’yi 4 alanda analiz edelim... (İlkyer Yasin / Hürriyet)

İŞTE O KRİTİK 4 MADDE

1- Advocaat: Takımı fizik ve mental açıdan çok iyi yere getirdi.
2- Alper: Kenarda mı ortada mı oynar? Advocaat cevabı verdi: “Yeri burasıdır. Terim artık Advocaat’a teşekkür etmek durumundadır.
3- Sow: Attığı röveşata gollerindeki özgüveninin yarısını rakip ceza alanında gol vuruşunda veya pas servisinde gösterebilse muhteşem olacak.
4- Van Persie: Feyenoord’da 35’lik Kuyt ne kadar etkiliyse F.Bahçe’de 33’lük Van Persie daha az etkiliydi. Yani ikisi de etkisizdi. Advocaat’ın yerinde olsam Van Persie’de vatandaş kontenjanını az tutarım. (İlker Yasin / Hürriyet)

MAÇIN BAŞINDA 'EYVAH' DEDİM

Maçın daha hemen başında İspanyol hakem Borbalan, Lens'e yapılan yüzde yüz penaltıyı vermeyince "Eyvah" dedim. Geçen seneki Braga ve salı akşamki Beşiktaş'ın Dinamo Kiev maçında yaşananlar gibi yine bir hakem faciasıyla karşı karşıya kalacağız galiba" diye düşündüm. İlk devre takdir haklarını Feyenoord'dan yana kullanan İspanyol hakem Allah'tan ikinci yarı düzeldi. (İlker Yağcıoğlu / Takvim)

ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ...

Kaleci Volkan'ın maçın başında yaptığı kurtarış takıma direnç kazandırırken ilk devrenin son dakikasında Feyenoord'un direkten dönen topu Fenerbahçe için gecenin şans dakikasıydı. Şampiyonlar Ligi bir gruptan grup lideri olarak çıkan Fenerbahçe bu kupada çok yol alacağını herkese gösterdi.
(İlker Yağcıoğlu / Takvim)

TAKVİYE DE YAPILIRSA...

Advocaat, doğru zamanda doğru hamleleriyle kontrolün tamamen kaybolmasına engel oldu. Hoca, tecrübesini ve kalitesini her maç daha fazla yansıtıyor. Futbolcular böyle değerli bir teknik adam ile çalıştıkları için çok şanslılar ve Advocaat’ın elini saygıyla öpmeliler. Devre arasında takviye yapılırsa, bambaşka bir F.Bahçe izleyebiliriz. (Ersin Düzen / Vatan)

FENERBAHÇE BÜYÜK İŞ YAPTI (RIDVAN DİLMEN)

Manchester Unitedlı, Feyenoordlu bir gruptan lider olarak çıkmak büyük iş... Hem de fazlasıyla hak ederek… Fenerbahçe içerideki üç maçı da kazandı, deplasmanda sadece Manchester United'a kaybetti.

Dünyanın en pahalı takımlarından bir tanesi Manchester United. Feyenoord ise Hollanda'da lig lideri… Fenerbahçe takımı kafa yapısı, oyun ve oyuncu karakteriyle çok zor iki farklı mağlubiyet alır.

VOLKAN DEMİREL SIFIR HATA

Volkan sıfır hata... İki bek çok iyi oynadı. Stoperler derseniz oyun zaten onların tam isteğine göre. İkisi de canlı. Savunmada beklerken, dar alanda yerden, havadan iyiler.

Mehmet Topal, Souza ve Alper zaten tempolu oyuncular. Öndeki oyunculardan Lens zaman zaman çok iyi işler yaptı… Van Persie istekli ama etkili değil.

SOW'A AYRI BİR YER AÇALIM

Moussa Sow… Ona biraz yer ayırayım dedim. İzleyenler Sergen'i nasıl tanır? Çok yetenekli, çok iyi sol ayağını kullanıyor… Tanju'yu nasıl tanırdın diye sorduğun zaman, "Çok iyi santrfor, ayağının içini mükemmel kullanıyor, uzun olmamasına rağmen çok iyi kafacıydı" derler. Metin Tekin'i sorduğumuzda ise izleyenler izlemeyenlere der ki, "Çok süratliydi, çok etkili bir forvetti, çok da yakışıklıydı, Metin-Ali-Feyyaz üçlüsü müthişti!

YILLAR SONRA BÖYLE DİYECEKLER

Moussa Sow'la ilgili de şunlar denecek. "Fenerbahçe'de iki kez oynadı, süratli mi? Soru işareti... Çok mu teknik? Soru işareti... Kafa?.. Soru işareti ama Sow'u izleyenler izlemeyenlere bir şeyi yıllar sonra anlatacak: "Ya bir röveşata yapıyordu, bir ton gol attı." Yani yıllar sonra Sow böyle anılacak...

Fenerbahçe dolu dolu oynamıyor olabilir ama dolu dolu mücadele ettiği kesin.
Yürekten, kalpten ve haftalar ilerledikçe fizik gücünü artırıp Advocaat da takımı 1.5, 2 ay önce takımı tamamen öğrendikten sonra 10 oyuncu banko hale geldi. Bu da başarıyı getirdi.

Açıkçası teknik direktörün adaletli seçimleri ve 2 aydır tutturduğu kadro istikrarı Fenerbahçe'nin çıkışını sağladı.

OSMANLISPOR'U DA KUTLARIM

Avrupa'da üç takımımızın yoluna devam etmesi, Beşiktaşımızın dramatik bir şekilde Şampiyonlar Ligi yerine Avrupa Ligi'ne kalması da başarıdır. Fenerbahçemizin güçlü kadrosuyla yaptığı da başarıdır. Osmanlısporumuzun ciddi bir gruptan çıkması da başarıdır.

FUTBOL ADINA ÖNEMLİ BİR HAFTA

Onları kutlarım. En azından Avrupa kupalarında yoluna devam eden 3 tane takımımız, iki gün önce de Şampiyonlar Ligi'nde 3 tane gol atıp bir de asist yapıp adından söz ettiren bir Türk futbolcu olarak Arda'nın öne çıkması benim için futbol adına önemli bir hafta geçirdiğimizin göstergesi… Aynı zamanda kışı en azından heyecan içinde geçireceğiz ki inşallah baharı da görürüz.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler