SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 0 - 0 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Pozisyon yönünden kısır geçen karşılaşmada gol sesi çıkmayınca mücadele başladığı gibi 0-0 berabere tamamlandı.

FENERBAHÇE 0 - 0 BEŞİKTAŞ
STAT: Ülker
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Chahechouhe (Dk.46 Volkan Şen), Alper Potuk, Sow (Dk.76 Lens), Van Persie
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk.88 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup (Dk.85 Necip), Quaresma (Dk.60 Aboubakar), Cenk Tosun
SARI KARTLAR: Kjaer, Alper (Fenerbahçe), Quaresma, Tosic (Beşiktaş)

Maçtan dakikalar:

5. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal, meşin yuvarlağı çizgide Hasan Ali Kaldırım'a kazandırdı. Hasan'ın ortasında kaleci Fabricio topu Van Persie'den önce iki hamlede kontrol etti.

23. dakikada savunmadan Kjaer'in savunma arkasına attığı uzun topa kaleci Fabricio, Van Persie'den önce topa sahip oldu.

30. dakikada Alper Potuk'un ceza sahası sağ çaprazından ortaladığı top, kale sahasında Hutchinson'un müdahalesiyle havalandı. Hava topunda rakibinden önce topa yükselen De Souza'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlağa yine Hutchinson müdahale etti. Kısa düşen topa gelişine Skrtel'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

[Fenerbahçe - Beşiktaş maçında ortalık karıştı](https://www.mynet.com/fenerbahce-besiktas-macinda-ortalik-karisti-104100-myspor)

İki takımında pozisyon bulmakta zorlandığı karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ikinci yarıya Aatif'ın yerine Volkan Şen'i alarak başladı.

47. dakikada sağ kanattan yapılan ortayı van Persie göğüsüyle yumuşattı. Yıldız futbolcu sağ ayağıyla sert bir vuruş yaptı fakat top kale direğinin yanından auta gitti.

57. dakikada van Persie'nin pasında Josef topla buluşta fakat Brezilyalı futbolcunun vuruşu çerçeveyi bulmadı.

73. dakikada Hasan Ali'nin şutu Fabri'de kaldı.

76. dakikada Lens Moussa Sow'un yerine oyuna dahil oldu.

Lens'in oyuna girmesinden sonra Fenerbahçe Beşiktaş kalesindeki baskısını arttırdı.

Kalan dakikalarda da eşitlik bozulmayınca karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı

[Gökhan Gönül’e Kadıköy’de paralı tepki](https://www.mynet.com/gokhan-gonule-kadikoyde-parali-tepki-104096-myspor)

MAÇTAN NOTLAR:

Fenerbahçe Teknik Direktör Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasındaki Beşiktaş derbisinde takımında değişiklik yapmadı.

Ülker Stadı'nda oynanan derbide Advocaat, geçen hafta Çaykur Rizespor'u 5-1 yendikleri maçın ilk 11'ini bozmadı.

Kazanan 11'i değiştirmeyen Hollandalı teknik adam kalede Volkan Demirel'i oynatırken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza'yı oynatan Advocaat, orta sahanın kanatlarını Sow ile Aatif Chahechoue'den kurdu. Fenerbahçe'de forvet arkası Alper Potuk, ileri uçta ise Robin van Persie oynadı.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Jose Fernandao, Volkan Şen, Gregory van der Wiel, Roman Neuestaedter ve Jeremain Lens oturdu.

LENS KADROYA GİRDİ

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Lens, sakatlığını atlattı ve derbide 18 kişilik kadroya alındı.

Son iki antrenmanda takımla çalışan Lens, sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertlilerin oynadığı son 4 resmi maçı kaçırmıştı. Lens, derbide kulübede oturdu ve Advocaat'tan şans bekledi.

GÖKHAN GÖNÜL'E BÜYÜK TEPKİ

Fenerbahçeli taraftarlar, sezon başında sarı-lacivertlilerle sözleşme yenilemeyip Beşiktaş'a transfer olan eski futbolcuları Gökhan Gönül'e büyük tepki gösterdi.

Gökhan, 9 yıl formasını giydiği ve ilk kez rakip olarak geldiği Kadıköy'de büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Fenebahçeli taraftarlar, hazırlattıkları ve üzerinde Gökhan'ın resmi olan 100 dolarları, sahaya ısınmak için çıkan milli futbolcunun üzerine doğru attı.

İlk 11'de forma giyen Gökhan, sarı-lacivertli taraftarların uzun süreli küfürlü tezahüratlarına da maruz kaldı.

Beşiktaş taraftarlarının tribüne çağırdığı ilk isim de Gökhan Gönül oldu.

Öte yandan Beşiktaşlı futbolcu Dusko Tosic, tribünlerden gelen yabancı bir madde nedeniyle yerde kaldı. Kısa süre yerde oturan Tosic, daha sonra ısınma hareketlerine devam etti.

TEK EKSİK İSMAİL KÖYBAŞI

Fenerbahçe'de derbi maçta tek eksik futbolcu kırmızı kart cezalısı İsmail Köybaşı oldu.

Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Gençlerbirliği karşısında 10. dakikada doğrudan kırmızı kart gören İsmail, eski takımına karşı mücadele etme şansını kaçırdı.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisinde İsmail dışında sakat veya cezalı futbolcusu olmadı.

TRİBÜNLER YİNE TIKLIM TIKLIM

Sarı-lacivertli taraftarlar Galatasaray derbisinde olduğu gibi Beşiktaş karşısında da Ülker Stadı'nın tribünlerini tıklım tıklım doldurdu.

Derbinin bütün biletlerini tüketen sarı-lacivertli futbolseverler, tribünlerde boş koltuk bırakmadı.

CHAPECOENSE İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşmadan önce Kolombiya'daki uçak kazası nedeniyle hayatını kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense'nin çalışanları ve futbolcuları için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler