SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Advocaat tuzağa düştü'

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği'nin Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği karşılaşmayı spor yazarları değerlendirdi.

İşte yazarların Fenerbahçe - Gençlerbirliği karşılaşmasıyla ilgili sözleri..

"ADVOCAAT YANLIŞ YAPTI"

Fenerbahçe'nin uygulayacağı şöyle bir taktik vardı; öncelikle takım halinde topun arkasına geçip alan daraltmak, sonrasında da rotasyonlu kadro uyum sorunu yaşayacağından ve sayısal eksik olunduğundan dolayı birinci ile ikinci bölgede riskli paslara kesinlikle yönelmemek ve de ani kontrataklarla gol aramak. Fenerbahçe bu taktiği devre arasına kadar kusursuz uygulayınca hem Gençlerbirliği'ne net pozisyon vermedi hem de duran bir toptan gol buldu.

İkinci yarıya Ümit Özat, çift santrfora dönerek başladı. Bu durumda orta sahada bir rahatlık bulan Fenerbahçe, ilk yarıdaki doğru taktik anlayışından koparak oyunu forse etmeye başladı ve de tuzağa düştü. Bir kişi eksik oynayan ve de skor avantajına sahip bir takım kesinlikle geride 50 metre genişlikte yakalanıp, kontradan golü yemez. Bundan sonra Fenerbahçe biraz daha oyuna asılmaya çalıştı. Sonrasında da fizik olarak düştü ve de ikinci golü de yiyip üç puanı kaybetti.

Şimdi deneyimli hoca Advocaat'ın çok önemli bir yanlışını vurgulamak istiyorum. Rize deplasmanında takımın en iyi iki ismi Sow ve Aatif'dı.. Sen Rize maçı kadrosundan 10 kişiyi tribünde oturtup, bir tek moral kazanmış Aatif'ı bu maçta sahaya sürmüşsen, bu oyuncuya şu demektir: 'Sen derbide yedek kalacaksın.' Eğer buna Advocaat, 'Aatif'ı oynatıp maç temposu kazınsın istedim' derse ben de derim ki 'Birbirini tanımayan 11 kişilik rotasyonlu bir kadroda hangi futbolcu kendisini gösterebilir?' Hollandalı hocaya ikinci sorum da eğer Emenike hiç oynamayacaksa neden 18'e alındı? Çünkü ısıtılmadı bile.. (ÖMER ÜRÜNDÜL / SABAH)

"YİĞİTHAN VE BEUSTADTER'İN HATALARI VARDI"

Yiğithan’ın oyunun başında atmış olduğu kafa golünde rakip kaleci Hopf iki metreden topu seyretti. Bu onun adına affedilmez hataydı. Ancak ikinci yarı Yiğithan ve Neustadter'in, Rantie ve İrfan Can’ın attığı gollerde büyük hataları vardı. Hele hele Rantie’nın orta sahadan topla ceza sahasına gitmesine karşın bu iki stoperin topsuz olarak bu futbolcuya yakalayamamaları ne kadar ağır olduklarını ve kademe anlayışının eksikliğinin en güzel göstergesiydi. (ENGİN VEREL / AKŞAM)

"FENERBAHÇE'NİN YARINLARINDAN ÜMİTSİZİM"

Gençlere baktığımda açıkça söyleyeyim, Fenerbahçe’nin yarınlarından ümitsizim. Hele hele Salih’in maç boyunca sahada olup olmadığını bile anlayamadım. Ozan daha hazır değil. Ancak Stoch iyi bir yedek, Aatıf’ı ise hocanın ikinci yarı oyundan alması Beşiktaş maçında ilk 11 oynayacağının belirtisiydi. 10 kişiyle kazanılacak maçı genç ve yedekler başaramadı ama tribünde oturan üstatlar grubu cumartesi günü bu statta Beşiktaş’ı yenerek bu maçın acısını çıkartacaklardır. (ENGİN VEREL / AKŞAM)

"ÜMİT ÖZAT'IN MAÇI ÖNEMSEMESİ..."

Erken gelen kırmızı kartla birlikte maçın hikayesi değişti. Kulübede saklı kalan oyuncuların ne durumda olduklarını görmeye çalışırken, birdenbire karşımıza mücadeleyi ön plana çıkarmak zorunda olan bir takım çıktı. Ümit Özat'ın maçı önemsemesi ve deneme yapmak yerine, kazanmayı tercih etmesi de ortaya lig çekişmesine yakın bir maç çıkardı. Stoch ve Salih'in sorumluluk almaktan kaçmadığı, takım liderliğini üstlendiği 90 dakika boyunca, eksik kalmalarına rağmen kazanma fikrinden vazgeçmemesi Fenerbahçe için en önemli gelişme. (GÜRCAN BİLGİÇ / FOTOMAÇ)

"İSMAİL KÖYBAŞI BEDELİNİ ÖDEDİ"

Bu faktör oyuncuların da, teknik adamın da kendilerine olan güvenini ortaya koyuyor. Dengeyi bozacak kontratağın arkasında, mağlubiyet golünü yine bir hızlı ataktan yemeleri de futbolun kendi ironisi. Bildiğimiz 11'i zorlayacak bir performans seyretmedik Fenerbahçe adına. Ama bunu zorlamak isteyen ve vazgeçmeyen oyuncuları vardı; başta Salih ve Ozan olmak üzere. Peki kırmızı kart doğru muydu? Son adam kuralında o bölgedeki faulün gerektirdiğini yaptı hakem. İsmail dikkatsizliğin bedelini ödedi, derbide oynama şınsını da kaybederek.. (GÜRCAN BİLGİÇ / FOTOMAÇ)

"BEŞİKTAŞ MAÇI 11'İNİ BELLİ ETTİ"

Dick Advocaat dün akşam farklı bir kulvar olan Ziraat Türkiye Kupası'nda, derbiyi de düşünerek hiç birbirileriyle bir arada oynamamış bir 11 ile sahaya çıktı. 10 as oyuncusunu tribünlere gönderdiği maçta Aatif’i de devrede almasıyla Beşiktaş maçının 11’ini şimdiden belli etti. Her başlangıcın zorluğu vardır. Rakip kim olursa olsun bu her zaman geçerlidir. Dün Fenerbahçe sahada sakatlıktan yeni çıkmış, az süre alan ve genç oyuncuların olduğu bir 11 ile mücadele etti. (RÜŞTÜ REÇBER / HÜRRİYET)

"FENERBAHÇE'DE GELENEK BOZULDU"

Sahadaki liderlik de biraz Stoch biraz da Aatif’deydi. Tüm planları bozan İsmail’in daha oyunun başında kırmızı kartla oyun dışı kalmasıydı. Hem sahadaki kurgu değişti, planlanan düşünce de bir anda farklılaştı. Genç Yiğithan’ın attığı gol 10 kişi kalan takımın direncini artırdı. Bu direncin bittiği anda dakikalar 60’ları gösteriyordu. Hatta yedikleri ilk golde çok adamla gitmenin ve dönen topu karşılayamamanın bedelini ödediler. Geri kalan dakikalarda mücadele olarak oyundan düşen, eksik kalmanın verdiği dezavantajı yaşayan bir Fenerbahçe vardı. Son 7 resmi maçında sürekli kazanan, kazanmayı gelenek haline getiren Fenerbahçe dün bu geleneğe de son verdi. (RÜŞTÜ REÇBER / HÜRRİYET)

"FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ'I DÜŞÜNEREK..."

Fenerbahçe, Beşiktaş maçını düşünerek Gençlerbirliği karşısına ilk 11'ini tamamen değiştirerek çıktı. Son maçtaki 11'den sadece Aatıf sahadaydı. Diğer 10 kişiyi Advocaat bırakın kulübeyi, kadroya bile almadı. Bir de İsmail Köybaşı 10. dakikada kırmızı kart görünce Fenerbahçe 80 dakika karşılaşmayı 10 kişi ile tamamladı. Gençlerbirliği gibi bir takıma karşı 80 dakika 10 kişi mücadele etmek kolay değil. Fenerbahçe buna rağmen Yiğithan ile golü buldu. Fenerbahçe alışık olmadığı şekilde eksik yakalandı. İkinci yarıda oyuna giren Rantie, Fenerbahçe defansını tuzağa düşürerek beraberliği sağladı. Serdar Gürler F.Bahçe'nin de 10 kişi kalmasını fırsat bilerek kendini gösterdi. Çok iyi bir maç çıkardı. (İLKER YAĞCIOĞLU / TAKVİM)

"BEŞİKTAŞ İÇİN DİNLENDİRDİ, TELAFİ..."

Fenerbahçe maçın ilerleyen dakikalarında eksik de oynadığı için oyundan düştü. İleri giden oyuncuların geri gelmekte zorlandığı gözlendi. Fenerbahçe oyundan düşünce Gençlerbirliği daha da yüklenerek ikinci golü bulmaya çalıştı. Nitekim İrfan Can Kahveci 77. dakikada Fenerbahçe'yi avladı. Sarı-Lacivertli takım bu dakikadan sonra beraberliği sağlayacak durumda bile değildi. Sonuçta Beşiktaş maçı öncesi bütün as oyuncularını dinlendiren Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda gruplara yenilgiyle başladı. Bunda eksik kalmasının da rolü büyüktü. Ama kupada bu tür maçların elbette telafisi mümkün.. (İLKER YAĞCIOĞLU / TAKVİM)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler