SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yiğithan Güveli kimdir?

Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'ne karşı Fenerbahçe'nin tek golünü atan Yiğithan Güveli'yi yakından tanıyalım...

Gençlerbirliği ile oynanan kupa mücadelesinde Fenerbahçe'nin golünü atan Yiğithan Güveli,bu golle birlikte resmi kariyerindeki ilk golünü atmış oldu.

1998 yılında Kocaeli'de Dünya'ya gelen Yiğithan Güveli, 2014/15 sezonundan beri Fenerbahçe altyapısında futbol yaşantısına devam ediyor. Fenerbahçe U21 ve Fenerbahçe U19 takımlarında da forma giyen Yiğithan Güveli, A Takımla birlikte ilk kez bir resmi maça çıktı ve bu maçta da gol atıp Fenerbahçe tarihine adını yazdırdı.

2.5 AY ÖNCE PROFESYONEL LİSANS ALDI

10 yaşından bu yana Fenerbahçe'nin altyapısında görev yapan Güveli'nin profesyonel lisanslı yaklaşık 2.5 ay önce çıktı ve Gençlerbirliği karşısında genç oyuncu profesyonelliğe ilk adımını attı. Fenerbahçe ile ilk resmi maçına çıkan Yiğithan Güveli, Milli Takım seviyesinde ise sadece U16 takımında 1 kez forma giydi.

ASIL MEVKİSİ ÖN LİBERO

Genç takımlarda 8 numaralı formayı giyen ve asıl mevkisi ön libero olan 1.93 boyundaki Yiğithan, stoper bölgesinde de görev yapabiliyor. Bu sezon Fenerbahçe U21 takımıyla 7 maça çıkan Yiğithan, 2 de gol kaydetti. (Goal)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler