SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 1 - 2 Gençlerbirliği

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Fenerbahçe, 80 dakika 10 kişi oynadığı maçta Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu ve gruplara kötü bir başlangıç yaptı. Sarı-Lacivertliler'in 7 maçlık galibiyet serisi  sona erdi.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 1. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan maçta Fenerbahçe, 10. dakikada İsmail Köybaşı'nın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Savunmanın arkasına gönderilen topu Serdar Gürler kontrol etti. Bu pozisyonda rakibine arkadan faul yapan İsmail, hakem Halil Umut Meler direkt kırmızı kartını gösterdi.

Gençlerbirliği, 10 kişi kalan rakibi karşısında topun hakimi oldu ve oyunu rakip yarı alana yıktı. Sarı-Lacivertliler de rakibini kendi yarı alanında karşılayarak hızlı hücumlarla gol yollarında etkili olmaya çalıştı.

Başkent ekibinin baskı kurmaya başladığı dakikalarda Fenerbahçe, genç oyuncusu Yiğithan ile golü buldu. 24. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Miroslav Stoch ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa iyi yükselen Yiğithan Güveli, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı ve ev sahibi ekibi 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından Gençlerbirliği rakip kaleye daha çok yüklendi ancak bu ataklar sonuçsuz kaldı ve devre Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

[İsmail Köybaşı Beşiktaş maçında yok](https://www.mynet.com/ismail-koybasi-derbide-yok-103991-myspor)

İkinci yarıya Fenerbahçe etkili başladı. 47. dakikada Fernandao karşı karşıya pozisyonda topu kalecinin üstüne nişanladı. Ancak golü bulan taraf konuk ekip Gençlerbirliği oldu.

56. dakikada hızlı gelişen kontra atakta İrfan Can Kahveci'nin savunma arkasına gönderdiği ara pasına hareketlenen Tokelo Rantie ceza yayı sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasına giren Rantie yerden sert vurdu ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu. 1-1.

Eksik oynayan rakibi karşısında oyun üstünlüğünü eline alan Gençlerbirliği, 77. dakikada İrfan Can Kahveci ile 2-1 üstünlüğü yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 Gençlerbirliği'nin galibiyeti ile sona erdi. Başkent temsilcisi, bu zaferin ardından grupta 3 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

FENERBAHÇE 1 - 2 GENÇLERBİRLİĞİ
STAT: Ülker
HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mehmet Can Hanoğlu, İlker Takpak
FENERBAHÇE: Fabiano, Van der Wiel, Yiğithan Güveli (Dk. 87 Abdurrahman Canlı), Neustaedter, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Caner Koca, Stoch, Chahechouhe (Dk. 46 Ramazan Civelek), Salih Uçan, Fernandao
GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Orhan Şam, Ahmet Yılmaz Çalık, Palitsevich, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 46 Owusu), Selçuk Şahin, Aydın Karabulut, İrfan Can Kahveci, Khalili (Dk. 46 Rantie), Serdar Gürler, Muriç (Dk. 74 Issah)
GOLLER: Dk. 24 Yiğithan Güveli (Fenerbahçe), Dk. 56 Rantie, Dk. 77 İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği)
KIRMIZI KART: Dk. 10 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 6 Caner Koca, Dk. 32 Neustaedter (Fenerbahçe), Dk. 37 Khalili, Dk. 83 Aydın Karabulut (Gençlerbirliği)

Grubun diğer maçında Menemen Belediyespor, sahasında Amed Sportif'i 1-0 mağlup etti.

MAÇTAN NOTLAR

Advocaat, Gençlerbirliği karşısında takımını büyük bir rotasyon yaparak sahaya sürdü.Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda 5-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde 10 değişikliğe gitti. Çaykur Rizespor maçından sadece Aatif Chahechouehe'yu Gençlerbirliği karşısında sahaya süren Hollandalı teknik adam, diğer oyuncularını ise Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde fazla forma şansı bulamayan isimlerden seçti.

Sarı-lacivertlilerde kalede Fabiano Ribeiro, savunma dörtlüsünde ise Gregory van der Wiel, Yiğithan Güveli, Roman Neustaedter, İsmail Köybaşı oynadı. Orta sahayı Ozan Tufan, Caner Koca, Miroslav Stoch, Chahechouhe'dan oluşturan Advocaat, forvet arkasında Salih Uçan'a ileri uçta ise Jose Fernandao'ya şans verdi.

OZAN, VAN DER WIEL VE FERNANDAO UZUN SÜRE SONRA

Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalan Ozan Tufan, Van der Wiel ve Fernandao uzun süre sonra forma şansı buldu.

Sarı-lacivertlilerde Fernandao 94, Ozan 59, Van der Wiel ise 45 gün sonra formalarına kavuştu.

YİĞİTHAN GÜVELİ İLK PROFESYONEL MAÇINDA GOL ATTI

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki savunma oyuncusu Yiğithan Güveli, ilk profesyonel maçını Gençlerbirliği karşısında oynadı.

Sarı-lacivertlilerin altyapısına henüz 10 yaşında Derince Belediyespor'dan katılan Yiğithan'ın profesyonel lisansı 2.5 ay önce çıktı. Genç futbolcu, hayatının ilk profesyonel sınavını Ziraat Türkiye Kupası'nda verdi. Genç oyuncu 24. dakikada attığı gol ile ilk maçında büyük sevinç yaşadı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçe taraftarı Ziraat Türkiye Kupası maçına ilgi göstermedi.

Maçın hafta içi geç saatte oynanması ve havanın oldukça soğuk olması da tribünlerin tamamına yakının boş kalmasında etkili oldu.

Fenerbahçe- Gençlerbirliği maçını yaklaşık bin kişi izledi. Konuk Gençlerbirliği'nin 8 taraftarı da maçı deplasman tribününden izledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler