SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manchester United 4 - 1 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. maçında Fenerbahçe, İngiltere'de Manchester United ile karşılaştı. Sarı-Lacivertliler lider girdikleri maçta güçlü rakibine 2'si penaltıdan olmak üzere 4-1 yenilerek grubunda 3. sıraya indi. Fenerbahçe, Süper Lig'de de 7. hafta sonunda 9. durumda bulunuyor. Öte yandan Advocaat'ın öğrencileri grubunda 4. maçında 3 Kasım Perşembe akşamı 21.00'da Kadıköy'de karşılaşacak. 

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

MANCHESTER UNITED 4 - 1 FENERBAHÇE
STAT: Old Trafford
HAKEMLER: Benoit Bastien, Frederic Haquette, Hicham Zakrani (Fransa)
MANCHESTER UNITED: De Gea, Darmian, Smalling (Dk.46 Marcos Rojo), Bailly, Shaw, Carrick, Pogba (Dk.75 Timothy Fosu-Mensah), Lingard (Dk.66 Memphis Depay), Mata, Martial, Rooney
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer (Dk.46 Emmanuel Emenike), Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Neustaedter, Alper Potuk, Volkan Şen (Dk.69 İsmail Köybaşı), Van Persie
GOLLER: Dk.31 (penaltıdan) ve Dk.45+1 Pogba, Dk.34 Martial (penaltıdan), Dk.48 Lingard (Manchester United), Dk.83 van Persie (Fenerbahçe)
SARI KART: Simon Kjaer (Fenerbahçe)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sakatlıkları bulunan Van Der Wiel, Ozan Tufan, Lens ve Salih'in yokluğunda kadro kurmakta zorlandı. Sezon başından beri '10' numara eksikliği hissedilen takımda Hollandalı çalıştırıcı orta sahayı Neustadter, Mehmet Topal ve Souza ile kurdu. Karşılaşma boyunca top yapmakta zorlanan Fenerbahçe ilk yarıda Souza ile bir pozisyona girebildi. Oldukça eleştirilen ancak maça yine 11'de başlayan van Persie ise 83. dakikada Emenike'nin ortasını gole çevirmek dışında pek bir şey yapmadı. Bir penaltı yaptırıp 3. golde büyük hata yapan Kjaer ise ikinci yarıda yerini Emenike'ye bıraktı.

İkinci yarının başında yenilen 4. golden sonra Old Trafford'da bulunan 4 bin Fenerbahçe taraftarı yönetimi 'istifaya' davet etti.

[Old Traffod'da 'Yönetim istifa' sesleri](https://www.mynet.com/old-traffodda-yonetim-istifa-sesleri-102186-myspor)

Maçtan dakikalar:

15. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Pogba'nın vuruşunda, Skrtel kademeye girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

24. dakikada Mata'nın sağ kanattan arka direğe ortaladığı topa Martial'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

[Türk takımlarına 2 günde 5 penaltı çalındı](https://www.mynet.com/turk-takimlarina-2-gunde-5-penalti-calindi-102183-myspor)

30. dakikada kendi yarı alanından gönderilen derinlemesine pası Fenerbahçe ceza alanının sol çaprazında kontrol eden Mata, Kjaer ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca Fransız hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi.

31. dakikada Manchester United golü buldu. Topun başına geçen Fransız yıldız Pogba, meşin yuvarlağı kaleci Volkan'ın sağından filelere gönderdi: 1-0

34. dakikada Mata'nın pasıyla sol taraftan ceza alanına giren Martial'e Şener'in müdahalesi üzerine Fransız hakem Bastien bir kez daha penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Martial aynı köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

37. dakikada Fenerbahçe maçtaki en tehlikeli pozisyonunu üretti. Mehmet Topal'ın pasıyla sol taraftan ceza alanına giren De Souza'nın Bailly'i çalımladıktan sonra kaleci De Gea ile karşı karşıya vuruşunda iyi yer tutan İspanyol file bekçisi üstüne gelen topu kornere çeldi.

45+1. dakikada Manchester United farkı 3'e çıkardı. Rooney'nin ceza alanındaki Lingard'a çıkardığı pası bu futbolcu bekletmeden müsait durumdaki Pogba'ya aktardı. Fransız futbolcunun ceza yayı önünden yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın sağından ağlara gitti: 3-0

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Manchester United ikinci yarıya golle başladı. 48. dakikada Kırmızı Şeytanlar'ın genç yıldızı Lingard ceza sahası dışından sert bir şut çekti ve takımının dördüncü golüne imzasını attı.

[Mehmet Demirkol: 'O gollerin sorumlusu...'](https://www.mynet.com/mehmet-demirkol-o-gollerin-sorumlusu-102184-myspor)

59. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Mehmet Topal'ın uzun pasına hareketlenen Emenike topu van Persie'ye indirdi. Hollandalı yıldız topu soluna çekip kesme bir vuruş yaptı fakat top kale direğinin hemen yanından auta gitti.

70. dakikada oyuna ikinci yarıda dahil olan Depay ceza sahası dışından sert bir şut çekti fakat meşin yuvarlak auta gitti.

76. dakikada Şener'in sağ kanattan yaptığı ortaya Volkan Şen'in yerine 69. dakikada oyuna dahil olan İsmail yükseldi fakat kafa vuruşu yandan auta gitti.

78. dakikada Juan Mata Volkan ile karşı karşıya kaldı fakat Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi kalesinde beşinci gole izin vermedi.

83. dakikada sol kanattan Emenike'nin yaptığı ortada van Persie topu ağlarla buluşturdu: 4-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe zorlu Manchester United deplasmanından 4-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler