SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'yi yakan 6 büyük sorun!

Spor Toto Süper Lig'de ilk 7 haftada zirve yarışında 8 puan geriye düşen Fenerbahçe’de kara bulutlar hakim...

Tribünü boş, hocası karamsar, oyun kurucu ve takım liderinden yoksun sarı lacivertli takımda Aytemiz Alanya beraberliğiyle birlikte sıkıntılar ve başarısızlığa tepki yönetim içinde de dillendirilmeye başlandı. 7’nci hafta sonunda 9 puanda kalması taraftarın şampiyonluk umuduna erken darbe indirdi. Sarı lacivertlilerde dilden dile dolaşan başarısızlığın temel nedenlerini şöyle sıralamak mümkün.

1- SEYiRCi BİR TÜRLÜ TRİBÜNE GELMiYOR

Tribün grupları küskün ancak asıl önemlisi taraftarlar bireysel olarak da artık maça gelmek istemiyor. Camiaya bıkkınlık hakim. Taraftarların bir kısmı yönetime tepkili, bir kısmı ise yetersiz gördüğü kadroya güvensizlik yüzünden maçlara gelmiyor. Sarı lacivertli takım bir çok maçı hiç alışkın olmadığı şekilde boş tribünlere oynuyor, bu da sahadaki futbolcuların oynama şevkini kırıyor.

2- VAN DER WIEL VE VAN PERSIE SIKINTISI

Yeni transfer Van der Wiel, haftalar ilerledikçe düşüşe geçti. Samandıra’dan gelen haberler, Hollandalı oyuncunun çok umursamaz olduğu yönünde. Bir diğer Hollandalı Van Persie ise bu sezon da takıma faydalı duruma getirilebilmiş değil. Yılların golcüsünün son maçta orta saha oynatılması ve korner attırılması sorunun boyutunu gözler önüne seriyor.

[Fenerbahçe'ye çifte müjde!](https://www.mynet.com/fenerbahceye-cifte-mujde25a-102090-myspor)

3- SEZON ÖNCESI BAŞKA SEZONDA BAŞKA HOCA

F.Bahçe, sezon hazırlığını ve transferleri Pereira ile yaptı. Ancak daha sezon başlamadan ani bir değişikliğe gidildi. Takımı tanımayan ve sezon başı yüklemesi ile transferleri yapmamış Advocaat daha baştan dezavantajlı olarak işe başladı. Pereira ile kondisyona dayalı olmayan, Advocaat ile ise kondisyon ağırlıklı idmanlar yapan futbolcuların dengesi bozuldu.

4- ÇOK KONUŞULDU AMA OYUN KURUCU ALINMADI

Bütün bir transfer dönemi orta sahada hücumu organize edecek önder kişilikli bir oyuncu alınması konuşuldu. Ancak bu transfer yapılamadı. Her maç yaşanan bu sıkıntıyı gidermek için değişik alternatifler üretildi ama hiçbiri tutmadı. Aytemiz Alanya maçında Robin van Persie’nin bu pozisyonda oynatılması, Advocaat’ın çaresizliğinin bir işareti olarak görülüyor.

5- TAKIMA ŞANS DA YARDIM ETMiYOR

Sakatlıklar Fenerbahçe’nin belini büken bir başka faktör oldu. Fernandao futbolcularda çok az görülen bir zar yırtılması sorunuyla karşılaştı. Bunun şaşkınlığı yaşanırken, büyük tesadüf eseri Ozan Tufan da aynı sakatlığı yaşadı. Lens ve Sow’un sakatlıkları da Advocaat’ın forvet seçeneklerini azalttı. Özellikle lige iyi başlayan Lens’in yokluğu büyük şanssızlık oldu.

6- KÖTÜ GİDİŞE iSYAN EDECEK BIR LİDER YOK

Geçmiş yıllarda kötü gidiş olduğunda buna isyan eden ve durumu değiştirmek üzere takımı da yönlendiren liderler bugün yok. Onların yerlerine alınanlar iyi profesyonel olsa da, amatör ruh konusunda eksikleri var. Lider oyuncu eksikliği, bir çok maçta ağır biçimde hissedildi. Takım maç içinde düşüşe geçtiğinde kimse ortaya çıkıp, durumu değiştirecek bir rol üstlenmiyor.

(Hürriyet)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler