SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'de 'maaş krizi'

Nereden nereye.. Çok değil geçen sezonun başında ‘Los Galacticos’ olarak adlandırılan takım, 1 sene sonra dibi gördü, henüz 7. hafta sonunda liderin 8 puan gerine düşüldü.

Son olarak Alanya önünde alınan şok beraberliğin ardından Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde tek bir futbolcunun yüzü gülmüyor, kimse birbiriyle konuşmuyor...

Manchester United maçı hazırlıkları dün yapılan idmanla başlarken, ‘hedefsiz’ bir takımmış havasının hakim olduğu tesislerde başarının geleceğine dair inanç da kaybolmuş durumda...

Takım içinde, tesislerde, yönetimde, tribünde her yerde ciddi sıkıntıların olduğu Fenerbahçe’de sorun yumağı git gide büyüyor.

İşte Sarı-Lacivertli kulübü uçuruma sürükleyen ve çözümü artık çok zor olan o hatalar:

1- KADRODA KALİTE SORUNU

En büyük sorun şüphesi geçtiğimiz sezon da olduğu gibi; kadro mühendisliği...

Bu sezon inanılmaz dengesiz bir kadro kuran F.Bahçe’de 2 stopere toplam 13.6 milyon Euro bonservis ödenirken, yıllık maaşları da Van Persie’den sonra takımın zirvesinde yer aldı.

Buna karşılık para olmadığı için orta saha alamayan Kanarya, bunun sıkıntıyı henüz ligin başında çekmeye başladı. Kadronun rakiplere oranla yetersiz olduğu su götürmez bir gerçek!

2- TEKNİK ARIZAYI ÇÖZEMEDİLER!

18 yıllık başkanlık kariyerinde şampiyon olamayan hiçbir hocayla devam etmeyen başkan Aziz Yıldırım’ın geçen sezonun sonunda değişikliğe gitmeyip Pereira ile yola devam etmesi ağır bir tahribat yarattı.

Açıkça takımı sabote eden Portekizli ile Monaco hezimeti sonrası yollar ayrılsa da bu hamle oldukça geç yapıldı.

Yerine gelen Dick Advocaat bazı sorunları tecrübesiyle çözdü fakat taktiksel anlamda sınıfta kaldı. Taraftarlar en çok da yönetimin futbol aklını eleştiriyor.

3- TARAFTAR KÜSTÜ GELMİYOR

Bu sezon evinde Kayseri, Bursa ve Alanya’ya puan kaptıran F.Bahçe’nin iç sahadaki ezeci üstünlüğü tamamen kaybolmuş durumda...

Kadıköy’ü Kadıköy yapan, yıllardır kombine alan, içeride dışarıda takıma destek veren taraftarlar, Aziz Yıldırım’ın icraatları ve söylemleri nedeniyle artık stada gelmiyor.

Pazar günü saat 16.00’da oynanan Alanya karşılaşmasına 18 bin taraftar gelirken, bundan sonraki maçlarda bu sayının daha da düşmesi bekleniyor.

4- TAKIM İÇİNDE ‘MAAŞ’ KRİZİ

Maddi durum her geçen gün kötüye gidiyor. Futbolcuların bazılarının alacakları oldukça geç ödenirken, bazılarının ise maaşları hiç aksatılmıyor.

Bu durumda takım içinde huzursuzluk yaratırken, yönetim kaynak yaratmakta çok zorlanıyor.

Son 2 yıldır şampiyonluğu rakiplerine kaptıran F.Bahçe şimdiden potadan çok uzaklaştığı için kulübü maddi açıdan daha da zor günler bekliyor.

Öte yandan tribün ve maç hasılatı gelirleri de yerlere düşmüş durumda... (Habertürk)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler