SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Josef: 'Daha ofansif oynayacağım'

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, FB TV'de açıklamalarda bulundu. Souza, bu sezon daha ofansif bir oyun oynayacağını ifade etti.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef De Souza, FB TV’ye açıklamalarda bulundu. 27 yaşındaki oyuncu, bu hafta oynayacakları üç maçın önemine dikkat çekti ve taraftarları stada çağırdı.

Gaziantepspor maçı ile ilgili düşüncelerini aktaran Souza, “Kolay maç olmayacak. Kritik bir karşılaşma. Her şeyi yapacağız. İlk golü biz atalım ki hem biz, hem de taraftarlarımız daha rahat etsin” dedi.

Kasımpaşa karşısında elde edilen 5-1’lik galibiyette ilk golü atan Brezilyalı oyuncu, “Önemli olan galibiyetti. Takım halinde özgüven için de bu galibiyet önemliydi. Umarım hep kazanarak yolumuza devam ederiz ve şampiyonluk yolunda buna ihtiyacımız var” diye konuştu.

[Celtic'in Hasan Ali Kaldırım ısrarı](https://www.mynet.com/celticin-hasan-ali-kaldirim-israri-101071-myspor)

Josef sahadaki görevi ile ilgili, “Sahadaki görevim geçen yıla oranla bu yıl çok fazla değişmedi. Son maçta hocamız, Ozan’la benim biraz daha hücuma katılmamı istedi. M. Topal geride kalırken, Ozan ve bana hoca daha fazla özgürlük tanıdı. Nasıl oynarsak oynayalım hiç fark etmez, takımın hücumda etkili olması asıl önemli olan” açıklamasında bulundu.

Ön libero mevkiinde oynayan oyuncuların asli görevinin defansif olduğunu ifade eden Josef de Souza, “Temel görevimiz defansa yakın oyuncular olarak, takımın gol yememesidir. Sonrası ise öndeki oyunculara servis yapmak. Benim temel görevim top çalmak ve öndeki oyunculara pas vermek. Fırsat olursa ceza sahasına girmeye de çalışıyorum ” dedi.

En verimli olduğu pozisyonun orta saha olduğunu söyleyen Brezilyalı oyuncu, “Çocukken hayalimiz futbolcu olmaktı. Ronaldo, Rivaldo’yu izliyorduk ve hepimiz onlar gibi forvet oynamak istiyorduk. Bende sokakta maç yaparken ileride oynuyordum ama sonrasında forvet olamayacağınızı görüyorsunuz ve yetenekler doğrultusunda defansif orta saha oynadım. En verimli olduğum pozisyon orta saha. Rahat ettiğim alan takım arkadaşlarımı görmek ve pas verecek pozisyonda olmak” şeklinde konuştu.

En beğendiği 5 Brezilyalı oyuncuyu da Ronaldo, Ronaldinho, Romario, Rivaldo ve Kaka olarak sıralayan Josef de Souza, “Brezilya’da çok yetenekli oyuncu var ama son yılarda Avrupa futbolu taktiksel olarak öne çıkmaya başladı. Brezilya’ya bireysel yetenekler yetmemeye başladı. Avrupa’da kompakt oyun daha ileride. Futbol izlerken tercihim ise iki hücum eden takımı izlemek. İzleyenler için de önde oynanan karşılaşmalar keyif verici ama futbolda daha az hücum eden takımlar daha fazla kazanabiliyor. Atletico Madrid bunun en iyi örneği. Üst üste iki kez bu oyun anlayışıyla Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı” değerlendirmesinde bulundu.

"TARAFTAR VE HOCA DAHA ÇOK ŞUT ATMAMI İSTİYOR"

Bu sezon hücum daha etkili olacağını açıklayan başarılı orta saha oyuncusu, “Benim esas tercihim takım arkadaşlarıma pas verip, gole yardımcı olmak ama bu sezon çok daha fazla şut atacağım. Taraftarlar ve hoca benden bunu istiyor. Beni daha fazla önde görebileceksiniz. Gollerle de Fenerbahçe’ye katkı sağlamak istiyorum” dedi.

Kendilerini 3 önemli maçın beklediğine vurgu yapan Brezilyalı isim, “Geçen hafta Kasımpaşa karşısında aldığımız galibiyet çok önemliydi. Bu hafta bizi bekleyen zorluk derecesi yüksek üç maç var. Geçen hafta edindiğimiz özgüvenle, takım içindeki havanın daha iyi bir noktaya gelmesiyle oyuncuların birbirine olan inancının artmasıyla 3 maçı da kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe’de kazanmanın dışında başka düşünce olamaz. En iyi oyunumuzla sahada olacağız” diye konuştu.

Son olarak taraftarlara seslenen Josef, “Bize inanmaya devam etsinler. Taraftarlar stat da yoksa keyif de yok. Desteklerini bekliyoruz. Onlara ihtiyacımız var. Onların mutlulukları için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Fenerbahçe taraftarı kazanmaya, şampiyonluklara alışık. Fenerbahçe’yi tekrar şampiyonluğa taşımak istiyoruz“sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler