SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Van Persie yok sayılsın artık'

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ettiği mücadeleyi köşelerinde değerlendirdiler.

RIDVAN DİLMEN - SABAH

Fenerbahçe taraftarlarına ve başkanına çağrımdır: Bence Robin van Persie'yi yok saysınlar artık. Zarar ediliyorsa da zarar olsun. Garanti paraya anlaştı... Devre arasına kadar da lisansı Fenerbahçe'de... Ben Fenerbahçe Kulübü'nün yerinde olsam onu antrenmana çıkarmam.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Bursaspor ve Zorya maçlarının ikinci bölümlerinin gösterdiği gerçek, Fenerbahçe’nin orta sahada oyun kurmakla uğraşmasının manasız olduğuydu. Orta sahada topla iyi oyuncuların olmayışı bunu dayatıyor. Direkt oyunla topu bir an önce 3. bölgeye geçirmek ve orta saha iç oyuncularını oyunun kurulumundan ziyade dönenleri toplamak ve hücum destek için kullanmak.

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET

Dün gece sahadaki 11, Advocaat’ın mücadelelerini yeterli bulduğu bir 11. Gerçekten de Lens çok iyiydi, Emenike şovu onunla paylaştı. Volkan’ın hep yüksek standardı var, Souza ve Ozan da gollerle moral buldular. Ama şu gerçeği görmezden gelmemek gerek: Kasımpaşa geçen sezonun başındaki ideal 11’inden 5 kritik adama, Eren’e, Scarione’ye, Del Valle’ye, Omeruo’ya, Donk’a artık sahip değil. Ve transferde de hemen hemen hiçbirinin yerini dolduramadılar.

ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

Fenerbahçe'nin şu sıkıntılı döneminde Kasımpaşa ile fikstürle karşılaşması büyük bir şanstı. Sarı-lacivertliler bundan iyi faydalandılar. Ama bunun gerisini getirmeleri lazım. Çünkü şampiyonlukta mücadele etmeyen Fenerbahçe'siz bir lig tatsız tuzsuz olur. Biraz daha iyi mücadele etme görüntüleri var. Hep diyoruz ki sezon başı sezon başı da bazı takımların sezon başında bu kadar fiziksel olarak düşük olmaları düşündürücü. Eğer bu görüntü böyle devam ederse Türkiye Ligi maçlarında heyecan kalmaz. Neden? Tamamen yukarıdakiler ve aşağıdakiler şeklinde ikiye ayrıldı lig...

GÜNTEKİN ONAY - VATAN

Fenerbahçe, farklı bir galibiyet ile lige 4. hafta giriş yaptı. Önümüzdeki hafta içerde mütevazı G.Antep karşısında da kazanıp derbi haftasında yukarıya yaklaşma fırsatı yakalayacaklar. ‘İşte F.Bahçe bu’ demek, negatif veya pozitif anlamda keskin yorumlar yapmak için erken. F.Bahçe’nin rotası ekim ayı sonunda daha da netleşecektir. Şu an için ihtiyaç duyulan tek şey üst üste alınacak galibiyetler. Dünkü 5-1’lik galibiyet F.Bahçeliler’in özlediği bir tabloydu.

İLKER YAĞCIOĞLU - TAKVİM

Oyunun genelinde Fenerbahçe'nin çok zorlanmadan güle oynaya 3 puana ulaştığını söyleyebiliriz. Ama Volkan'ın ikinci yarının ortalarında tek başına geliştirdiği atak görülmeye değerdi. Ve bahsetmeden geçemeyeceğim. İnanılmaz işler yapan Volkan son hamlede topu filelere gönderebilseydi kesinlikle sezonun en güzel gollerinden birine imza atmış olacaktı...

AHMET ÇAKAR - SABAH

Sonuçta Fenerbahçe dün gece aldığı farklı galibiyetle rahat bir nefes aldı. Önemli olan da buydu. Ama kısmen de olsa sorunların devam ettiğini söyleyebiliriz. Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek bu sene hakemlik açısından altın çağını yaşıyor. Lige çok iyi başladı. Dün gece de oyun genelinde çok başarılıydı.

ERSİN DÜZEN - VATAN

Maç öncesi Dick Advocaat’ın 11’inden böyle bir skor beklemiyordum. Aksine, bu takım hücumda yine problem yaşar diye düşünüyordum. Biri ‘Emenike mükemmel bir asist yapacak, De Souza gol atacak’ dese, ‘hadi canım’ diye tepki gösterirdim. Oysa sadece De Souza değil, Ozan da gol atarak, üstelik adeta bir forvet klasında kafa vuruşuyla, kadroya dair önyargılarımı yerle bir etti.

DENİZ ÇOBAN - FANATİK

56.dakikada Kasımpaşa ’nın kazandığı penaltıda Adem Büyük’ün Göçek’i aldattığını düşünüyorum. Skrtel’in Adem’e bir müdahalesi görünmüyor; ayağını yere koyuyor, rakibinin koşu yolunu tıkamıyor. Yani vücudunu ya da ayağını rakibinin önüne doğru uzatmıyor. Aksine Adem çok profesyonelce ayağını Skertel ’e takarak düşüyor.

İLKER YASİN - HÜRRİYET

Dünkü skora rağmen Fenerbahçe hala olması gereken yerde değil. Lens’te ısrar eden, Emenike’yi yedek bırakmayan, Volkan Şen’i takımın itici gücü yapan Dick Advocaat artık toplara değil açılara bakmalı. Fenerbahçe’nin en büyük eksiği Alex tipindeki bir 10 numara. Sahada dört gözü olan her türlü kokuyu alan, bütün boşlukları okuyan, bir 10 numara.

FEYYAZ UÇAR - FANATİK

İki kanadı da kullanabilme, etkili orta yapabilme ve kolay adam eksiltme özellikleriyle Fenerbahçe hücumlarının başrol oyuncusu olacak Lens, attırdığı gollerle geceye damga vurdu. Emenike ve Sow da attıkları golerle stresten kurtuldular.

GÜRCAN BİLGİÇ - SABAH

Hafta sonunda yaşananlar, oyuncuların bir yemekte bir araya gelip, takım olmaya karar vermeleri, yönetimin Samandıra ziyaretinin "yumuşak" sözlerle geçmesi, Advocaat'ın terazisinin sertleşmesi, sahaya çok iyi oynamaktan öte, kazanmayı çok isteyen bir Fenerbahçe'yi çıkardı. Zirvedeki takımların birbirleri ile oynayacakları bir hafta öncesinde, rahat bir hafta geçirme ve daha sağlıklı düşünme imkanını da yakaladılar. Gaziantep maçında taraftarın da maçları dönmesi gerekiyor. "Yeniden" diyebilmek adına birbirlerine muhtaçlar.

BAĞIŞ ERTEN - CUMHURİYET

Sarı-Lacivertlilere dönersek: Şunu gördük; o kadar da kötü değiller sanırım. Toparlayacak ışık saçıyorlar mı peki? İnsan Kasımpaşa’ya bakarak bir projeksiyon yapamıyor ki! Baksanıza ikinci yarının başında Paşa biraz kıpırdandı, hemen bocalar gibi oldu Fener. O yüzden önümüzdeki maçlara bakmak lazım. Yine de Lens-Emenike-Volkan iyi üçlü. Orta saha da sağlam durabiliyor. Hele de Topal iyiyken. Ama dedik ya tartıya tam çıkmadan ne desek boş. Asıl Gaziantep-Feyenoord-Osmanlı virajında anlarız durumu.

ÖMER ÜRÜNDÜL - SABAH

Fenerbahçe için dün önemli olan birinci şart 3 puandı. Ama sıkıntıların da devam ettiğini gözardı etmemek lazım. Bu maç kesinlikle ölçü değil.

HAKKI YALÇIN - FOTOMAÇ

Fenerbahçe'nin böyle bir galibiyete ve motivasyona ihtiyacı vardı. "Fenerbahçeli futbolcular 3 maçlık garip bir rüyadan uyandılar" diyelim. Her şeye rağmen bu galibiyeti hayra yoralım. En azından futbola dönüş işaretlerini silmeyecekleri umuduyla. Çünkü istikbalin sebebidir istikrar!

ERCAN GÜVEN - MİLLİYET

Fenerbahçe henüz uçuruma yuvarlanmamıştı ama tam kıyısında tek ayak üzerindeydi Kasımpaşa maçına kadar. Ya düşecek ya geri atacaktı kendini. Aşağı yuvarlanırsa çıkması en az bir sezon sürecekti. Kurtuldu. Peki hemen ayağa kalkıp koşmayı, rakiplerine yetişmeyi becerebilecek mi? Kasımpaşa galibiyetinden o kadarı okunamıyor maalesef !..

ENGİN VEREL - AKŞAM

Hocanın defansın sağ ve solunda yapmış olduğu değişiklikler doğru tercihler görüldü. Tıpkı Lens ve Sow değişikliği gibi. Ancak Lens'in sahaya terk ederken sinirli hareketlerinin nedenini yersiz buldum. F.Bahçe sadece üç puan değil, averajı da düzeltirken, ileri üçlünün de dört futbolcudan oluşacağı kesinlik kazandı. Rotasyonu büyük bir cesaretle gerçekleştiren ve bunun karşılığını öz güven olarak takımına ve camiaya kazandıran Advocaat'ı kutlarım.

GÜRKAN KUBİLAY - FOTOMAÇ

Takım tekrar vites yükseltti. Önce 2. yarının gayretlisi Volkan kaçırdı. Sonra Lens'i, üzülse de dışarı alan Advocaat müdahale etti. Giren Sow da, boş alanlar bulmaya devam eden Emenike'nin 2. asisti ile takımı rahatlattı. Sow ve Josef'in pası ile de İsmail bu boş alanları değerlendirdi. Hastalığınız varsa ilaç iyi gelir. İlacı Kasımpaşa'da buldu F.Bahçe..

SERKAN AKCAN - FANATİK

Fenerbahçe 1 yıldır her platformda kaybeden bir oyuncu grubuyla sezona başladı. Geçen sezon lig, kupa ve Avrupa'yı kaybeden kadronun ciddi bir mental yenilenmeye ihtiyacı vardı. Bunun için takımın birlikte vakit geçirmesi, güzel anı biriktirmesi ve tabii ki sahada birini 5'lik yapması gerekiyordu. Kasımpaşa galibiyetini böyle okumak gerek.

MERVE TOY - VATAN

Taraftarının şikayetleri, Advocaat’ın eksikleri yüksek sesle dile getirmesi ve istenen sonuçların gelmemesi baskıyı artırdı. Maç öncesi Advocaat’ın söylediği kritik bir cümle vardı: “Üst düzey kulüplerde çalışıyorsanız kazanmalısınız!” Maçın özeti de buydu. Şartlar ne olursa olsun 3 puan almalıydı sarı-lacivertli ekip ve aldı!

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler