SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kasımpaşa 1 - 5 Fenerbahçe

Süper Lig'in 4. haftasının kapanış maçında Kasımpaşa ile Fenerbahçe karşılaştı. İlk 3 haftada 1 puan alarak hayal kırıklığı yaratan Sarı-Lacivertliler, Kasımpaşa'yı 5-1 yenerek ligde ilk galibiyetini aldı. Haftaya 16. sırada giren Fenerbahçe 6 basamak birden yükselerek 10. sıraya yerleşti. Sarı-Lacivertliler gelecek hafta pazar akşamı evinde Gaziantepspor ile karşılaşacak.

KASIMPAŞA 1 - 5 FENERBAHÇE
STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Popov, Otigba, Titi, Bozhikov, Veysel Sarı (Dk. 46 Abdullah), Pavelka, Tunay Torun, Adem Büyük, Castro, Etoundi
(Dk. 46 Eduok)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Van der Wiel (Dk. 46 Şener), Kjaer, Skrtel, Hasan Ali (Dk. 79 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens (Dk. 71 Sow), Volkan Şen, Emenike
GOLLER: Dk. 57 Tunay (pen) (Kasımpaşa), Dk. 11 Souza, Dk. 20 Ozan Tufan, Dk. 45 Emenike, Dk. 72 Sow, Dk. 84 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Otigba, Pavelka (Kasımpaşa), Van der Wiel, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Fenerbahçe)

Süper Lig'e tarihinin en kötü başlangıcını yaparak ilk 3 haftada 1 puan alan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, Kasımpaşa maçı öncesi van Persie ve Salih'i 18'e almadı. Ozan, Souza ve Mehmet Topal ile orta sahayı kuran Hollandalı çalıştırıcı Lens ve Volkan Şen'e kanatlarda yer verdi. Zorya deplasmanında tutuk bir futbol setgileyen Sow ise kulübede Emenike 11'de idi..

[Dick Advocaat neşteri vurdu](https://www.mynet.com/dick-advocaat-nesteri-vurdu-100900-myspor)

Hüseyin Göçek'in düdüğüyle başlayan maçın ilk dakikaları düşük tempoda geçti. İlk gol 11. dakikada geldi.
Volkan Şen'den aldığı pasla ceza sahasına sokulan Emenike ters kanatta bomboş durumda bulunan de Souza'yı gördü. Brezilyalı futbolcu plase vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra Sarı-Lacivertliler ataklarını daha da arttırdı.
17. dakikada Skrtel'in gönderdiği uzun topa Volkan Şen iyi hareketlendi ve penaltı noktası üzerinden nefis bir vole çıkardı. Top direğin hemen üzerinden dışarı gitti.
20. dakikada Fenerbahçe'nin eleştirilen futbolcusu Ozan Tufan'dan şık bir gol geldi. Lens'in ortasına ön direkte Ozan Tufan iyi bir kafa vuruşu yaptı ve Ramazan'ın bakışları arasında ağlara giden top, Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirdi.
25. dakikada Fenerbahçe, rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşu hemen kullandı. Sol çaprazdan ceza alanına sokulan Volkan Şen'in yerden şutunda top yandan dışarı çıktı.


Kasımpaşa 34. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazında topu alan Tunay'ın plasesinde Volkan köşeye giden topu güçlükle kornere çıkardı.
İlk yarının skorunu belirleyen gol Emenike'den geldi. Kasımpaşa'nın kullandığı serbest vuruş sonrası topu kapan Volkan Şen, takımını kontra atağa çıkardı ve sağındaki Lens'e iyi bir pas çıkardı. Lens de kale önünde boş durumda bulunan Emenike'yi gördü. Nijeryalı futbolcu topu boş ağlara gönderdi. Lens 2 asistle ve 9/10'luk pas isabet oranıyla ilk yarının dikkat çeken isimleri arasındaydı.
Skorun verdiği avantajla Fenerbahçe maça tutuk başladı.
56. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Sol kanattan kullanlan köşe vuruşunda Volkan Demirel boşa çıktı. Arkaya seken topu Adem aldı, Skrtel'i çalımlamak isterken yerde kaldı ve Hüseyin Göçek penaltıyı gösterdi. Topun başına geçen Tunay Torun farkı 2'ye indirdi: 1-3.
66. dakikada Fenerbahçe 4. gole çok yaklaştı. Şık çalımlarla rakip alana geçen Volkan Şen Ozan'la ver-kaça girdikten sonra kaleci Ramazan'la karşı karşıa kaldı. Volkan'ın vuruşu kötüydü.

[İsmail Köybaşı 6 yıl sonra](https://www.mynet.com/ismail-koybasi-6-yil-sonra-100909-myspor)

Dk. 72'de fark tekrar 3'e çıktı. Kasımpaşa'nın çıkarken kaybettiği topta Emenike hızlı çıktı ve boş pozisyonda sağdan kaçan Sow'u gördü. Maçta topla ilk kez buluşan Sow, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-4..
81. dakikada sahanın en etkili ismi Volkan Şen'in topu direkten auta çıktı.
84. dakikada yeni transfer bu kez İsmail Köybaşı sahne aldı. Hasan Ali'nin yerine oyuna giren İsmail Köybaşı, hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Josef'ten aldığı pasla soldan ceza alanına girdi. Hafif çaprazdan yaptığı sert vuruşta top, Ramazan'ın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-5.
Kalan dakilarda başka gol olmayınca Fenerbahçe ligde ilk galibiyetini alarak puanını 4'e yükseltti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler