SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van Persie kronik sakat mı?

Robin Van Persie’nin neden yüzde yüz hazır hale gelemediği ortaya çıktı… Sorun; kariyeri boyunca yaşadığı sakatlıklar... Hollandalı, tam bir bölgesini güçlendirmeye çalışırken, başka yeri sorun çıkarıyor.

Fenerbahçe'nin Zorya maçında da yedek soyunan Van Persie'nin neden bir türlü yüzde yüz hazır hale gelemediği ortaya çıktı. Hollandalı oyuncunun kariyeri boyunca yaşadığı ağır sakatlıkların etkisini bir türlü atlatamadığı ve bu nedenle sürekli ağrılar çektiği bildirildi.

Van Persie'nin salonda yaptığı çalışmalarla eski gücüne kavuşmak için büyük çaba sarf ettiği, ancak bir bölgesini güçlendirmeye çalışırken yüklenme nedeniyle başka bölgelerinde sorun yaşadığı ifade edildi. Bu sorunlar nedeniyle Hollandalı golcünün ağrılarının bir türlü dinmediği ve sahada güçsüz gözüktüğü kaydedildi. Teknik direktör Advocaat ise fiziksel olarak güçlenmeden Van Persie'yi 11'e almayı düşünmüyor.

Kariyerinde yaşadığı sakatlıklar

Arsenal'de oynarken 2008'de uyluk ve kalça kaslarındaki gerilme nedeniyle tam 58 gün takımdan ayrı kaldı. Ayak bileği yaralanması nedeniyle 2010 yılında 155 gün formasından uzak kaldı. Bu kariyerinin en uzun sakatlığıydı. 2011 sezonunda yine aynı sorundan 72 gün kaçırdı. Manchester United'da 2013-14 sezonunda uyluk ve kasık problemleri nedeniyle 65 gün futbola uzaktı. F.Bahçe'ye geldiği günden bu yana ise sakatlıklar nedeniyle 68 gün takımdan ayrı kaldı.

Van Persie, bu sezon 6 resmi maçta forma giydi. Sadece Grasshoppers rövanşına 11'de başlayıp 68 dakika sahada kaldı. 3'ü lig (93 dk), 3'ü Avrupa (123 dk) olmak üzere 6 maçta 216 dakika sahada kalan Hollandalı, gol atamazken sadece bir asist yaptı. Bu maçlarda 7 şut şekerken 3'ü isabetliydi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler