SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Fenerbahçe beyinsiz oynuyor'

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Kayserispor ile Kadıköy'de 3-3 berabere kaldığı mücadeleyi köşelerinde değerlendirdiler.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Kjaer atılmasa Fenerbahçe bu maçı muhtemelen vermezdi. Ancak bir değil, 10 Kjaer olsa bu orta saha havuzuyla bu iş yürümez. Tüm diğer sorunlar çözülebilir fakat orta saha havuzuna iki 8 numara ya da bir 8 bir 10 transfer etmeden buradan çıkmak mümkün değil.

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET

Dün geceyi şüphesiz ki 11’e 11 ve 11’e 10 oynanan iki ayrı bölümde değerlendirmek gerek. Advocaat’ın çıkardığı ilk 11, kesinlikle adalet kokuyordu: Hollandalı hoca, Pereira’nın bir yılda göremediğini 180 dakikada görmüştü. Fenerbahçe orta sahası 2 yıldır çabukluktan ve yaratıcılıktan uzak. Pereira koca bir sezon orta sahaya Alper’i kaydırmayı akıl edememişti, Advocaat son 130 dakikada bu uygulamayla bir miktar renklendirdi orta sahasını.

ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

Sarı-lacivertliler, aslında hücumda zengin adamlara sahip, defansta da fena değilller ama maalesef kesinlikle kaliteli iki orta saha adamı lazım. Aslında kestirmeden şunu söyleyeyim; Fenerbahçe beyinsiz oynuyor. Yani takımı orta sahada idare edecek, yönlendirecek, oyunu hızlandırıp yavaşlatacak, duruma göre idare edecek biri yok. Bu sırıtıyor. Bu kadroda diğer oyunculardan böyle bir oyuncu çıkarma şansı da yok bu hocanın. 'Alternatif isim bulabilir' deniyor ama bulamaz..

AHMET ÇAKAR - SABAH

Bu iş Stoch'la, Alper'le, Aatif Chahechouhe'yla olmaz. Van Persie, ne iş yapar? Yeni hoca Dick Advocaat vatandaşı ama sahaya girip de bırakın kurtarıcı olmayı, emekli bir oyuncu görüntüsünde. Fenerbahçe'yi iyi günler beklemiyor. Üstelik hakem şanssızlığı da Fenerbahçe'den yanaydı. Bariz gol şansından Kjaer'in atılması doğru karar ama bu pozisyonun başlangıcında Stoch'a açık bir faul var. F.Bahçe ışık vermeyen, pozisyon üretemeyen, santrforu belli olmayan, oyuncu kalitesi vasat bir takım görüntüsünde.

ERSİN DÜZEN - VATAN

10 kişi oynayan F.Bahçe, 2. yarıda defansif olarak zorlanmadı. Kayserispor, gücü kadar oynadı, skoru korumaya çalıştı. Sarı-lacivertliler ise takım olarak değil, bireysel performanslarla pozisyon bulmaya çalıştı. Hafta içindeki maçta vurguladığım gibi, futbolcular arasındaki mesafe bu kadar fazla iken, ağır oynayan F.Bahçe rakibi boğamaz ve her maçta acı çeker!

Advocaat, eksik olsa da, son 20 dakika risk aldı ve Van Persie’yi soktu. Hollandalı girince, ceza alanı içinde etki arttı, fakat beklenen gol kontratakla Kayserispor’dan geldi. Alper’in beraberlik golü ise, gelecek adına son ana kadar mücadele edebilme adına umut verici.

ERCAN GÜVEN - MİLLİYET

Şampiyon olacak diye kuş sütüyle beslediği atının yarışta nal topladığını gören Karadenizli, hiç renk vermemiş; aksine sesini yükseltmiş hipodromda: “Bakın aslanıma hepsini önüne kattı kovalıyor”!.. Sıkı Fenerbahçeliler de aynen böyle bakabilir duruma... Zaten başka da çareleri yok şu anda! Çünkü Kadıköy’de umut ve hüsran alacakaranlıkta tek kale maç yaptı dün. İkisi de kazanamadı. Advocaat’a gelince... O önünü göremiyor... Film başladıktan sonra el yordamıyla yerine oturan ve konuyu anlamak için ekstradan kafa patlatan seyirci gibi hoca... “Jön kim, olay hangi coğrafyada geçiyor?... Doğru yere mi oturdum acaba”?.. Oysa iş daha karışık.

İLKER YAĞCIOĞLU - TAVKİM

Önce gecenin olayından başlayalım. Yani Kjaer'in atılmasından. Serkan Çınar, Kjaer ile Wellinton'un pozisyonundan hemen önce Kayserispor ceza sahası önünde Stoch'a yapılan yüzde yüzlük faulü görmeyerek Kjaer'in atılmasına sebep oldu. İkinci pozisyon kırmızı mıydı değil miydi benim için hiç önemli değil. Bu pozisyondaki odak nokta Fenerbahçe'nin son derece tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacakken pozisyon Serkan Çınar'ın hatalı kararıyla devam etmesi ve Fenerbahçe'nin 10 kişi kalması.

GÜRCAN BİLGİÇ - SABAH

Hollandalı kendi sistem ve düzenini oturtmak yerine, elindeki sorunları çözmek için akıl yoruyor ve yanlışlar yapıyor
Bu sonuçları eğer birileri sürpriz olarak değerlendiriyorsa artık onları dinlemeyin. Fenerbahçe'nin daha iyi olması ancak daha iyi antrenman yapması veya daha belirgin bir sisteme sahip olması ile mümkün. Kulübü yönetenlerin sistem inancı yerine para ve onun alabileceği oyuncuların performansına güvendiklerini göz önüne aldığımızda, şu anda ikisinin de olmadığının altını çizmeliyiz.

BAĞIŞ ERTEN - CUMHURİYET

Fenerbahçe’de ise durum gerçekten kötü. Kale feci, kariyeri pırıl pırıl üç stoperle sahadayken üç gol yediler. Yetmedi, onlarca kez milli formayı giymiş hücuma dönük üçlüleri ve oyuna giren tüm dünya markası forvetleri kitlendi kaldı. Neden? Çünkü takımın aritmetiğinde, kadro mühendisliğinde daha kuruluştan problem var. Akmıyor takım, düzenek tutmuyor, tutamıyor! Advocaat’ın önündeki en temel sorun bu.

HAKKI YALÇIN - FOTOMAÇ

Mehmet Topal'ın yokluğu çok şeyin yokluğu. Roman'ın ön liberodaki varlığı da çok şeyin yokluğu. Herkesin yeri dolar derler.
Ama dolu görünen yerler öylesine boşsa. Söyleyeceğim söz. "İçi boşaltılmış adamlarla kimsenin yeri dolmaz!" .Sezon başında her şeyi hoş görmek klasik bir teselli ürünüdür. Ama takımdaki yanlışlar doğrulanmadıkça, futbolcuların kendilerini yenileyeceklerine dair umutlarım soru işaretidir. Bunun en büyük sebebi de. "Yamalanmış teknik direktör! Olağan şüphelilerin lideri!.

FEYYAZ UÇAR - FANATİK

‘Takımın kondisyonu yerlerde’ lafı tehlikelidir. Tekerrürü daha da tehlikelidir. Ülkemize yeni gelmiş teknik adamlara futbolumuz ve futbolcularımız hakkında kısa da olsa bir brifingvermekte fayda var. Bahane üretmeyi severiz. Şampiyonlar Ligi’ne veda edildi. Lig başlangıcı iyi değil. Artık icraat zamanı. Milli maç arası fizik kondisyonun toparlanması açısından faydalı olacak. Ancak toplardaki zaafiyetler, oyun kuruluşundaki yavaşlık, pozisyon üretmede bireysellikten kurtulmuş atak varyasyonları konusunda da takımıyla mesai yapması lazım.

İLKER YASİN - HÜRRİYET

Getirdiği yeni hoca Guardiola olsa bile bu gecikmenin Fenerbahçe’ye bir bedeli olacaktı. Ve oluyor. İki haftada kaybedilen 5 puan. Dedim ya bu takım hala Pereira’nın takımı. Portekizli, Fenerbahçe’nin genleriyle oynamış, tarihi boyunca atak oynayan ülkenin en iyi ekibini savunmacı yapmıştı. Dün akşam Kjaer, Neustadter, Skrtel gibi çok uzun adamların arasında kısa bir Welliton’a nasıl iki kafa golü attırır bu savunma? Böyle paylaşım olmaz. Geniş alanların oyuncusu, deplasman performansı yüksek Emenike’yi kademeli kapanan Kayseri defansı üzerine salarken, Fernandao ile Van Persie’yi Kadıköy’de kulübede oturtmak Advocaat’ın yapmak istediğini bilmemesi değil, nasıl yapacağını bilmeyişinden kaynaklanıyor.

GÜRKAN KUBİLAY - FOTOMAÇ

Baştan söyliyelim, F.Bahçe'nin oyunu yönetecek bir orkestra şefi yok. Kemancın iyi de olsa şef olamayacağına göre, dikine oynatacak adamın olmayınca olmuyor. Bu adamı bulmaları şart. F.Bahçe'de 30 dakika boyunca tempo yoktu, dikine pas yoktu, koordinasyon ve birbirinin dilinden anlama yoktu. Uzun top denediler, karavana attılar. Yana, geriye oynayıp, hızı kaybettiler. Basit top kayıpları yaptılar. Tatsız, tuzsuzdu takım.

DENİZ ÇOBAN - FANATİK

Benim yorumuma göre temas basitti, ortada bir pozisyondu. Kjaer, Welliton’un omzuna elini koymuş ve onun pozisyonunu bozacak şekilde aşırı bir teması olmamıştı. Welliton’nun kendisini kolay yere bıraktığını düşünüyorum. Her şeye rağmen bu pozisyon özelinde çaldığı faule saygı duyuyorum ve onu eleştirmiyorum. Ancak çok değil, pozisyondan 30 saniye kadar önce Stoch’a yapılan müdahale ile Welliton’a yapılan müdahaleleri karşılaştırınca ortaya ciddi bir tutarsızlık çıkıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler