SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 3 - 3 Kayserispor

Süper Lig'in 2. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Kayserispor'la sahasında 3-3 berabere kaldı. İlk 45 dakika Kjaer ve Ozan'ın gollerine Welliton ile karşılık gelince 2-2 sona erdi. 90. dakikada Umut Kaysersipor'u 3-2 öne geçirirken Fenerbahçe'ye 1 puanı getiren gol 90+3'de Alper'den geldi. Sarı-Lacivertliler 38. dakikadan itibaren Kjaer'in kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi mücadele etti. Fenerbahçe Süper Lig'in ilk 2 haftasında sadece 1 puan aldı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE 3 - 3 KAYSERİSPOR
STAT: Ülker
HAKEM: Serkan Çınar
FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Skrtel, Kjaer, Van Der Wiel, Neustadter, Ozan, Alper, Volkan Şen (Dk. 77 Van Persie), Stoch, Emenike
(Dk. 67 Fernandao)
KAYSERİSPOR: Ali Ahamada, Anıl, Kana-Biyik, Mijailovic, Levent, Mabiala, Sow, Umut (Dk. 88 Mert), Deniz (Dk. 82 Ufuk), Nakoulma, Welliton
(Dk. 90+3 Erkam)
GOLLER: Dk. 30 Kjaer, Dk. 44 Ozan Tufan, Dk. 90+3 Alper (Fenerbahçe), Dk. 27 ve 45+1 Welliton, Dk. 90 Ufuk (Kayserispor)
SARI KARTLAR: Stoch (Fenerbahçe), Levent, Deniz, Nakoulma (Kayserispor)
KIRMIZI KART: Dk. 38 Kjaer (Fenerbahçe)

Süper Lig'e Başakşehir deplasmanında aldığı 1-0'lık yenilgi ile başlayan Fenerbahçe, Kayserispor'u konuk etti. Geçen perşembe Grasshoppers'ı eleyerek Avrupa Ligi gruplarına kalan Sarı-Lacivertliler kağıt üstünde favori çıktı maça..
Teknik direktör Dick Advocaat, kırmızı kart cezalısı Mehmet Topal'ın yerine Neustadter'ı ön liberoya, forvete ise Emenike'yi monte etti.

[Simon Kjaer atıldı, taraftar çıldırdı](https://www.mynet.com/simon-kjaer-atildi-taraftar-cildirdi-100121-myspor)

Uzun süredir '10' numara pozisyonu için arayışlarını sürdüren Fenerbahçe yönetimi, ilk 45 dakika sonrası elini çabuk tutması gerektiğini anlamış olmalı. İlk 27 dakika Sarı-Lacivertliler oldukça şuursuz bir oyun sergiledi. Stoper bölgesi için alınan Neustadter, oyun kurucu bölgesinde Emenike ise geriye gelip top alma peşindeydi.
27. dakika Kayserispor sürpriz gole imza attı. Sarı-Kırmızılı ekip sağ kanattan Deniz ile serbest vuruş kullandı. İçeri yapılan ortada Welliton sahneye çıktı ve kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 0-1.
Golden sonra Fenerbahçe Kayserispor kalesini ablukaya aldı. Stoch'un düşürülmesi sonrası kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Kjaer şık bir vuruşla skoru dengeledi: 1-1..

[Dick Advocaat: '1-2 oyuncumuz uyuyordu'](https://www.mynet.com/dick-advocaat-1-2-oyuncumuz-uyuyordu-100128-myspor)

38. dakikada ise Kjaer'in, Welliton'u gole giderken düşürdüğünü yorumlayan hakem Serkan Çınar Danimarkalı oyuncuya kırmızı kart çıkarttı. 10 kişi kalan Fenerbahçe rakip alandaki baskısını sürdürdü. 44. dakikada Volkan Şen, kullandığı serbest vuruşta Ozan'ı iyi gördü. Genç futbolcu kafa vuruşuyla takımını 2-1 öne geçirdi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Welliton yine sahne aldı. İlk golde olduğu gibi Deniz ortaladı Welliton attı: 2-2..

[Fenerbahçe bir ilki yaşadı](https://www.mynet.com/fenerbahce-bir-ilki-yasadi-100122-myspor)

İkinci yarıya sayı avantajını da kullanan Kayserispor oyuna hakim olan taraftı. 46-60 arası konuk ekip top çevirmeyi denedi, bunu da başardı. 60. dakikadan sonra Fenerbahçe, taraftarının da desteği ile skoru bozmaya çalıştı.

63. dakikada Emenike kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci Ahamada açıyı daraltıp topu kurtardı. Sonrasında Mabiala topu uzaklaştırmak isterken Volkan Şen'e çarpan top kaleye yöneldi ancak çok az farkla dışarı çıktı.

67. dakikada Stoch ceza sahası dışından sert vurdu, Ahamada son anda topu dışarı attı.

[Fenerbahçe 24 sezon sonra ilk iki haftada 1 puan topladı](https://www.mynet.com/fenerbahce-24-sezon-sonra-ilk-iki-haftada-1-puan-topladi-100130-myspor)

71. dakikada Umut2un pasıyla bir anda Volkan Demirel'le karşı karşıya kalan Welliton topu auta attı.

Advocaat, 77. dakikada Volkan Şen-Van Persie değişkliği yaparak risk yüzdesini arttırdı. Ancak aranılan gol Kayserispor'dan geldi. 90. dakikada Nakoulma'nın pasını iyi değerlendiren Umut skoru 3-2ye taşıdı. 90+3'te Alper Potuk takımına 1 puanı getiren golü attı: 3-3.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler