SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'ye en az 2 transfer şart

Grasshoppers'ı Fernando ve Stoch'un attığı gollerle 2-0 yenerek Avrupa Ligi gruplarına kalan Fenerbahçe'nin maçını spor yazarları değerlendirdi.

Şansal Büyüka: Ben halen hızlı düşünce, hızlı ve tempolu oyunla, hızlı hücumun Fenerbahçe’nin mevcut kadrosunu oyun ve sonuç olarak çok daha ilerilere taşıyacağına inanıyorum... Günümüzün futbolunda “yürüyerek” kazanılmış bir zafere rastlayamazsınız... Her zaferin ardında mutlaka koşan, boğuşan, duygusunu ortaya koyan bir takım bulursunuz. Fenerbahçe bunu yapsın yeter... Zaten futbolun doğasında da bu var...

Uğur Meleke: Advocaat için turdan çok daha fazla şey ifade ediyordu bu maç. Başakşehir maçı sonrası 4-3-3 ile 4-4-2 arasında karar vermeleri gerektiğini söylemişti tecrübeli hoca. Bu rahat maçta bile 4-4-2’yi denemediğine göre ilk tercihi 4-3-3 olacak belli ki. Ayrıca savunmanın göbeğinde iki güvenilir Kjaer-Skrtel uyumu çok iyiydi. Özellikle Skrtel bir ilk müdahale canavarı. Dengeyi 77’ye kadar bozamamanın sebebiyse aynı: Fenerbahçe orta sahası hâlâ gereken çabukluktan ve yaratıcılıktan uzak. Özellikle Alper merkeze kayana kadar çok etkisizdi orta saha.

Gürcan Bilgiç: Bu tabloyu doğru yorumlamak gerekiyor. Ortada ya bir yalnızlık var, ya da takımın tavrı. Advocaat'ın da bunu fark etmemesi mümkün değil. Önündeki uzun yolda çözmesi gereken bir sorunu daha olduğunu anlamıştır. Takımını hem kondüsyon olarak geliştirmek, hem de mental olarak bir araya getirmek zorunda.

Tayfun Bayındır: Fernandao girdikten sonraki Fenerbahçe, aksiyonu ve mücadelesi ile daha sempatik göründü. Ama unutmayalım ki sık sık tekrarladığımız gibi rakip gerçekten zayıf. Advocaat, bunun farkında ve o nedenle gollere hazırlık maçları golüymüş gibi refleks gösterdi. Ve eminim ki Hollandalı hoca bir sonraki UEFA maçına çok farklı bir Fenerbahçe çıkaracak.

Rüştü Reçber: Hücum olarak baktığımızda eksik diyebileceğimiz dikine paslarda ve hızlı setlerde hücumları tam anlamıyla yapamadılar. Aslında böyle maçlar bu tür düşüncelerin uygulanabileceği bir arena. Fakat hücum organizasyonlarında yavaş kalınması,kapılan toplarda rakip kaleye gitmede yaşanan sıkıntılar üzerinde düşünülmesi gereken noktalar.

Ersin Düzen: Advocaat'ın takımın fizik kapasitesini geliştireceği malum, o belki de işin kolay tarafı. Hollandalı hocanın özellikle Salih, Alper, Stoch, Ozan ve Emenike’nin oyun bilgisini geliştirmesi gerekir. Bunun yanı sıra, hücum alternatifleri artmalı. Bu kadar hava topuna hakim bir takımın frikik ve kornerlerde daha etkili olması gerekir.

Metin Tekin: Kesinlikle 3-0'ın belirlediği bir oyundu. Ve en çok göze çarpan da bütün maç boyunca, tamamen bir deplasman mantığında en az 9 kişiyle topun arkasında durarak çok doğru bir savunma kurgusuyla oynamalarıydı. Zaten iki maça da baktığımızda rakibe tek bir pozisyon dahi vermediler. Önde yaptığı işlerden çok dediğim gibi bu maçın özelinde Advocaat'ın öncelikle Avrupa seviyesi maçlarında bu anlayış ile oynayacağıydı.

Cem Dizdar: Taraftar bakışından ayrı, Dick Advocaat kenardan takımıyla ilgili neler görmüştür acaba? Herhalde şunu; topu kaptığında sete yerleşen ancak bunu ‘düşük ritm’de yapan bir Fenerbahçe. Bilinir, bu durum ülkemizin kronik sorunudur. Ve bunu en keskin ifadeyle dile getiren de bir başka Hollandalı Wesley Sneijder olmuştur. Hatırlanırsa Wes, son Dünya Kupası sırasında, “Türkiye’de futbolcular topu üç-dört kez dürtmeden ayaklarından çıkartmıyor” demişti.

Gürkan Kubilay: Oyunda hiçbir hareket olmayınca, bir de hiçbir şey yapmayan Robin van Persie'nin yerine Brezilyalı golcü Jose Fernandao'yu aldı. İsmail de ilk maçına kavuştu. Karşılaşmanın en iyisi Wiel'in, 10 numara oyuncusu pası önce Alper'in becerisi ile golü Fernandao'ya sonra Topal ara pası ile Stoch'a getirdi. Alper, hücum arkası daha iyiydi. Ancak o dakikaya kadar öne oynayamayan, çalım becerisi olmayan, ceza alanında çoğalamayan F.Bahçe görüntüsü vardı. Sonuç; İyi bir striker ve dikine oynayacak iki yönlü orta saha şart..

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler