SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galler 3 - 1 Belçika

Euro 2016 çeyrek final mücadelesinde Galler ile Belçika karşılaştı. 13. dakikada Nainggolan ile öne geçen Belçika, 30. dakikada Ashley Williams, 55. dakikada Robson Kanu ve 86. dakikada Vokes'in gollerine engel olamayınca Galler sahadan 3-1 galip ayrıldı. Gareth Bale ve arkadaşları bu sonuçla Avrupa Şampiyonası'nda ilk defa yarı finale çıktı ve Portekiz'in rakibi oldu.

Lille'de karşılaşma yağmur altında başladı. Avrupa Şampiyonları tarihinin 24 yaş ortalamasıyla en genç takımı olan Belçika Galler karşısında maça daha atak başlayan taraftı.

13. dakikada Roma'nın yıldızı Nainggolan çok çok uzaklardan müthiş bir şut çıkardı ve takımını öne geçirdi. Bu golden sonra Belçika baskısını daha da arttırdı fakat farkı ikiye çıkartacak golü bulamadı.

Gareth Bale ve arkadaşları Belçika'nın baskısını 30. dakikada Ashley Williams'ın attığı golle kırdı. Sağ taraftan kullanılan kornere iyi yükselen Williams düzgün bir kafa vuruşuyla ülkesine beraberliği getiren golü kaydetti.

İlk yarının kalan bölümlerinde başka gol olmayınca taraflar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

İkinci yarıya Marc Wilmots Atletico Madrid'in yıldızı Yannick Carrasco'nun yerine Marouane Fellaini'yi alarak başladı. Bu değişiklikten sonra orta sahada gücünü arttıran Belçika oyunu rakip yarı alana yıkmayı başardı.

Galler bu baskıya karşılık kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Dakikalar 55'i gösterdiğinde sağ kanattan Ramsey'in ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Robson Kanu 3 defans oyuncusu arasında topu harika önüne aldı ve meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlara göndermeyi başardı.

Bu golden sonra Galler tüm hatlarıyla defansa çekilirken Belçika'da tüm riskleri alarak beraberlik golünü aramaya başladı.

74. dakikada sağ kanattan gelişen Belçika atağında Toby Alderweireld'in mükemmel ortasına Fellaini yükseldi fakat Manshester United'da forma giyen yıldız futbolcu yakın mesafeden topu auta gönderdi.

Dakikalar 76'yı gösterdiğinde Belçika'da Jordan Lukaku'nun yerine Mertens oyuna dahil oldu. Dries Mertens'in oyuna dahil olmasından sonra Belçika atakları daha da tehlikeli bir hal almaya başladı.

78. dakikada Everton'da forma giyen Lukaku ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı fakat Damir Skomina oyunu devam ettirdi.

Dakikalar 86'yı gösterdiğinde sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Vokes deyim yerindeyse Belçika'nın fişini çekti ve durumu 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galler sahadan 3-1 galip ayrıldı ve yarı finalde Portekiz'in rakibi oldu.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler