SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polonya 4 - 6 Portekiz

EURO 2016 çeyrek final mücadesinde Polonya ile Portekiz karşılaştı. UEFA kararıyla maç öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Normal süresi 1-1 berabere biten karşılaşmada ise, yarı finale çıkan ilk takım penaltı atışlarında Polonya'yı 3-5 yenen Portekiz oldu.

Karşılaşma golle başladı. Maçın henüz 2. dakikasında eski Sivassporlu Kamil Grosicki'nin sol kanattan ortasına Robert Lewandowski düzgün bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Leva bu golle Avrupa Şampiyonası'nın en erken ikinci golünü kaydetmiş oldu.

Portekiz bu golden sonra oyunun kontrolünü eline aldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Joao Mario'nun ortasına Ronaldo hareketlendi. Polonya'nın defans oyuncusu Pazdan'ın müdahalesi ile yerde kalan yıldız futbolcu penaltı bekledi fakat Felix Brych oyunu devam ettirdi. Karşılaşmayı Polonya yarı sahasına yıkan Ronaldo ve arkadaşları aradıkları golü 33. dakikada Bayern Münih'in Benfica'dan kadrosuna kattığı 18 yaşındaki genç yıldız Renato Sanches ile buldu.

Renato Sanches Nani ile verkaç yaparak ceza sahasının hemen önünde topla buluştu. Çok sert bir şut çıkartan yıldız oyuncu topun Krychowiak'a da çarpmasıyla köşeden ağlarla buluştu ve skora denge geldi. Sanches bu golle milli takım formasıyla ilk golünü atarken Avrupa Şampiyonası'nın da gol atan en genç üçüncü oyuncusu oldu.

Kalan bölümde başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

[Polonya - Portekiz maçı öncesi İstanbul için saygı duruşu!](https://www.mynet.com/polonya-portekiz-maci-oncesi-istanbul-icin-saygi-durusu-98309-myspor)

Karşılaşmanın ikinci yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Ronaldo ile etkili olmaya çalışan Portekiz ilerde çoğalamayınca aradıkları pozisyonları da bulamadı.

Polonya ise 75. dakikada Kamil Grosicki ile gole yaklaştı. Jakup Blaszczykowski'nin pasında topla buluşan Grosicki çok uzaktan bir şut çıkardı fakat top üstten auta gitti.

85. dakikada Joao Moutinho'nun harika pasında Ronaldo hareketlendi. Yıldız futbolcu Lukas Fabianski ile karşı karşıya kaldı fakat havadan gelen topu ıskalayınca Portekiz son 5 dakikaya üstün girme şansını kaybetti.

Maçın kalan bölümünde de başka gol olmayınca karşılaşmanın normal süresi 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Potekiz'in EURO 2016'da oynadığı 5 karşılaşmanın normal süresi berabere bitti.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında her iki takımda temkinli bir oyun tercih etti. 118. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Lewandowski ve Pepe yükseldi. Real Madrid'in yıldızı Pepe hayati bir müdahale ile mutlak bir golü önlemiş oldu.

Kalan dakikalarda da başka gol olmadı. Yarı finale ise penaltı atışlarında Polonya'yı 3-5 yenen Portekiz oldu.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler