SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya 2-0 İspanya

Euro 2016 2. tur maçında İtalya ve İspanya karşı karşıya geldiler. Hücumda ve savunmada üstün bir performans sergileyen İtalyanlar, İspanya'yı 2-0 yenerek çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Euro 2016 son 16 mücadelesinde İtalya ile İspanya takımları karşı karşıya geldiler. Çekişmeli geçen mücadeleyi İtalya 2-0 kazandı.
İspanya kaleicisi David De Gea, 8. dakikada Pelle’nin kafa vuruşunu kornere harika çeldi.

İlk yarıda oyunun tam anlamıyla hakimi İtalya idi. Hem savunmada hem de hücumda kusursuz bir görüntü sergileyan Antonio Conte’nin takımı, İspanya’ya ilk yarıda sıfır pozisyon verdi. Frikik organizasyonunda İspanya’yı gafil avlayan İtalya’da Eder, De Gea’nın üstüne çok sert bir şut gönderdi. İspanyol kaleciden seken topu kovalayan İtalyan futbolcular golü 34. dakikada Giorgio Chiellini ile buldular.

İlk yarı 1-0 İtalya üstünlüğü ile geçilirken ikinci yarıda pek değişen bir şey olmadı. İspanyollar İtalya kalesine ikinci devrede daha çok yüklenseler de Gök Mavililer öyle sıkı savunma yaptılar ki, rakibe boş alan vermediler. Aduriz’in uzaktan şutu ve Sergio Ramos’un kornerden gelen kafa vuruşu dışında yakınlaşamadı Boğalar İtalya kalesine.

BUFFON İPTEN ALDI

Deneyimli kaleci Buffon, İtalya adına çok kritik bir kurtarışa imza attı. 89. dakikada Pique’nin, çok net pozisyondaki şutunu Buffon inannılmaz bir refleks ile çıkardı ve kazanan İtalya oldu. 90+1’de Southampton’ın golcüsü Pelle, İtalya kontraatağında İspanya’nın fişini çeken golü kaydetti: 2-0.

ÇAKIR İYİ YÖNETTİ

Türk hakem Cüneyt Çakır futbol otoritelerinden tam not aldı. Hatasıza yakın maç yöneten Çakır’ın gösterdiği sarı kartlar isabetliydi. Otoritesini elden bırakmayan Türk hakem, maçın ağırlığını çok iyi kaldırdı. Oyunu dengede götüren deneyimli hakem, maçın kaderine etki edecek bir karara izin vermedi ve oyunun oynanmasına müsaade etti.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler